«Ніхто крім нас». У Луцьку святкують День десантника

«Ніхто крім нас». У Луцьку святкують День десантника
У Луцьку відзначають свято усіх десантників - День ВДВ. Декілька десятків військовослужбовців зібрались на меморіальному комплексі "Вічна слава", аби віддати шану своїм загиблим побратимам.

До слова, сьогодні відзначають День святого Іллі, який, до слова, є покровителем десантних військ.

Відзначили свято десантника у середу, 2 серпня.

Отець Володимир освятив місце, де встановлять пам’ятний знак українським воїнам десантникам всіх поколінь. Також він звернувся із словом до військовослужбовців.

«Це нагадування у пам’ять про ваших побратимів, які своє життя віддали за нашу Батьківщину, та за те, щоб ми сьогодні жили під мирним небом. І пам’ять не стирається і з ваших, і з наших сердець. Вони залишаються вічно живі, бо в Бога немає мертвих. В нього всі живі. І хай Господь прийме їх у царство небесне за їхні пожертви», -зазначив отець Володимир.








Опісля поминальної служби, десантники положили квіти до пам’ятного знаку.

Володимир Ванцевич брав участь у конфлікті на Північному Кавказі, а також 15 місяців був у зоні АТО.

«Починав службу при Радянському союзі, був на Північному Кавказі. Там були перші події. Потім був 15 місяців в АТО в 53-ій механізованій бригаді. Служив командиром розвідки. Повернувся рік тому із роздробленою п’ятою. День ВДВ - це свято мужності, свято дружби між військовими та пам’ять про тих, хто загинув. Якщо порівнювати конфлікт на Кавказі, та нашу війну, то спільним є те, що вони створені штучно», - каже десантник.









«Сьогодні День десантника. Його святкують з 2 серпня 1999. Також сьогодні День святого Іллі, а він наш покровитель. Якщо треба захистити нашу державу, нашу країну, то ми завжди готові. Адже «Ніхто крім нас», - зазначив десантник, ветеран війни в Афганістані Василь Масовець.

Також 12 десантникам вручили нагороди: медалі від 122-го батальйону та медалі Маргелова.

«Отут стоять десантники, які чесно боролись на Сході, захищали нашу землі та залишились незламними до кінця. Це дійсно десантники, які воювали. Слава ВДВ», - звернувся до чоловіків військовослужбоіець Юрій Хомич.











Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Ніхто крім нас». У Луцьку святкують День десантника
02 серпень, 2017, 12:13