На Волині створили «Вишневий сад Василя Мойсея»

На Волині створили «Вишневий сад Василя Мойсея»
У Ківерцях створили вишневий сад на честь Героя Небесної Сотні Василя Мойсея.

У рамках Всеукраїнської акції «Посади дерево миру» 10 квітня висадили 100 саджанців вишень та кілька сотень лип і дубочків, - повідомляє інформагентство Волинські Новини.

Долучилися до закладення фруктового саду і лісового масиву і діти. Отець Роман звернувся до молоді зі словами подяки за таке вшанування його брата – Василя Мойсея: «Останнього дня, коли ми з братом працювали по господарству, Василь висловив мрію: на земельному наділі у Небіжці висадити вишневий сад. Бо дуже він любив компот з вишень. Не судилося посадити Василю Мойсею сад, бо куля снайпера у лютому 2014 року забрала його життя. Але його мрія живе… 22 вишні ми з родиною посадили на тій ділянці. Сьогодні закладаємо вишневий сад у Ківерцях на згадку про Василя і в пам’ять про те, що ми є силою».

«Подібні акції покликані привернути увагу суспільства до питань бережливого ставлення до навколишнього середовища, збереження та примноження лісового фонду Ківерцівщини, а також формування екологічної свідомості та патріотизму. Я вперше беру участь у подібній акції. Усі працюють відповідально, з хорошим настроєм. Хлопці ктивно допомагають дівчатам: копають ямки, носять воду», – поділилася президент учнівського самоврядування ЗОШ №4 Олександра Красовська.

«Сподіваюся, що вишня між двома ділянками лісу добре прийметься, адже тут затишно і земля для саду підходить. Особливо приємно, коли діти не лишаються осторонь та самі виявляють бажання допомагати лісівникам у відтворенні лісових масивів», – зазначила представник НПП «Цуманська пуща» Юлія Грицюк.

Результатом згуртованої роботи стали вишневий садок та новий лісовий масив у Ківерцях. Присутні отримали гарний настрій від доброї справи та відчуття задоволення від того, що незабаром «Вишневий сад Василя Мойсея» буде квітувати і приносити плоди.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.