Гаряча вода в Луцьку буде. ОНОВЛЕНО

Гаряча вода в Луцьку буде. ОНОВЛЕНО
Ситуація на ДКП «Луцьктепло» досягла критичної межі. Під час сьогоднішньої сесії Луцькради депутати не затвердили зміни до бюджету, де передбачалося виділення коштів підприємству.

Відтак немає грошей заплатити за оренду котельні на Карбишева та розрахуватися за газ та виплатити заборговану зарплату працівникам підприємства, - повідомили у прес-службі ДКП «Луцьктепло».

Оскільки через заборгованість перед ПАТ «Волиньгаз», яку підприємство не може самостійно погасити через значну (понад 130 мільйонів гривень) заборгованість держави, ми отримали попередження від газопостачального підприємства про відключення.

А тому, вимушені призупинити подачу гарячої води по всьому місту з 30 червня на невизначений термін.

Зауважимо, 29 червня під час сесії міськради депутати розглядали питання змін до бюджету міста, зокрема, й виділення коштів для "тепловиків". Однак його не ухвалили через пункт про зняття грошей з будівництва школи №27, навколо якого точилося багато дискусій.

Під час обговорення депутат Тарас Шляхтич пропонував пункт про школу виключити з проекту рішення та ухвалити решту змін до бюджету, аби "тепловики" та працівники ЛПЕ отримали кошти. Однак "укропівська" більшість цю правку не підтримала.

ОНОВЛЕНО О 15:25

Депутати Луцької міської ради таки проголосували за внесення змін до бюджету міста, в якому передбачається виділення коштів із міського бюджету для ДКП «Луцьктепло». Підприємство матиме змогу розрахуватись із боргами перед ПАТ «Волиньгаз».

Під час обговорення говорили про те, що проголосувавши за зміни до бюджету, депутати поставили у складне становище не лише підприємство, але й ціле місто. Адже у «Луцьктеплі» заявили, що без фінансування їм доведеться відключити постачання телої води.

23 депутати проголосували «за» внесення змін до бюджету міста, а отже ДКП «Луцьктепло» продовжить роботу в звичайному режимі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Просто цікаво, ми жителі міста платимо за к/п шалені гроші. А в них борг все росте і росте. Зараз нарахують кучу газу за підігрів води.
Відповісти
Навіщо та вода? Хай краще дітки в нову школу ходят дизентерія виліковна.
Відповісти
шо за х-ня? я плачу немалі гроші і мені воду відключають,бо якесь муділо має божевільні борги та і зп луцьктепло собі немаленькі поробили
Відповісти
Пора вже боржникам віключати гарячу воду по будинках. Є багато людей у кого по 3-4 тис грн заборгованості.
Відповісти
Хочу побачити список п...сів які хочуть щоб лучани були без гарячої води!
Відповісти
Котельна на Карбишева повинна бути націоналізована і передана у комунальну власність громаді.
Відповісти
Я також не буду платити комунальні послуги на не визначений термін.
Відповісти