В Україні для учнів запровадять новий графік канікул

В Україні для учнів запровадять новий графік канікул
Доки українські учні відпочивають, урядовці взялися оптимізувати майбутній навчальний процес.

Міністерство освіти оприлюднило оновлені програми для 5- 9 класів, над якими робота тривала ще з лютого, - пише Експрес.

Експерти кажуть, тепер учителі матимуть можливість самостійно обирати черговість тем і розподіляти на них час, а також моделювати програму на свій розсуд.

По-новому школи зможуть визначати і структуру навчального процесу. Як варіант запропоновано триместрову систему: шість періодів навчання, тобто триместрів, чергуються із шістьма періодами відпочинку.

“Головна мета перегляду навчальних програм - усунути дублювання між предметами, прибрати зайве, дати більше можливостей формувати програму на розсуд учителя, - каже експерт Аналітичного центру CEDOS Ірина Когут.

Попередній розклад шкільних канікул за триместрами має такий вигляд: п'ять (іноді шість) тижнів занять чергуються з тижнем відпочинку. Скажімо, після 1 триместру осінні канікули з 2 по 8 жовтня, після 2 триместру - ще одні осінні канікули з 17 по 23 листопада. Далі - 3 триместр і зимові канікули з 27 грудня по 8 січня. Потім 4 триместр і ще одні канікули взимку - з 21 по 27 лютого. Після 5 триместру весняні канікули з 10 по 16 квітня. І після 6-го — літні канікули з 1 червня по 31 серпня.

Фахівці вважають, що така організація навчального процесу допомогла б правильно розподілити навантаження на школярів і вони б не перевтомлювалися.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щоб діти не втомлювались треба зменшити кількість предметів і факультативів. Щоб не було по 7 уроків.А канікули зробити більшими взимку. Від католицького Різдва до кінця православних свят.Не секрет , що в свята діти часто прогулюють. Окрім того буде економія на опалені. І діти будуть здоровіші. У більшості наших шкіл взимку неймовірно холодно.
Відповісти
Останні новини
В Україні для учнів запровадять новий графік канікул
25 червень, 2017, 18:01