З Волині до США експортують березовий сік

З Волині до США експортують березовий сік
Продукція консервного цеху державного підприємства “Цуманське лісове господарство” вже 5 років експортується у Німеччину, споживають її у Польщі, Ізраїлі, Канаді і навіть Панамі.

Нещодавно на підприємстві отримали відповідний сертифікат і вже відправили першу партію волинського березового соку у США, - йдеться на сайті ВОУЛМГ у Волинській області.

Сік – без додавання цукру, лимонної кислоти, він такий, яким його створила природа, тільки проходить відповідну теплову обробку.

Органічні соки в Україні наразі випускають лише у Цумані. На виході, як кажуть, і органічні ягідні консерви, які будуть постачатися на український та європейський ринки. Кошти від реалізації продукції отримує лісгосп, виробничим підрозділом якого є консервний цех.

Тобто є можливість, заробивши, оновлювати не тільки асортимент, який не тільки не скорочується, а ще й збільшується, а й розвивати виробничі потужності. Хоча для державного підприємства, каже директор консервного цеху Зінаїда Рябчун, проблематично купувати дорогу харчопереробну техніку, але це роблять.

Адже волинські ліси ще багаті на ягоди і гриби, на чому можна добре заробляти. Якщо, звісно, випускати таку якісну продукцію, як це роблять у Цумані та на інших підприємствах Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства. Зінаїда Рябчун каже, що поставляти продукцію на експорт дуже непросто, вона має відповідати високим вимогам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
посилаєм "привіт з наслідків Чорнобиля"!
Відповісти