У Волинській ОДА - активісти. Через штурм редуту блокадників

У Волинській ОДА - активісти. Через штурм редуту блокадників
Близько півсотні активістів прийшли у Волинську ОДА через захоплення силовиками редуту блокадників ОРДЛО в Кривому Торці в Донецькій області.

Вони зустрілися з головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком та вимагали пояснень щодо цього інциденту. Також вони вимагають зустріч з керівниками поліції Волині та обласного управління СБУ.


23:34

Учасники зібрання потрохи розходяться. Завтра, 14 березня, о 10:00 вони домовилися зустрітися в Свято-Троїцькому соборі, аби побувати на молебні за військовими, що загинули у війні з Росією. Опісля вони й визначать подальші дії.

23:09

Ухвалили звернення.


22:57

За інформацією Фінансовича, ось таке звернення збираються ухвалити учасники зібрання.



22:49



22:40

Гунчик доволі гучно прокоментував події, що відбуваються в ОДА.

ЧИТАТИ КОМЕНТАР ГУНЧИКА


22:39

До учасників зборів приєднався керівник фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" Олександр Товстенюк.



22:30

Поки ситуація не міняється.

22:25

Депутат облради Костянтин Зінкевич від Самопомочі пише:



22:12

Активісти досі у овальному залі облраді. Чекають звільнення затриманих блокадників.





21:14

Олександр Ніколайчук з "Самооборони" запропонував блокувати митницю, аби домогтися блокування торгівлю з ОРДЛО. Також активісти залишаються в залі і чекають звільнення затриманих блокадників.

21:06

Головний свободівець Волині Анатолій Вітів закликав зібрати позачергову сесію облради та висловити недовіру Гунчику через непідтримку блокади. Однак більшість учасників зібрання його не підтримали. А Микола Собуцький заявив, що не потрібно місцеву політику поєднувати з питанням блокади. Також він запропонував усім, хто підтримує цю ініціативу покинути залу.



20:48

"Я був, є і буду з Порошенком", - заявив Гунчик на вимогу Богдана Пташника про відставку.

20:45

Фелонюк і Шпига заявили, що дійсно затримали учасників блокади, аби перевірити, чи ті мають дозволи на зброю.

Натомість активісти заявили, що це безпідставні звинувачення. Вони вимагають звільнення В'ячеслава Аброськіна - заступника глави Нацполіції - та звільнення побратимів. Вони обіцяють залишатися в залі, поки вимоги не виконають.



20:13

Активісти не дочекалися Гунчика і спробували зайти в кабінет до нього, в якому були депутати облради Анатолій Вітів і В'ячеслав Рубльов. Губернатор вийшов до них і попросив спуститися вниз.

Однак ті пішли до овальної зали, де проведуть нараду, а депутати облради робитимуть заяву.



19:56

В адміністрацію приїхали начальник управління СБУ Юрій Фелонюк, головний поліцейський області Петро Шпига. Вони зауважили, що невідомо чи відбулося силове захоплення редуту. Мовляв, офіційного повідомлення від правоохоронних відомств ще не було.

Натомість громадські активісти закликали владців повпливати на колег зі столиці, аби ті відпустили затриманих учасників блокади. Та зауважили, що їхні побратими ще досі прибувають до будівлі облради.

Раніше Володимир Гунчик пішов у кабінет, де має провести переговори з представниками адміністрації президента.


19:50

Гунчик сказав, що спілкувався з заступником голови Адміністрації президента Віталієм Ковальчуком. Голова ОДА скасував поїздку в Київ та залишився з учасниками акції.

Також під час розмови зайшла мова про те, чи підтримує Гунчик блокаду. Той відповів "Ні", але додав, що підтримує боротьбу з контрабандою. Учасників зустрічі така відповідь не задовільнила і вона почали вигукувати "Ганьба".




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
коли замурують вхід до Гунчика? Атавістів достатньо!
Відповісти
А стояли б далі на "блокаді", вугілля б не получили і нили б, що знову порох тарифи чогось піднімає. Дебіли
Відповісти
Прикармливая бешеного пса, однажды он бросится на тебя...
Відповісти
не підтримую учасників блокади
Відповісти
Как всё предсказуемо:Все против всех....впрочем как всегда у нас на Украине.
Відповісти
І Пашка барашка зразу ж виліз, херой. І Сашка Товстенюк зразу ж тут як тут, бабло Палиці рулить. Пєтя давай своїм арлам команду, вони вже давно всіх достали. Ще падли митницю хочуть перекрити. Ганьба.
Відповісти
Підняття тарифів - це викачування грошей з народу, яке не залежить від наявності вугілля, а лише від забаганок групи осіб, які перебувають при владі. Про яке вугілля ви говорите? Купували в ЛНР/ДНР, а платили за Ротердам. Цікаво, кому в кишеню пішли гроші за нібито доставку з Ротердама? Крім Ахметова, звичайно...
Відповісти
Корисні ідоти в дії.
Відповісти
Палиця платив 400гр. за поїздку на 3-майдан,цікаво скількі він платить блокадникам?Цей смердючий вітерець з колотнечою ,розвалом країни йде з кремля.
Відповісти
Ганьба !
Вже не залишилось ніяких сумнівів, що влада захоплена путінськими окупантами а дурні ніяк не зрозуміють, що час займатись ліквідацією офжорного збіговиська відморозка аВатова&Педро Парашенко і створенням (тимчасового) Українського уряду...
Відповісти
Останні новини
У Волинській ОДА - активісти. Через штурм редуту блокадників
13 березень, 2017, 22:16