Податкова залишила українців без популярної мінералки

Податкова залишила українців без популярної мінералки
Податкова служба звинувачує найбільшого в СНД виробника мінеральних вод IDS Borjomi у несплаті податків на суму близько 6 млн грн.

Про це повідомив гендиректор компанії Марко Ткачук, -пише ТСН.

Так, наприкінці жовтня податкова міліція Полтавської області і прокурор Львівської області за запитом Державної податкової служби (ДПС) порушили кримінальні справи щодо посадових осіб Моршинського і Миргородського заводу мінеральних вод (входять в IDS Group Ukraine). Підприємства звинувачуються в постачанні продукції за заниженими цінами дистриб'юторської компанії "Індустріальні та дистрибуційні системи", що штучно зменшувало їх валовий дохід.

У IDS вважають, що для порушення кримінальної справи немає підстав, оскільки ДПС не проводила перевірок на підприємствах.

За словами Ткачука, IDS Group Ukraine тільки за 2011 рік сплатило до бюджету 211 млн грн. податків, а перевіркою компанії вже 14 років займається один з найбільших світових аудиторів Deloitte.

Гендиректор додав, що компанія вже оскаржила постанови відомств.

У свою чергу, глава ДПС Олександр Клименко відмовився коментувати звинувачення IDS, зазначивши лише, що це вже не перша компанія, яка намагається довести свою невинуватість за допомогою широкого розголосу. "У підсумку всі вони визнають свої помилки і платять податки - як, наприклад, Rozetka.ua",- сказав він.

При цьому юристи радять компанії оскаржувати претензії через відсутність доказової бази у постановах.

Якщо ж українські суди відмовляться задовольнити протест IDS, іноземні акціонери будуть подавати в суди своїх країн позови до ДПС.

Крім того, кримінальні справи можуть зірвати операцію з продажу компанії, яка вже готується, відзначив Ткачук: "Кожен день простою Миргородського заводу обходиться в 3 млн грн. У разі зупинки обох заводів запасів вистачить на два тижні - після цього компанія буде втрачати споживачів".

Наразі повністю зупинено роботу Миргородського заводу мінеральних вод, на черзі - Моршинський завод мінвод.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Податкова залишила українців без популярної мінералки
13 листопад, 2012, 11:27