Сморід у Луцьку: влада каже, що робить все можливе

Сморід у Луцьку: влада каже, що робить все можливе
Причина неприємного запаху в Луцьку - комплекс непов'язаних між собою факторів.

Про це повідомив під час прес-конференції заступник міського голови Костянтин Петрочук у четвер, 11 травня.

Так, Петрочук запевнив громадськість, що проводяться усі необхідні заходи для усунення причин неприємного запаху у Луцьку.

Заступник міського голови розповів, що причинами є комплекс не пов'язаних між собою факторів.

Зокрема, це - незаконний злив фекалій та відходи спиртового заводу.

Друга причина - на території цукрового заводу розпочали виробництво етилового спирту, в технологію виробництва якого додають дріжді, а в процесі бродіння він дає неприємний запах.

Ще однією причиною є відкачування із Вересневого нечистот школи №16 та багатоповерхівок. Суміш фекальних відходів та результатів бродіння створює агресивний запах.

Петрочук запевнив, що причиною є і несанкціонований злив нечистот асенізаторськими автомобілями. За його словами, це ті самі машини, що здійснюють відкачування з приватних будинків, які неодноразово бачили місцеві мешканці.

До слова, заступник міського голови висловив припущення, що "смердить" і село Гірка Полонка, нечистоти якого потрапляють у міські відстійники.

Крім цього, під час інспекції виявили і рештки трупів тварин, які розкладаються.

Петрочук запевнив, що переговори із керівництвом цукрового заводу дало свої результати. Також залучили спеціалістів-хіміків, які намітили шляхи вирішення проблеми смороду у місті.

За його словами, викиди із заводів та кількість фекалій можна контролювати і передбачити. Але міська влада не в силі забезпечити контроль над несанкціонованими зливами, які проводяться приватниками.

"Завод йде на зустріч. Вони почали окопувати територію відстійників екскаваторами для того щоб, автомобілі не могли під'їхати до відстійників", - додав Петрочук.

Заступник міського голови вбачає проблематичним і те, що відходів викидається більше, ніж прогнозується. Проблему усувають за допомогою застосування хімічної речовини.

Петрочук запевнив, що владці залучать "Самооборону", "Варту Порядку", муніципалів та місцевих мешканців, щоб організувати нічні чергування і спостереження за несанкціонованими зливами нечистот. Відповідне звернення до громадських організацій планують відправити найближчим часом.

До слова, існує домовленість із заводом по вирішенню проблеми. Вони зробили проектно-кошторисну документацію на цех по переробці відходів. Тобто, на заводі збиратимуть гази, які виділяються під час реакції та перероблятимуть їх. Таким чином, завод зможе приймати фекалії із Вересневого теж на переробку. Такий процес запустять ближче до осені.

При переробці газу планують використовувати енергію для обігріву, а в подальшому для виробництва електроенергії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Ще однією причиною є відкачування із Вересневого нечистот школи №16 та багатоповерхівок. Суміш фекальних відходів та результатів бродіння створює агресивний запах." – смішно, і школі і будинкам багато десятків років, такого смороду не було.
Відповісти
Останні новини
Сморід у Луцьку: влада каже, що робить все можливе
11 травень, 2017, 14:10