Мінімалізм – по максимуму: великі хитрощі «маленьких» інтер'єрів*

Мінімалізм – по максимуму: великі хитрощі «маленьких» інтер'єрів*
«…Це стілець - на ньому сидять, це стіл - за ним їдять». Текст популярної дитячої лічилки – форменнї ілюстрації стилю minimalism. Лаконічної виразності коштів і одночасно простоти, гранично точний по композиції, мінімалістичний інтер'єр дуже популярний у сучасних дизайнерів.

Для кімнати Minimus не потрібно хитромудрих художніх прийомів і технічно складних матеріалів. У хід йде звичайна природна і промислова сировина, а також готові структури, позбавлені пихатих обсягів і складних геометричних форм.

Нейтральність кольору, мінімум площі, примітивний декор, а то й повна його відсутність – багатьом така «картина маслом» здасться занадто пісною, тривіальною і незатишною. Між тим, стиль не містить художньої унікальності. Він прекрасний тим, що простий. Але як відрізнити мінімалізм від примітивізму? Хто вибирає лаконічні інтер'єри – і, головне, чому?

Простота і доступність



Без меблів мінімалістичний інтер'єр буде порожній. Для дотримання концепції використовується геометрично прості корпусні меблі, що володіють високим ККД. Декор фасадів, багата фурнітура, фантазійні інкрустації і навісні елементи – відсутні апріорі. Гранична функціональність кожного сантиметра корисної площі. Графітові дзеркала, встроєні шафи-купе, робочі поверхні з штучного каменю (наприклад, для кухні). Матеріал – дерево, пластик, скло, метал (нержавіюча сталь).

Однотонне рішення стін триває м'яких меблів. Як би ви не будували своє «холостяцьке житло», але без ліжка або дивана вам не обійтися.

Виробники простих і доступних меблів «для народу» (магазин м'яких меблів МебельОК) пропонують масу варіантів м'яких куточків і ліжок-трансформерів, які претендують на інтер'єр в стилі minimalism. Журнальні столики – на низьких ніжках, верх бажано зі скла.

Зручний, легкий стиль, «не нависає» над побутовою свідомістю людини. Оточуючи себе тільки необхідними корисними речами, ми не загорожуємо навколишній нам простір, – тобто, залишаємо місце для самореалізації, втілення яскравих фантазійних образів.


Еволюція мінімалізму



Інтер'єр мінімалізм підходить для приміщення будь-якої цільової задачі. Дуже часто це стиль готелів, громадських холів, прийомних, експозиційних залів і бутиків.

В оформленні будинку або квартири «здоровий» мінімалізм реалізуємо в кабінеті, передпокої, вітальні, спальні, кухні. «Сусіди» стилі – техно і хай-тек, тому дизайнери часто поєднують концепції одного і манери іншого, створюючи підстиль, персональну побутову субкультуру для конкретного замовника.

У поясненні живописців і творців «живих» експресивних натур, мінімалізм – стиль холодний, а тому часто порівнюємо з лікарняною палатою. Вся справа у формі – поєднанні:

білого (кахлю, пластику, дерева),
скла,
штучного світла.

«Холодний мінімалізм» - дуже модна концепція сучасної кухні. Акцентом стане величезна плазмова панель, що нависає над холодильником трохи в бік від дорогої электровитяжки або плити.

Рустикальні форми, натуральний матеріал, спокійні осінні тони – мінімалізм «еко», дуже популярний у Західній Європі, буквально «схиблені» на екології та природності.

Етнічний мінімалізм асоціюють з японським і скандинавським стилем. У першому випадку перевага віддається чорним і білим кольорами, а також перегородкам (дверей - купе) з бамбука. Північні мотиви – білосніжна гама стін, стелі та меблів. Плюс – жива рослинність в кутку кімнати або на столі. Як натяк на суворий клімат за вікном.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Купував меблі в nova-market.com.ua задоволений вибором виробників татоваром
Відповісти
Я прожила у квартирі, де вічно було купа всілякого мотлоху, велетенські серванти, столи, шкарадні дивани, усюди килими, картини і всяка всячина. Простору ніби було й не мало (три кімнати), але він настільки був переповнений усіма тими речима, що аж дихати було важко. І коли в мене з`явилося власне житло я вирішила обставити його в стилі мінімалізм – обрала найнеобхідніші але досить функціональні меблі. З деякими меблями допоміг інтернет магазин МебельОк – у вітальню на замовлення виготовили невелику але дуже зручну стінку з місцем для телевізора))) А для передпокою вмістку шафу купе. Виготовили на чотири дні пізніше обіцяного, зате з доставкою проблем не було))))
Відповісти
Чудові моделі! Зацікавили! Меблі в свою квартиру замовляли на сайті https://mwood.com.ua/, якістю залишились задоволені!
Відповісти