Як у Луцьку готувалися до безвізу

Як у Луцьку готувалися до безвізу
На Театральному майдані міста Луцька, попри суботню гарячу пору, 10 червня було велелюдно.

Прийшли як школярі, студенти, молоді люди, так і поважні сивочолі мешканці адміністративного центру Волині, - повідомили у прес-службі ОДА.

Серед присутніх також представники органів влади, як-от голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик та його радник Тарас Яковлев, а також Віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур.

Розпочалося дійство он-лайн трансляцією виступу Президента України.

По завершенню трансляції звернення Петра Порошенка, святкові заходи в Луцьку продовжилися за окремою програмою. Тож, насамперед, оркестр Волинського академічного обласного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка виконав гімни Європейського Союзу та України.
По тому з надзвичайною подією українців загалом, та мешканців Волині зокрема, привітав Віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку Марек Запур:

– Щиро вітаю Вас усіх, але не тільки з безвізом, але з кроком, зробленим у бік Європи. Сподіваюсь, що наступна урочистість на цьому місці буде вже або вступ до НАТО, як казав Президент (у промові, присвяченій отриманням Україною безвізу, 10 червня 2017 року – авт.), або й вступ до Європейського Союзу.

На переконання Пана Марека Запура, в житті кожної людини та нації є моменти, уся важливість котрих стає зрозумілою тільки з плином часу. І саме сьогодні громадяни України переживають такий період у становленні своєї держави. Також він пригадав, як ще у 2005 році на Хрещатику представники одного з телеканалів звернулися до нього з питанням, якою він бачить Україну за років десять. Ще тоді нинішній Віце-консул зауважив, що за десять-двадцять років на Хрещатику святкуватимуть вступ України до Європейського Союзу.

– Думаю, що таке моє бачення цілком реальне, – резюмував Пан Марек Запур.

Зі словами вітань до краян звернувся і керівник найвищої гілки виконавчої влади в області Володимир Гунчик.

– Ми пройшли досить непростий шлях після 2013 року, – підкреслив голова ОДА. – Війна… Зневіра у свої власні сили. І величезна воля українського народу… Проте, хочу, щоб наші діти та внуки завжди знали, що кров, пролита на майдані, життя віддане за свободу та незалежність України, було віддане і за право українців жити вільно у вільній Європі.

Особливо голова облдержадміністрації подякував усім тим, хто вірив, боровся і своїми діями, вчинками та щоденною нелегкою працею допомагав Україні вибороти право отримати безвіз.

Позаяк відзавтра сотні тисяч українців матимуть можливість безперешкодно перетинати кордон та відкривати для себе нові країни, не марнуючи дорогоцінний час у чергах за візами або ж під час виготовлення десятків документів, аби їх отримати.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і не орють, і не сіють - лишень машуть....
Відповісти
Останні новини
Як у Луцьку готувалися до безвізу
10 червень, 2017, 18:55