Порахували, скільки «заповідника» на Волині віддали під мисливство

Порахували, скільки «заповідника» на Волині віддали під мисливство
Площі на території Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща», які рішенням Волиньради від 12 квітня видали під мисливські угіддя ГО «ТМР «Горинь», на 92% охоплюють заповідні території. Території, видані ГО «ТМР «Легіон», на 52% лежать у межах заповідних територій.

Про це під час прес-конференції 26 квітня повідомив директор Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» Ігор Квач.

Він нагадав, що парк створено указом Президента від 22 лютого 2011 року. Проте наразі вирішують ті самі проблеми, що й в 2000-них роках. Мовляв, знову доводиться звертатися до екологічної громадськості та боротися за право заповідних територій на існування.

«Парк створювався з метою збереження та відтворення особливо цінних природних комплексів та об’єктів Волинського Полісся», – нагадав Квач. Відтак, початково територія парку охоплювала понад 63 тисячі гектарів. Нині ж площа скоротилася вдвічі – до 33, 5 тис гектарів.

Щодо виданих угідь, ГО «ТМР «Горинь» отримала 4 838 га, лише 3 квартали не належать до національного природного парку. З 12 061 га, виданих для ГО «ТМР «Легіон», понад 6 тис га лежить у межах НПП.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.