«Лякають людей сибіркою»: села відмовляються приймати відходи з Ковеля

«Лякають людей сибіркою»: села відмовляються приймати відходи з Ковеля
На Волині кілька сільських рад знайшли ділянки, де можна захоронити відходи з Ковельського ветсанзаводу. Проте щодо однієї ділянки, де селяни дали згоду на використання ділянки та навіть є рішення сільради, мешканці передумали через візити активістів.

Про це стало відомо 10 травня під час наради в ОДА щодо ситуації на Ковельській філії ДП «Укветсанзавод».

Під час наради йшлося, що наразі тривають переговори із низкою громад та рад щодо можливості утилізації відходів на їхній території. Голова Турійської райдержадміністрації Орест Василишин повідомив, що їм дійсно пропонували шукати ділянки. Сільради знайшли 2 ділянки. Проте після перевірки комісією виявилося, що придатною для захоронення є лише 1 ділянка.

За словами Василишина, мешканці дали згоду на захоронення безпечних відходів, а сільрада під час сесії підтримала таке рішення. Проте приїжджали активісти, які «лякали людей сибіркою і африканською чумою». Тому наразі громада передумала, а мешканці сіл збирають підписи проти виділення ділянки. Орієнтуючись на думку громади, виникли сумніви й у депутатів.

Голова Радошинської сільради Ковельського району Дмитро Ковган повідомив, що на території громади також знайшли ділянку, яка знаходиться на віддалі 1,1 кілометра від найближчих будинків. Проте ще не було сесії та обговорення у громаді, а розпоряджатися ділянкою Ковган самостійно не може.

Голова Клюської сільради Турійського району Ростислав Калінчак також проінформував, що підходяща ділянка є. Однак більшість людей також проти виділення ділянки.

Зрештою, припустили, що причина – у поганій проінформованості населення та відсутності конструктивного діалогу із владою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хто питає громади?
Відповісти
Хай правоохоронні органи провірять, що це за активісти їздять по селам.
Відповісти
Останні новини
«Лякають людей сибіркою»: села відмовляються приймати відходи з Ковеля
10 травень, 2017, 14:33