За невиконання рішення суду Поліщуку загрожує кримінальна відповідальність

За невиконання рішення суду Поліщуку загрожує кримінальна відповідальність
За невиконання постанови суду щодо поновлення Юлії Вусенко на посаді секретаря міської ради Ігорю Поліщуку загрожує кримінальна відповідальність.

Стаття 283 Кримінального кодексу вказує, що умисне невиконання службовою особою вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню – карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади Чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що абзац постанови Луцького міськрайонного суду про те, що рішення про поновлення приймає виключно міська рада, визнано судом помилковим. А це означає, що виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук, як посадова особа та керівник органу самоврядування повинен виконати рішення суду.

Варто зауважити, що завтра, 8 червня, останній день, коли рішення про поновлення Вусенко має бути виконано. Натомість, напевне для того, щоб зняти із себе відповідальність за невиконання, Поліщук скликає позачергову сесію міськради, адже проти колегіального органу правоохоронці справу відкривати не будуть.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А у нас разве кого-то из чиновников когда-то посадили???
Відповісти
Смотрящім на зону піде!
Відповісти
Останні новини
За невиконання рішення суду Поліщуку загрожує кримінальна відповідальність
07 червень, 2017, 16:35