У Луцькій міськраді кажуть, що дорога не менш важлива за нову школу

У Луцькій міськраді кажуть, що дорога не менш важлива за нову школу
10 мільйонів гривень, які планували спрямувати на добудову школи №27, хочуть витратити на ремонт вулиці Липинського та зливової каналізації.

Про це йшлося 26 червня під час засідання бюджетної комісії.

Депутат Тарас Шляхтич перепитав у заступника міського голови Григорія Пустовіта, які мотиви є для того, аби забирати кошти із будівництва школи №27. Шляхтич нагадав, що це єдина школа, яку у місті зводять за часів Незалежності. Натомість Пустовіт запевняє, що кошти забирають на не менш важливу потребу – дорогу.

За словами Пустовіта, до 2015 року школу будували фактично виключно за державні гроші. Тоді, мовляв, розуміли, що для бюджету міста таке будівництво накладне. Цьогоріч із міського бюджету мали виділити 20 мільйонів гривень, із яких вже дали 10. Школу ж треба сприймати як комплекс, враховуючи й дорогу, й каналізацію.

«Ніхто не відмовляється від будівництва школи. Просто для чого будувати школу, щоб ремонтувати її, як дитсадок», - зауважив Пустовіт. Дороги ж мовляв, треба робити саме влітку, тому кошти доцільніше спрямувати туди.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: ДЕПУТАТ НАЗВАВ НАЙНЕДОЛУГІШЕ РІШЕННЯ НОВОЇ ВЛАДИ ЛУЦЬКА

«Ми ж не брали зобов’язання 1 липня виплатити 20 мільйонів», - зауважив Пустовіт. Тому, можливо, до кінця року суму докладуть. Мовляв, в 10 мільйонів будівництво школи і так не вкладеться.

Натомість Тарас Шляхтич зауважив, що не бачить зв’язку, адже ремонт дороги запланували лише в 2016 році, а школу заклали ще в 2011-му. Кошти на добудову школи виділили на початку 2017 року. І вони мали конкретне спрямування – на добудову школи.

«Питання вулиці Липинського жодним чином до водовідведення школи не стосується», - резюмував Шляхтич. Пустовіт зауважив, що нема «такого великого сенсу піднімати шум по школі». Мовляв, хай і трохи пізніше, але кошти можуть дати, а зараз, влітку, важливіше зробити дорогу, ніж саму школу.

Нагадаємо, школа №27 потрапила у ТОП-5 невиконаних обіцянок голови обласної ради Ігоря Палиці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Києві підпалили лімузин
26 червень, 2017, 16:29
У Луцькій міськраді кажуть, що дорога не менш важлива за нову школу
26 червень, 2017, 16:10