Не можна применшувати роль жінки, - Гунчик підтримав феміністок

Не можна применшувати роль жінки, - Гунчик підтримав феміністок
Дискримінація за ознакою статі є неприпустимим явищем на Волині та українському суспільстві.

Про це заявив голова ОДА Володимир Гунчик, - повідомили у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Проблема порушення прав жінок є глобальною: 2/3 всієї роботи у світі виконують жінки, за це вони отримують лише 5 % світових прибутків. Жінки в середньому отримують на 30-40 % нижчу платню, ніж чоловіки. З 1,3 мільярда найбідніших людей світу абсолютна більшість – жінки, 75 % із 960 мільйонів неписьменних людей у світі-жінки. Жінки володіють лише 1 % всієї власності світу.

Тим не менше, дискримінація є однією із головних проблем досягнення гендерної рівності в економічній, політичній та інших сферах. Як наслідок, окремі групи жінок, такі як жінки похилого віку, жінки з інвалідністю, особливо у сільській місцевості, ВІЛ-позитивні та наркозалежні жінки, а також жінки національних меншин страждають від множинних форм дискримінації.

Водночас зберігаються стійкі стереотипи щодо розподілу ролей чоловіка та жінки у політиці, суспільстві та сім’ї. У рекламі, засобах масової інформації та Інтернеті часто використовуються елементи, що закріплюють у свідомості людей ідею нерівності жінок і чоловіків.

«Дискримінація за ознакою статі є неприпустимим явищем в українському суспільстві та й у світі в цілому. В той час, коли триває неоголошена війна проти України, тисячі жінок разом із чоловіками захищають східні рубежі країни. Інші ж – продовжують будувати вільну, демократичну і процвітаючу країну. Тому применшувати роль жінки в українському суспільстві чи її значимість не можливо», – зазначив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Нагадаємо, фемінізм – це глобальний рух жінок за рівні права з чоловіками.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.