У Луцьку руйнується пам'ятка 18-го століття ФОТО

У Луцьку руйнується пам'ятка 18-го століття ФОТО
На території історико-культурного заповідника "Старий Луцьк" руйнується пам'ятка, у якої, до того ж, невідомий власник.

Будинок на вулиці Плитниця, 7 викуплений. Це пам'ятка XVIII століття, яка зараз перебуває в дуже занедбаному стані - перекриття дахів попровалювалися, по стінах пішли тріщини. Зараз будинок обнесли парканом. Але хто - невідомо, пише видання Четверта влада.

Усі три структури у Луцьку, які зобов’язані охороняти і відновлювати історичні залишки, навіть не знають, хто є власником зруйнованої пам’ятки.

Посадові особи провели 5-6 нарад і вирішили, що треба оприлюднити власників пам’яток у історичній частині міста. Уже майже два місяці з’ясуванням власності пам’ятки займається і дирекція ДІКЗ «Старий Луцьк».

Проте іншу думку має Волинське обласне бюро технічної інвентаризації: у БТІ зазначили, що таку інформацію розголошувати не мають права.

"Інформацію про власника пам’ятки, якщо вона перебуває у приватній власності, обов’язково повинні надати, оскільки це є суспільно значима інформація щодо об’єкту, який перебуває під охороною держави", - вважає медіа-юрист і адвокат Людмила Панкратова.

Начальник відділу охорони культурної спадщини Луцької міської ради Сергій Годлевський зазначив, що "коли я був призначений начальником відділу охорони культурної спадщини ми виходили при попередньому міському голові на цей об’єкт. Тоді називалося прізвище, але я особисто не бачив документів. Знаю, що цей об’єкт викуплений і знаю, що це колишній депутат міської ради."

До слова, як повідомляв раніше автор статті "Нещасна Плитниця" на VolynTimes Іван Шворак, власником будівлі є Наталія Торчинюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Луцьк руйнується,а ЦУМ будується.Ну ,скільки там відмиєш на такій хатинці?....
Відповісти
Останні новини
У Луцьку руйнується пам'ятка 18-го століття ФОТО
30 листопад, 2012, 16:46