Влада не вирішує проблеми атовців? Луцькі військові хочуть діалогу з міськрадою

Влада не вирішує проблеми атовців? Луцькі військові хочуть діалогу з міськрадою
У Луцьку представники спілок атовців прийшли до виконувача обов’язків мера Ігоря Поліщука, аби поцікавитися станом справ отримання житла атовцями на умовах співфінансування та забезпеченням соціальними пільгами. Учасники АТО зауважують - протягом кількох місяців у них не відбувалося жодних зустрічей стосовно наболілих питань, ба більше - ніхто їх не інформує про результати роботи.

Зустріч відбулася 2 червня.

Учасники АТО, серед яких представники добровольчих батальйонів, прикордонників та Збройних сил, прийшли до міської ради. Адже ще минулоріч з міської казни виділили 8 мільйонів гривень на придбання житла для атовців на умовах спіфінансування та декілька мільйонів гривень для забезпечення соціальної допомоги та оздоровлення учасників АТО. Проте наразі, за інформацією бійців, програми не реалізовують. Протягом кількох місяців атовців не збирають на зустрічі, аби пояснювати їм про стан справ.

Доброволець полку «Азов» Андрій Д’яченко зауважив, що кошти для купівлі житла мають бути використані до жовтня, проте наразі ще не придбано жодної квартири. Якщо ж грошей не використають своєчасно, вони повернуться до бюджету міста, а бійцям знову доведеться роками стояти в черзі. Станом зараз там вже 90 людей. Тому він запропонував Поліщуку звернутися до обласної ради, аби попросити співфінансування із обласного бюджету.

Поліщук зауважив, що стосовно «житлового питання» створена спеціальна комісія, до якої входять депутат від «УКРОПу» Олександр Кравченко та представник Луцької міської організації спілки воїнів АТО Волині Олег Кобилинський. Тому на наступному тижні планують повести ще один круглий стіл, аби зняти питання почерговості.

Тому він зауважив що повідомлення про круглий стіл розмістять на сайті, аби взяти участь могли представники різних спілок.

«Ці 8 мільйонів коштів будуть у цьому році використані, я вам обіцяю», - додав Поліщук. Він також пообіцяв, що наступного року виділять більше коштів на цю програму. Натомість реально використовувати кошти можуть або після позачергової чи чергової сесії, тобто орієнтовно наприкінці червня.

Окремим пунктом атовці виділили й відсутність комунікації та інформації про пільги, можливість оздоровлення тощо. Адже про путівки вони дізнаються один від одного, натомість у ЦНАПі та інших департаментах не дають чітких відповідей – кажуть, що немає фінансування чи не прописаний юридичний механізм.

У відповідь з’ясувалося, що такої інформації досі немає у вільному доступі, адже Поліщук під час зустрічі доручив розмістити її на сайті міськради та призначив відповідальним за це депутата Бориса Смаля. Фактично ж за 2 місяці, виявляється, відповідальної людини не було.

Атовці спитали, чому члена виконкому призначили без погодження з іншими військовими.

Після зустрічі добровольці зауважили, що обіцянки завжди звучать гарно, але за їх виконанням будуть особисто стежити.

«Головне, щоб вони вилилися в якісь конкретні справи. Безмовно будемо дивитися, щоб це не залишилося на рівні слів та розмов», - підсумував Д’яченко.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Диалог с властью только один: через удар по почкам - так более доходчиво будет
Відповісти
А де ці хлопці окрім кабінету Поліщука воювали???
І в яку ж вони спілку входять, чи вони самі - вся спілка??? Я їх бачу чи не найперше. Не в барі біля ОДА в них офіс?

Відповісти
Що він геть з глузду зїхав, буде скасовувати чергу, яку офіційно реєстрував ЦНАП. У людей на руках повідомлення про черговість.
Інформація про можливість подачі заяв була загальновідома, будь хто то мав можливість за пів ціни купити квартиру міг прийти у ЦНАП та написати заяву як на програму так і на житлову державну чергу.
А може давайте відмінимо рішення про призначення секретарем пана П. оскільки є інваліди, які можуть зайняти місце секретаря, заступника мера міста...а завтра ще відмінимо декілька законних рішень.
Відповісти
Достало вже! Хай тільки попробує скасувати чергу зберемось хлопці і у суд підемо з колективним позовом на рішення.
Відповісти
Останні новини
Влада не вирішує проблеми атовців? Луцькі військові хочуть діалогу з міськрадою
02 червень, 2017, 13:11