Палиці загрожує звільнення за півмільйона для «УКРОПу»

Палиці загрожує звільнення за півмільйона для «УКРОПу»
Ігорю Палиці загрожують штраф, громадські роботи і навіть позбавлення волі на строк до 2-х років.

Про це повідомляє Рух ЧЕСНО.

Ігор Палиця у листопаді 2016 року перерахував на користь партії УКРОП 0,5 мільйона гривень. Про це йдеться у партійному звіті на сайті НАЗК.

Однак у е-декларації голови Волинської облради інформація про такий видаток відсутня. Згідно з законом, депутат мав вказати всі видатки, сума яких перевищувала 50 мінімальних заробітних плат (68 тис. 900 грн станом на 2016 рік).

Невідповідність у декларації є кримінальним правопорушенням у випадку, якщо сума перевищує 250 мінімальних заробітних плат (344 тисячі 500 гривень). Законом також передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 2500 до 3000 неоподаткованих мінімумів (від 42 до 51 тис. грн), громадські роботи та навіть ув’язнення до двох років (ст. 366(1) ККУ).

Крім цього, за рішенням суду, Ігор Палиця може позбутися посади голови обласної ради.

Команда Ігоря Палиці запевняє, що про внесок на користь УКРОПУ просто забули. Під час підготовки коментаря для ЧЕСНО у Палиці навіть встигли звернутися до НАЗК з проханням про можливість виправлення декларації.

«У 2016 році Ігорем Петровичем було внесено 500 тис. грн на статутну діяльність партії УКРОП. При заповненні декларації, помилково, не було вказано цю сумму. Уже повідомили НАЗК про данну помилку і це буде відображено у єлектронній декларації за 2016 рік, - зазначає Ольга Таланова, помічниця Ігоря Палиці», – зазначають у прес-службі (орфографія надісланого редакції листа збережена - прим. ЧЕСНО).

У Нацагенстві з питань запобігання корупції (НАЗК) у коментарі ЧЕСНО повідомили, що визначений законом термін подання виправлень до декларації минув, тож можливості подати виправлення чи уточнення вже немає. Крім того, виявлені журналістами факти невідповідності в деклараціях чиновників та депутатів є фактором, що впливає на прийняття НАЗКом рішення про повну перевірку декларації.

Варто зазначити, Ігор Палиця також щедро витрачає гроші на власні благодійні організації, які, однак, теж тісно пов’язані з партією УКРОП. У власній декларації він вказав, що пожертвував на таку благодійність понад 9 мільйонів гривень.

За словами Ольги Таланової, помічниці Ігора Палиці, йдеться про підтримку благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Важливо зазначити, що фонди, засновані Ігорем Палицею, виявляють особливу активність під час виборчих кампаній.

У 2014 році ОПОРА повідомляла про вручення стипендій від фонду «Новий Луцьк» тодішньою кандидаткою у нардепи Іриною Костанкевич (обрана до парламенту та входить у міжфракційне об’єднання УКРОП). На думку експертів ОПОРи, такі дії мають ознаки непрямого підкупу виборців. На початку жовтня 2015 року, напередодні місцевих виборів, фонд відкрив низку нових офісів у районах Луцька.

Інформуючи про це, сайт фонду згадував також і про кандидатів у депутати Луцької міської ради від партії УКРОП. Щонайменше троє менеджерів цього ж фонду стали депутатами Луцької міськради. Депутат Волинської облради від УКРОПу Олександр Курилюк є представником іншого фонду Палиці - «Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цей фонд не є благодійним , а є ширмою для підкупу виборців. Податкова та прокуратура давно мала перевірити цей фонд.
Відповісти
Чорт курносий!
Відповісти
"Команда Ігоря Палиці запевняє, що про внесок на користь УКРОПУ просто забули". Як в байці Крилова "Любопитний": відвідувач кунсткамери так захопився розгляданням дрібних комах, що не помітив слона.

«Какие бабочки, букашки,
Козявки, мушки, таракашки!
Какие крохотны коровки!
Есть, право, менее, булавочной головки!» —
«А видел ли слона? Каков собой на взгляд!»
«Да разве там он?» — «Там!». — «Ну, братец, виноват:
Слона-то я и не приметил».

Відповісти
ну що? Закон один для всіх???
Відповісти
тапочки репнули від реготу...
Відповісти
Садити гафіг
Відповісти
Позбавлення волі терміном до 2-х років або заміною виправними роботами по ліквідацію смороду в місті Луцьку.
Відповісти
насмішили)))) ви як діти, патрійний звіт, це як забор, що хочу, те і пишу)) дав чи не дав гроші для важності у звіті напишемо, що дав 0,5 млн
Відповісти
Упевнений, що той фонд веде потрійну буглтерію. Там платять страшні гроші на всі боки, а офіційно все помінімуму. Які там пів-мільйона, там мільярди крутяться. Вибори по всій Волині підкупляють. Давно вже прокуратурі треба перевірити
Відповісти
Шо за фотка? нормальну закинути ніяк? .... зразу видно замовну фігню .... опустились до рівню московських пропогандонський інтернет змі
Відповісти
Палиця шахрай він розбагатів бо гроші бідним не повертав кидав усіх, скоро йому кидок за Литву згадають
Відповісти
Пів Луцька брали по 500грн.тих шо брали теж посадити
Відповісти
Забути про півмільона можна тоді, коли для тебе такі гроші є неважливою дрібничкою.
Страшно уявити, які мільярди крадуть, що про півмільона в тій масі не згадали!!
Відповісти
Нікчеми. Подивіться скільки зробив фонд для хворих людей, для обдарованих дітей і взагалі для міста. Чи може Гунчик працює на місто????? Та ні на шоколодного. Все вам недогода.Жаба давить.
Відповісти
Ви вважаєте, що вкрасти 100 мільйонів і 10 роздати - то благородство?
Ні, то окозамилювання і підкуп.
Відповісти
Хай би за себе В.Ю.написала скільки отримала в лапи, і ще кому допомогла, і скільки пожертвувала
Відповісти
Фонди дійсно на підкуп виборців.У нас так Констанкевич обирали до парламенту і всі мовчать чомусь...
Відповісти