Волинські лісівники показали, що таке безпечна лісозаготівля

Волинські лісівники показали, що таке безпечна лісозаготівля
На базі державного підприємства «Ковельське лісове господарство» волинські лісівники провели семінар на тему «Охорона праці та безпека проведення лісозаготівельних робіт».

Захід, приурочений до Всесвітнього дня охорони праці, відбувся 26 травня.

Як організувати безпечне проведення лісосічних робіт, за яких погодних умов дозволено їх виконувати, як відбувається заготівля деревини та яка її подальша доля, як техніка полегшує непросту працю лісозаготівельника та багато іншого показали на прикладі однієї з ділянок Скулинського лісництва ДП «Ковельський лісгосп», де проводиться рубка головного користування.

Учасників семінару також ознайомили з роботою Ковельського лісгоспу. Директор підприємства Володимир Данилюк запевняє, що не потрібно боятись проведення рубок лісу, адже на місці заготівлі обов’язково будуть нові насадження. Такі принципи ведення лісогосподарської діяльності.

Під час наради постійно акцентувалося на складності та небезпечності виконання лісозаготівельних робіт. Саме тому, кажуть волинські лісівники, у державних лісогосподарських підприємствах, що перебувають у підпорядкуванні Волинського облуправління лісового та мисливського гоаподарства, особлива увага приділяється охороні праці та безпеці на виробництві. На ці заходи тільки минулого року витрачено приблизно 3 мільйони гривень.

Працівники ДП «Ковельське лісове господарство» показали, як рубають дерево, заготовляють та маркують. Інженер із лісозаготівель Сергій Петрук розповів про методи заготівлі деревини. Їх можна розділити на два види: традиційний та машинний. Заготовлену деревину потрібно швидко вивезти з лісу і переробити. Інакше вона може втратити свою якість і відповідно – знижується вартість. Цього допустити не можна ніяк, бо нині лісогосподарські підприємства не отримують державного фінансування і можуть розрахувати тільки на власні ресурси.

Тож від того, наскільки раціонально використовується деревина, залежить рівень економічної стабільності підприємства і відповідно – розмір зарплати тих, хто тут працює.

Заступник начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Рибчинський наголосив, що перше і необхідне у такій роботі те, чи належно підготовлена ділянка, чи створено умови для безпечної роботи людей та їх відпочинку. Тому це питання постійно під пильним контролем. Безпека на робочих місцях потребує особливої уваги як від керівників робіт, так і від самих працюючих.

Завершився семінар візитом на нижній склад ДП «Ковельське ЛГ» – місце, куди безпосередньо доставляють деревину і звідки вона йде на реалізацію.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліс, Волинь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські лісівники показали, що таке безпечна лісозаготівля
27 травень, 2017, 16:26