У Луцьку встановлять контейнер для збору використаних батарейок

У Луцьку встановлять контейнер для збору використаних батарейок
У всіх містах України з населенням понад 100 тисяч осіб встановлять контейнери для збору використаних батарейок.

Перший контейнер вже стоїть у центральному офісі ДП "Укрекоресурси", повідомляє УНН з посиланням на прес-службу компанії.

"Українці викидають батарейки у загальне сміття. Хоча ні для кого не секрет, що, розкладаючись, батарейки забруднюють довкілля важкими металами та іншими небезпечними для здоров'я речовинами . Найбільш ініціативні та небайдужі намагаються організувати процес збору батарейок своїми силами, але натикаються на проблеми логістики збору та відсутність пунктів переробки", сказала начальник департаменту маркетингу ДП "Укрекоресурси" Ольга Дробишева.

ДП "Укрекоресурси" прийняло рішення підключитися до розв’язання цієї проблеми. Підприємство на державному рівні організовує процес збору батарейок та транспортування їх до ДП "Аргентум", єдиного в Україні підприємства, що в пілотному режимі відпрацьовує технології промислової переробки розряджених батарейок та побутових акумуляторів.

Спеціальні контейнери ДП "Укрекоресурси" планує закупити у того ж ДП "Аргентум" по 480 гривень за штуку. Місткість одного контейнера - близько 5 кг батарейок.

"Відпрацьовані батарейки слід переробляти з двох причин. Перша – недопущення забруднення довкілля. Друга причина – відпрацьовані батарейки є цінною сировиною кольорових металів. В масі батарейок металів міститься в сотні разів більше, ніж у руді, з якої ці метали видобувають", розповів Тарас Когут, директор ДП "Аргентум".

Перші 100 контейнерів встановлять у всіх містах з населенням понад 100 тисяч осіб. Таких в Україні 49.

Далі ініціатори проекту планують дослідити обсяги збирання та інтенсивності наповнювання контейнерів, а також провести інформаційну кампанію. За результатами пілотного проекту буде розроблено національну програму організації збору та утилізації батарейок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: екологія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нарешті!!!
Відповісти
Нарешті. А куди дівати енергозберігаючі лампочки? Чекати ще років 15? Та й взагалі, міська влада вже давно була повинна подбати про утилізацію подібних відходів.
Відповісти
ДЕ і КОЛИ?!!!
Де це буде у Луцьку і коли? Точно скажіть, будь-ласка.
Відповісти
На якій вулиці ?
Відповісти
Где и когда? Готов осчастливить 3-мя баташками
Відповісти
Останні новини
У Луцьку встановлять контейнер для збору використаних батарейок
03 грудень, 2012, 12:53