Мерію просять зупинити забудову в центрі Луцька

Мерію просять зупинити забудову в центрі Луцька
Мешканці двох будинків на проспектів Волі просять міську владу зупинити забудову житлового масиву між проспектом Волі, вулицею Глушець та Тещиним Язиком. Лучани б’ють на сполох – внаслідок побудови нових будинків їх житла можуть піддатися руйнуванню.

Про це інформують у зверненні, яке мешканці передали до міської ради.

У зверненні йдеться, що під час останньої сесії міськради депутати, дозволивши забудову, порушили права лучан. Якщо у запланованій зоні таки зведуть будинки, то вони закриють південну сторону будинку №52 та суттєво обмежать прибудинкову територію цього будинку та №48.

ДИВИТИСЯ СХЕМУ ЗАБУДОВИ ЖИТЛОВОГО КВАРТАЛУ, ЯКУ ЗАТВЕРДИЛА МІСЬКА РАДА

Внаслідок цього мешканці можуть забути про дитячі майданчики та паркомісця для вже заселеного житла, - кажуть лучани. Окрім того, при плануванні нового будівництва не врахували геоморфологічні особливості місця. Мовляв, будинки №48 та №52 розташовані на схилі, а територія під схилом – заболочена, тож нове будівництво може спричини руйнування вже існуючих будинків.

Лучани звертають увагу на те, що запроектовані будівлі, які вже невдовзі можуть вирости у цьому районі, не матимуть достатньої площі для відпочинку, облаштування парковки тощо. Окрім того, вони проти того, аби надто щільну забудову компенсували за рахунок парку. А розміщення прибудинкової території та дитячих майданчиків через дорогу від будинків, на їхню думку, може спричинити додаткову небезпеку для дітей, які змушені будуть бігати погратися через дорогу.

Відтак, мешканці проспекту Волі вимагають терміново провести громадські слухання і внести зміни до детального плану території житлового кварталу в межах проспекту Волі та вулиці Глушець, провести дослідження стосовно геологічних ризиків. Зрештою, лучани хочуть, аби на сесію міськради винесли питання про внесення змін до детального плану.

До слова, на сайті Луцької міської ради є інформація про проведення громадського обговорення питання щодо погодження детального плану території житлового кварталу в межах проспекту Волі та вулиці Глушець.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Мерію просять зупинити забудову в центрі Луцька
12 липень, 2017, 14:00