Донабір у патрульну поліцію Луцька, ймовірно, хочуть зірвати, - активіст

Донабір у патрульну поліцію Луцька, ймовірно, хочуть зірвати, - активіст
Члени комісії, яка відбирає людей в патрульну поліцію Луцька, зробили дві протилежні заяви щодо процесу донабору кадрів у це відомство.

Так, 10 серпня Олександр Ніколайчук (на фото) закликав своїх колег по комісії Івана Пікуна та Юрія Раковича працювати.

Мовляв, комісія вже має проводити співбесіди з охочими стати в лави патрульними, але:

"два "представники громадськості" від Волинської обласної ради, які пройшли складний конкурсний відбір (навіть не були присутні на засіданні профільної комісії облради) у склад поліцейської комісії та отримали серйозну підтримку громадянського суспільства Волині (звичайно, іронізую) діють не самостійно і ймовірно отримали чітке завдання: зірвати процес попереднього відбору, щоб затягнути справу донабору у Патрульну поліцію Луцька та Ковеля ще на чотири довгі місяці".

"Сьогодні ними було заявлено, що за умови невідміни нинішнього конкурсу та призначення нового, буде задіяний механізм судової тяганини з Управлінням та Департаментом. Тобто за чиєюсь зрежисованою вказівкою може запуститися принцип: "Чим гірше – тим краще", за яким ми давно спострігаємо в інших структурах у нас на Волині й Луцьку, зокрема. Повертаюся до "учасників від громадськості", а по факту від голови Волинської облради Палиці Ігоря Петровича: сиділи тишком-нишком, мовчали до останнього, аж сьогодні, бац!, усе не то й не так, ми спостерігали зі сторони, жодного разу не долучилися, як члени комісії до будь-якого етапу відбору, а тепер дульки Вам, а не співбесіда, ми зупинимо процес донабору через позов у суд, бо не дотримано процедури, на нашу думку", - каже Ніколайчук.

Водночас Пікун заявив про порушення в організації роботи комісії та донабору патрульних:

1) Чому на розгляд комісі не подавався список кандидатів, які пройшли спец. перевірку, як це передбачає п. 1 Розділу IV «Типового порядку проведення конкурсу на службу до поліції та/або зайняття вакантної посади», затверджений в Міністерстві юстиції України 14 січня 2016 року № 50/28180?

2) Хто входить до робочої групи, яка допомагає проводити відбір комісії, та чому створення робочої групи відбулось одноосібно керівником Нацполіції м.Луцька та не затверджувалося комісією (як це передбачено п. 6 Розділу IV "Типового порядку проведення конкурсу на службу до поліції та/або зайняття вакантної посад")?

3) Чому членів комісії взагалі не повідомляли про час та місце проведення етапів відбору?

Крім того він звернув увагу, що голову комісії обирали за його відсутності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так, судячи зі змісту даної статті, то Пікун говорить правовими категоріями, а Ніколайчук політичними заявами та недолугим стьобом.
Відповісти
Які ви всетаки засранці, мені так шкода держави, рідноі землі, за те, що іі топче таке лайно.
Відповісти
Останні новини
Донабір у патрульну поліцію Луцька, ймовірно, хочуть зірвати, - активіст
11 серпень, 2017, 07:56