У Луцьку поховали атовця Володимира Бабія

У Луцьку поховали атовця Володимира Бабія
У Луцьку попрощались із 21-річним бійцем 54-ої бригади Володимирем Бабієм, котрий помер від раку. Родом хлопець із Кіровоградської області, проте останнім часом проживав та лікувався у Луцьку.

Поховали атовця на Алеї Слави у селі Гаразджа у вівторок, 18 липня. Попрощатись із Володимиром прийшли його родичі та близькі, побратими, а також волонтери.

Спочатку відбулося поминальне служіння за померлим у Кафедральному соборі Святої Трійці. Туди люди могли прийти, та попрощатись із померлим бійцем. Декан Свято-Троїцького собору протоієрей Микола Нецкар помолився за душу померлого. Також він сказав, що хлопець був дуже молодим, але не побоявся взяти зброю в руки.







«Мало відбутись хлопцеві 22 роки. Хіба він пожив? Ні! Він виріс для того, щоб жити. Але він насмілився взяти зброю в руки. Для чого? Для того, щоб захистити свою землю, Україну, свою маму, своїх друзів від агресора. Тому що імперські зухвалі амбіції завдали шкоди мирним людям. І Володимир сказав до мами: мамо, а хто, як не я? І багато таких хлопців є», - зазначив Микола Нецкар.

Також він звернувся до родини померлого Володимира Бабія із словами співчуття.

«Дорога родино, подивіться, скільки підтримує вас сьогодні. Подивіться, вони прийшли, щоб вам поспівчувати. Ви зробили все для свого сина, щоб він був патріотом та українцем. Я вірю в те, що він був хорошим сином. І відповідальним. Бо безвідповідальний, таких вчинків не вчинить. Тому вічна пам’ять померлому», - сказав Микола Нецкар.







Опісля служби в соборі, тіло загиблого, у супроводі організованої колони, відправили на кладовище у селі Гаразджа. Там священик відправив поминальну панахиду за померлим. Рідні, друзі, та бойові побратими попрощатись із бійцем. Його поховали під Гімн України, якій виконали присутні.









Нагадаємо, 21-річний Володимир Бабій помер 17 липня від онкологічного захворювання. Протягом останнього часу хлопець жив та лікувався у Луцьку. Продавав власні картини, а виручені кошти віддавав на лікування онкохворим дітям.













Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.