У Луцьку атовці обурені відсутністю співпраці із новою міською владою. ОНОВЛЕНО

У Луцьку атовці обурені відсутністю співпраці із новою міською владою. ОНОВЛЕНО
Керівник громадської організації «Спілка ветеранів АТО міста Луцька» Микола Окуневич розповів, що нова влада міста не інформує атовців про роботу в частині забезпечення їхніх прав.

Мовляв, із атовцями перестали проводити зустрічі стосовно питань, що стосуються військових, які побували на Сході. Скаржиться він і на те, що учасників спілки не інформують щодо питань, які стосуються соціального забезпечення, а програма придбання житла на умовах співфінансування й досі не діє.

За словами Окуневича, раніше в мерії регулярно проводили зустрічі та круглі столи з атовцями. Їхньою думкою цікавилися та відповідним чином інформували у разі нововведень. Натомість нині бійці навіть не володіють інформацією, яким чином відбувається розгляд питань, які їх стосуються. Очільник спілки розповів, що лише 19 травня випадково дізнався, що у місті ще кілька місяців тому створили комісію, яка займатиметься питаннями отримання атовцями квартир на умовах співфінансування згідно із відповідною міською програмою.

Проте ні його, ні учасників спілки не повідомляли про можливість включити до комісії свого представника. Відповідної інформації екс-військові не знайшли й на сайті Луцькради.

«З нами ніхто не виходив на контакт та не інформував. Такий стан речей насторожує, бо складається враження якихось кулуарних домовленостей», - зауважив Окуневич. Через небажання нової влади співпрацювати у членів спілки виникають підозри про незацікавленість співпраці із бійцями на користь «просування своїх» атовців.

Керівник ГО «Спілка ветеранів АТО міста Луцька» зауважує, що хоче лише, аби всі, хто захищав Україну на Сході, мали рівні умови та не були обмежені в доступі до інформації.

«Я піднімаю це питання, бо до 1 жовтня 2017 року вже мають використати 8 мільйонів гривень на купівлю квартир на умовах співфінансування. Зараз ми не маємо жодної інформації, а вже червень. Аби знов не було так, що кошти треба освоювати в останній момент», - додає учасник АТО. За його словами, декілька членів його спілки подавали документи, аби отримати квартири на умовах співфінансування у рамках програми. Проте їх теж не інформували про стан справ та шанси на отримання житла.

«Наша спілка взагалі не повідомлена», - резюмував Окуневич.

Тому атовець наголошує на необхідності зібрати луцьких воїнів та проінформувати, що протягом останнього часу зробили у напрямку реалізації програми 50/50, в питаннях соціального соцзахисту мобілізованих. Адже відповідної інформації немає навіть на сайті луцької мерії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ще ніхто не здивований відсутністю роботи нової міської влади? (хоча імітують класно).
Відповісти
А чому ніхто не пише, що пан Микола одним з перших написав заяву на участь в цій програмі і вже навіть квартирку собі підібрав. ТО давайте тепер в комісію, куди включили Олежку, а не включили Миколку включимо всіх АТОвців і розведемо балаган. ТОді точно Миколка залишиться без квартирки...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку атовці обурені відсутністю співпраці із новою міською владою. ОНОВЛЕНО
23 травень, 2017, 14:00