У Луцьку підвищать вартість проїзду до 4 гривень

У Луцьку підвищать вартість проїзду до 4 гривень
Виконком Луцької міської ради прийняв рішення про підвищення вартості проїзду у маршрутках міста до 4 гривень із 1 квітня.

Таке рішення прийняли у вівторок, 28 березня.

Як ідеться у пояснювальній записці до рішення виконкому, «до Луцької міської ради звернувся цілий ряд суб’єктів господарювання, що здійснюють перевезення пасажирів автобусами на міських маршрутах загального користування щодо підвищення розміру тарифу та надали відповідні розрахунки. А саме, перевізник ПП «АТП№1» - маршрути № 11 та 19, перевізник ТзОВ ВТП «Санрайз» - маршрути №№ 1, 2, 16, 10, 12, 22, перевізник ПАТ «Луцьке АТП 10701» - маршрути №№ 3, 9, 17а, 18, ТОВ «АТП-Луцьк» - маршрути №№ 31, 47 та приватний підприємець Назаренко І.П. – маршрут №6, а також Луцьке підприємство електротранспорту (орендовані автобуси) – №№ 24, 25, 26, 28, 29, 9а». За даними підрахунків Луцької міської ради, «розрахунковий тариф на перевезення пасажирів автобусами по маршрутах загального користування у звичайному режимі руху складає від 2,28 грн. до 4,58грн., середній розрахунково-плановий тариф по маршрутах загального користування у звичайному режимі руху становить 3,88 грн».

Проте член виконкому Олег Бондарук закликав колег утриматися, бо спочатку треба провести облік у всіх маршрутах, а не лише на 5 маршрутах. Відповідне рішення прийняли раніше на цьому ж засіданні виконкому. Мовляв, на 5 обстежених маршрутах собівартість перевезення – 3,4 гривні.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев заявив, що обстеження треба проводити постійно, а саме 5 маршрутів обрали через підозру на заниження пасажиропотоку. За його словами, все ж собівартість в 3 гривні давно не відповідає реальній ситуації.

Директор ПАТ «Луцьке АТП 10701» Юрій Девіцький наполіг, що наразі в них більше 6 років не оновлюється транспорт, а багато машин «стоять на ремонті» паливних елементів, кузовів тощо. Також він відзначив, що у Рівному та інших сусідніх обласних центрах вже з лютого до 4 гривень підняли вартість проїзду для дорослих. А ще Девіцький зауважив, що справний транспорт – це стратегічний ресурс для можливої евакуації людей, тому він повинен бути в належному стані, натомість його сьогодні не можуть нормально оновлювати із таким тарифом.

У підсумку 10 членів виконкому підтримали таке рішення. Проте не вистачило голосів для підтримки дозволу перевізникам, які виїжджають за межі Луцька, визначати вартість за межами міста відповідно до витрат із розрахунку на 1 кілометр.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А когда качество маршруток повысится? Тормоза скрипят,кресло порваное.
Відповісти
В банку наміняти гривні на копійки 1-2 номіналом, і кидати водію 3 грн як і раніше. Поки дорахує то вже і виходити можна
Відповісти
Х+то з цих членів виконкому їздить на тих маршрутках??
Відповісти
Г*ндони! Місто, підйом! Всі під міськраду, винесемо виконком вперед ногами і на йолках порозвішуємо!
Відповісти
чиї інтереси, мають захищати депутати?
Відповісти
Урааааа!! Ми так довго цього чекали! Нарешті маршрутки будуть преміум-класу!!! Ото заживемо!!
Відповісти
але, хай їздять за правилами, тобто, по паспорту в маршрутці (умовно) 18 місць для сидіння + 18 стоячих, а не напихати скільки влізе. Таким чином, буде хоч мінімальний комфорт.
Відповісти
Заплати 4 гривні і постій подивись як бабуські сидять. Треба щось з цим вирішувати. А то стояти за 4 гривні це вже не припустимо.
Відповісти
Вибрали - жеріть покращення.
Відповісти
Перш ніж піднімати тариф, навчіть будь ласка спершу наших водії маршруток справно решту повертати, вони на решті не повернутій ше оборот мають, а наших людей ментальних передавати і не никати решту собі, коли передаєш 5 чи 10 грн. Тому для уникнення подібних ситуацій необхідно електронний квиток і безготівковий розрахунок запровадити, тоді буде щасят в луцьку з маршрутками, а як це запровадити і шо наші маршрутки для цього не дуже підходять через через свої мініатюрні розміри салоів, це хай міська влада ламає голову! КОлишні Богдани 15-ки простоюють, гниють, а якийсь маршрут могли б обслуговувати. А ще справні GPS-трекери повинні бути постійно, коли автобуси на рейсах! Дякую за увагу!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку підвищать вартість проїзду до 4 гривень
28 березень, 2017, 09:54