«Він завжди казав, що прикриє», – «айдарівці» про загиблого побратима

«Він завжди казав, що прикриє», –  «айдарівці» про загиблого побратима
Волинські бійці батальйону «Айдар» відвідали могилу свого бойового побратима Олега Михайлова з позивним «Серапатист». Боєць, який свого часу пройшов Майдан, загинув у 2014-му році на Луганщині під час штурму Георгіївки. Розповідають, аби не потрапити в полон, він підірвав себе гранатою.

Похований «Серапатист» у селі Дерно, де проживав із родиною. Відвідати могилу загиблого військовослужбовця приїхало декілька десятків людей. Окрім бойових побратимів, прийшли волонтери, друзі та сім’я Олега Михайлова. До слова, у нього залишилась дружина та 25-річний син.





Біля могили «Серапатиста» бійці прочитали молитву «Отче наш» та поклали квіти. Після цього віддали бійцю шану трикратним військовим салютом.

Побратими Олега Михайлова поділились спогадами про нього. Кажуть, що чоловік був добрим та з відкритою душею. Завжди був ініціативним, «майстром на всі руки», а також хорошим мисливцем.





«Він запам’ятався мені веселим та простим. Познайомились ми ще в «Самообороні» після Майдану. Він був хорошою людиною та хорошим солдатом», - поділився спогадами «айдарівець» «Лихий».

Колишній боєць із позивним «Сотник» каже, що «Серапатисту» він завжди по-особливому довіряв.

«Це була людина, котрій я повністю довіряв. Він був моєю «правою» рукою. Він добре знав військову справу, добре знав службу. На нього завжди можна було покластись як на надійну людину», - розповів чоловік.

Командир 2-ї роти «Захід» Ігор Лапін розповідає, що також познайомився із Олегом Михайловим в «Самообороні».

«Я з «Серапатистом» познайомився у «Самообороні». Потім їздили ми в ліс, ганяти бурштинокопачів. Він був хорошим мисливцем. Потім поїхали після тренувального табору в «Айдар», - ділиться враженнями Лапін.

«Він постійно носив в правій кишені штанів гранату. Сам зробив там кишеньку, зашив в неї гранату і ходив з нею абсолютно скрізь. Він всім казав, не хвилюйтесь, я вас прикрию», - додає чоловік.

Розповідають, аби не потрапити в полон до терористів, Олег Михайлов підірвав себе цією гранатою. П'ятеро бійців «Айдару», серед яких був і «Серапатист», ідучи до будинку, де нещодавно «сепари» щось вивантажували, зіштовхнулись із групою «Вєжлівиє люді». Через деякий час зав’язався бій.

«Пізніше нам сказали, що, хлопці, там біля забора ваш лежить, розстріляли його. Я відправив туди людей. Я тоді ще звернув увагу, що ноги в нього були поламані дуже. Думали, що його допитували сильно. Але потім подзвонив «Док» і сказав, що «Серапатист» підірвав себе гранатою», - розповідає Ігор Лапін.

«Потім ми почули історію, що сепари знайшли його телефон, дзвонили його сину і казали, що твій батько загинув як герой. Підірвав себе гранатою. Шкода, що він не в нашій армії», - додає він.

Нагадаємо, Олег «Серапатист» Михайлов загинув 20 липня 2014 року на Луганщині. Кавалер ордену «За мужність» III ступеня.

«Серапатист» родом із села Дерно Ківерцівського району. Одружений, має сина. Шість років працював у правоохоронних органах міліціонером-кінологом та старшим групи затримання.







Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодцы не забыли
Відповісти
Останні новини
Суд закрив справу Ляшка
21 липень, 2017, 15:07
«Він завжди казав, що прикриє», – «айдарівці» про загиблого побратима
21 липень, 2017, 14:44