На Волині роздали тисячі гектарів мисливських угідь

На Волині роздали тисячі гектарів мисливських угідь
Рішеннями Волинської облради у постійне користування на 25 років надали тисячі гектарів для мисливських угідь.

Це сталося 12 квітня під час сесії Волиньради.

Перед початком голосування щодо мисливських угідь, які йшли по порядку, депутат облради Валентина Касарда зауважила, що вже 3 роки просить передати прилеглі до санаторію ділянки «Проліску» для подальшого розвитку санаторію. Натомість сьогодні їх виносять для надання мисливських угідь.

Проте голова облради зауважив, що пора переходити до голосування. У підсумку, обранці громади підтримали проекти рішення «Про надання мисливських угідь у користування ГО «ТМР «Горинь», «Про надання мисливських угідь у користування ГО «ТМР «Легіон», «Про надання мисливських угідь у користування ТОВ «УСТИЛУГ» та « Про надання мисливських угідь у користування державному підприємству «Колківське лісове господарство» – за них проголосувало від 36 до 42 депутатів. Йдеться про угіддя у державному підприємстві «Цуманське лісове господарство» терміном на 25 років.

Відтак, згідно з рішенням, громадська організація «Товариство мисливців та рибалок «Горинь» отримала у користування мисливські угіддя на території Ківерцівського району площею 4838 га. «Товариство мисливців та рибалок «Легіон» отримує у користування мисливські угіддя на території Ківерцівського району площею 12 061 га, з яких 5901 га – у Берестянському лісництві та 6160 га у Холоневицькому лісництві.

ТОВ «УСТИЛУГ» отримало у користування мисливські угіддя площею 3340 га у землекористувача. Квартирно-експлуатаційний відділі міста Володимира-Волинського «Колківське лісове господарство» отримало угіддя площею 30 805,8 га із ряду лісництв ДП «Колківське ЛГ» та ДП «Поліське ЛГ».

Окрім того, державному підприємству «Старовижівське лісове господарство» у користування надали мисливські угіддя площею 31370,2 га терміном на 25 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Забули вказати в статті, що значна частина переданих земель мисливському господарству знаходиться на території Ківерцівського національного природного парку "Цуманська пуща", причому в заповідній зоні, в надзвичайно цінній з природоохоронної точки зору території.
А взагалі мисливство в національних природних парках заборонене законодавством України. Але це мало кого хвилює, в тому числі і народних обранців - депутатів
Відповісти
Всіх вітаю
Національний парк Цуманська пуща пішов з молотка
Побажання та пропозиції - не до влади
там - бариги :)
Відповісти
безпрецидентний випадок дерибану земель ПЗФ
соромно перед світом
Відповісти
Дивно, що в статті ані словом не згадується, що землі Ківерцівського району, які роздали під мисливські угіддя, входять в територію Ківерцівського національного природного парку "Цуманська пуща", причому - це заповідні території, де будь-яка господарська діяльність заборонена згідно Законодавства України, тим більш мисливство. Це надзвичайно цінні території з природоохоронної точки зору - це території ландшафтного заказника загальнодержавного значення "Кормин", заказника "Чортове болото" та ін, які входять в заповідне урочище "Цуманська пуща",в свою чергу це урочище входить до вищезгаданого національного парку.
Сумно спостерігати, що "обранці народу" легко порушуть законодавство України, навіть оком не моргнувши...
Відповісти
А навіщо стільки землі мисливцям?
Полюванням займаються переважно багаті, або дуже багаті! Виходить вони собі місце для відпочинку віджали у національного парку
Відповісти
Останні новини
На Волині роздали тисячі гектарів мисливських угідь
12 квітень, 2017, 14:39