Гунчик здивований рішенням луцької влади щодо «безвізу»

Гунчик здивований рішенням луцької влади щодо «безвізу»
Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик висловив подив, що виконком Луцької міськради не погодив розміщення соціальної реклами щодо безвізу.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи муніципалітету.

Після ухвалення Радою міністрів Євросоюзу остаточного рішення про надання громадянам України права на безвізові подорожі, всі регіони держави охопили потужною інформаційною кампанією, котра складалася із комплексу взаємопов’язаних заходів, що підсилювали дію один одного. Кампанію «Безвіз» впроваджували і на Волині – одному з чотирьох регіонів, який межує із країнами ЄС. Відтак, на теренах області розмітили постери білбордів, що популяризували безвіз.

В усіх районах та містах обласного значення, куди ОДА звернулася з проханням посприяти з розміщенням вуличної соціальної реклами, борди із написом «Безвіз» оперативно розклеїли.

Ще 16 травня 2017 року офіційного листа з аналогічним проханням облдержадміністрація спрямувала й до Луцької міської ради. Одначе учора, 8 червня цього року, стало зрозумілим, що відповідно до рішення виконкому Луцької міської ради розміщення цих білбордів не погоджено. Того ж дня у коментарях для журналістів у раді обґрунтували власну позицію, мовляв, зображення на постерах не підпадає під визначення соціальної реклами.

Як відомо, соціальна реклама — інформація будь-якого виду, розповсюджена в будь-якій формі, яка спрямована на досягнення суспільно корисних цілей, популяризацію загальнолюдських цінностей і розповсюдження якої не має на меті отримання матеріального прибутку». Із Закону України «Про рекламу».

Що цікаво, у день прийняття рішення виконкомом до облдержадміністрації надійшов офіційний лист із виконавчого комітету Луцької міської ради за підписом заступника міського голови Олександра Рачкова.

У документі, датованому ще 29 травня, зазначено: «23 травня 2017 року відбулося засідання робочої групи з розгляду проектів соціальної реклами, склад якої затверджений розпорядженням міського голови від 21.04.2017 №217. На засіданні було вирішено погодити розміщення інформації під назвою «Безвіз» та під назвою «Інклюзивна освіта» і відповідно до протоколу від 23.05.2017 №8 підготовлено проекти рішення про звільнення розповсюджувачів зовнішньої реклами від плати за тимчасове користування місцем розміщення засобів зовнішньо реклами на період розміщення інформації».

«Відверто подивований рішенням членів виконкому Луцької міської ради. Питання безвізу – стратегічне для українців. І тому, що ми отримали набагато більше, аніж спрощення перетину кордону, отримали нові можливості для розвитку, і тому, що в 2013-му за зміну векторів руху держави від пострадянсько-проросійського до європейського вийшли на Євромайдан українські студенти. Нині отримання права на безвіз для України – привід пишатися. Це свідчення стратегічної правильності загального державного шляху. Розумію, що ворогові такі речі не подобаються. Але відмовляюся розуміти, що соціальна реклама стала каменем спотикання у Луцьку. Тому політичної складової, певен, не варто відкидати. Разом із тим, вважаю, що запровадження безвізу – передусім відповідальність, тому увагу та зусилля слід зосередити на тих заходах, які дозволять громадянам скористатися відповідним правом», - заявив голова ОДА Володимир Гунчик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
босий, голодний, обкрадений - за те з безвіз! Треба реклями...
Відповісти