Сморід у Луцьку: на цукровому заводі зупинили виробництво біоетанолу

Сморід у Луцьку: на цукровому заводі зупинили виробництво біоетанолу
ПАТ "Гнідавський цукровий завод" призупинив виробництво, поки не вирішиться проблема із неприємним запахом.

Про це 22 травня повідомив директор заводу Ростислав Новосад під час спілкування із активістами "Самооборони Волині".

Директор наголосив, що проблема утворилася через сукупність факторів, але вирішує її поки лише цукровий завод. Так, вчора біоетанольний завод зупинили. "Ми самі це зробили, аби зняти напругу",- зауважив Новосад. Він наголосив, що виробництво призупинили.

Новосад додав, що хоч завод зупинили і скидів не здійснюють, продовжують відкачувати фекалії із мікрорайону Вересневе. Саме їхня реакція з відходами біоетанольного виробництва створювала неприємний запах.

Наразі підприємство приймає по 400-500 кубів каналізаційних відходів. Директор каже, що одним з шляхів вирішення проблеми смороду було б заведення відходів з Вересневого у міську каналізацію. Однак наразі це робити неможливо і керівництво заводу вирішило піти на зустріч місту.

«Ми не будемо перекривати, бо це приведе до екокатастрофи», - зауважив Новосад.

Раніше, аби вирішити проблему неприємного запаху, протягом місяця замінили 0,5 км каналізаційної труби, відключили від неї село Гірка Полонка, щоденно проводили дехімізацію та дегазацію. Однак це проблему не усунуло через наявність відходів з Вересневого.

Тож, за словами директора, вчора, 21 травня, власники самостійно прийняли рішення зупинити завод, аби зняти напругу. Наразі виробництво зупинене, поки не встановлять спеціальне обладнання, яке зможе вирішити питання неприємного запаху.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це вони ще хочуть, аби ми їм дякували??? ні! потрібно, щоб вони ВІДПОВІЛИ за те, що ТРУЇЛИ МІСТО!
Відповісти
Це ж яким боком місто приплели (так Вересневе Луцьк чи ні?),а писали що виробник біоетанолу зареєстрований у Луцькому районі.
Відповісти
в шоці! спочатку бізнес роблять ціленаправлено створюючи машину вонючку а потім медвежі послуги для людей ей там хто там рулить новосаду передайте ЩО ПОРА БІЗНЕС БУДУВАТИ ПО ЧЕСНОМУ БЕЗ ПІДКУПУ екологів міської ради і тп так буде дешевше бо етанол горить так походу і пожежники підкупляні і охорона праці само собою хтось порушить правила поведінки папіроску кине і бах бабах і бізнес під укос
Відповісти
Того дірєктора послухати - прям благо робить, самі місто забрали, а тепер розказують як жити
Відповісти
з настанням ночі, кожного дня, моральні виродки скидають свої відходи, смердить вже цілий тиждень, сьогодні вже 29 травня...
Відповісти
Останні новини
Сморід у Луцьку: на цукровому заводі зупинили виробництво біоетанолу
22 травень, 2017, 09:49