Ківерці: у район не можуть купити шкільні автобуси, бо не скликають сесію

Ківерці: у район не можуть купити шкільні автобуси, бо не скликають сесію
У Ківерцівському районі через політичні фактори не проводять гроші на купівлю автобусів для шкіл.

Так, 16 травня на сайті райдержадміністрації з'явилося повідомлення про те, що 15 депутатів підписалися під зверненням до заступника голови райради Тамари Чигрин скликати позачергову сесію у зв’язку з необхідністю виділення коштів з місцевого бюджету на придбання чотирьох шкільних автобусів.

Закупівля транспортних засобів здійснюється на умовах співфінансування в розмірі 10 відсотків від загальної вартості автобусів, які будуть придбані за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році.

Якщо депутатами районної ради підтримають проект рішення район купить чотири шкільних автобуси на 6 400 000 гривень.

Сесію просили скликати 17 травня. Адже, як повідомили у обласній державній адміністрації, саме цей день є крайнім для ухвалення необхідного рішення.



У коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost Тамара Чигрин запевнила, що володіє інформацією про те, що це рішення можна ухвалити і 18 травня, на яке вона й скликала сесію. Мовляв, район не втратить грошей і отримає автобуси.

Водночас у кулуарах депутати розповідають, що сесію побоюються скликати, адже райрада після переходу екс-керівника Григорій Недопада з "УКРОПу" на роботу в Луцьку міську раду залишилася без очільника. Тому заступники, які підтримують Недопада, нібито побоюються, що "під шумок" можуть провести вибори нового голови, який буде представляти їхніх опонентів.

Тамара Чигрин ці заяви заперечує та називає таку причину того, що сесію призначили на 18-е: піднімалося важливе господарське питання, яке потребує уважного вивчення перед ухваленням.

До слова, 17 травня сесію таки не провели через відсутність керівництва ради. Зате прийшли журналісти з "проукропівських" ЗМІ, які раніше заявили нібито голова РДА скликав сесію, хоча жодного документального підтвердження цьому нема, та й повноважень таких він немає.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Ківерці
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
17 травня 2017 року сесія не відбулася через те, що вона не легітимна і це зрозуміли більшість депутатів ради, тому і не зібрався кваорум."Відсутність керівництва ради" - це причина, на яку посилається голова РДА Ткачук, який таким чином оправдує свій проступок. 17 травня не є кінцевим терміном прийняття рішення про автобуси. Це питання буде вирішене 18 травня на позачерговій сесії районної ради в межах Закону та Регламенту ради.
Відповісти
Останні новини
Ківерці: у район не можуть купити шкільні автобуси, бо не скликають сесію
17 травень, 2017, 11:31