Відома українська письменниця відмовилась від премії

Відома українська письменниця відмовилась від премії
Відома українська письменниця і поетеса Ліна Костенко (на фото) відмовилася приймати нагороду «Золотий письменник України» ще напередодні її вручення.

Організатори премії (Тетяна і Юрій Логуш, керівники конкурсу «Коронація слова») вручили призначену для Костенко нагороду видавцеві Івану Малковичу, пишуть ФАКТИ.ICTV.

Втім, як стало відомо ЗМІ, згодом він повернув її, так як письменниця відмовилася від цієї нагороди.

Церемонія нагородження пройшла 24 листопада у київському готелі Fairmont. Премія «Золотий письменник України» присуджується тим письменникам-романістам, чиї твори видавалися тиражем 100 тисяч примірників (точкою відліку був узятий 2000 рік).

Цього року лауреатами стали Юрій Мушкетик, Анатолій Дімаров, Юрій Логвин, Мирослав Дочинець, Ірен Роздобудько, Юрій Винничук, Всеволод Нестайко, Іван Білик, Андрій Курков, Олег Чорногуз, Міла Іванцова, Андрій Кокотюха, Люко Дашвар, Лада Лузіна, Сімона Вілар, Сергій Жадан і Оксана Забужко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це особлива жінка. І має гідність. Подачок від "недовлади" не приймає.
Відповісти
Надзвичайна людина.
Відповісти
ГЛИБА! обожнюю її.
Відповісти
Це вам не місцеві писаки, які біжать на трибуну за премією 200 гриваків, аж спотикаються. А премія від Бориса з його фонду - людських грошей. Гідність треба мати.
Відповісти
"Митцю не треба нагород - його судьба нагородила..."
Відповісти
Оце то дійсно криголам, який плаває лише в чистій воді. Відчуває бруд, сміття, фальш і не від них бере подачок. Вона сама створила свою судьбу і ні під кого не прогинається. Самодостатня одинока вовчиця.
Відповісти
Мої кохані, милі вороги!Я мушу вам освідчитись в симпатії.Якби було вас менше навкруги,—людина може вдаритись в апатію. Мені смакує ваш ажіотаж.Я вас ділю на види і на ранги.Ви — мій щоденний, звичний мій тренаж,мої гантелі, турники і штанги. Спортивна форма — гарне відчуття.Марудна справа — жити без баталій.Людина від спокійного життя жиріє серцем і втрачає талію. Спасибі й вам, що ви не м’якуші.Дрібнота буть не годна ворогами.Якщо я маю біцепси душі —то в результаті сутичок із вами. Отож хвала вам!Бережіть снагу.І чемно попередить вас дозвольте:якщо мене ви й зігнете в дугу,то ця дуга, напевно, буде вольто
Ліна Костенко
Відповісти
Ліна Костенко – це вам не полові дослідження оксани забужко
Відповісти
Останні новини
Відома українська письменниця відмовилась від премії
30 листопад, 2012, 16:26