В Україні планується подорожчання ліків

В Україні планується подорожчання ліків
Президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк розповів, що ліки подорожчають, як мінімум, на рівень інфляції, яка становить 12%.

Про це пише Главком.

«В першу чергу це торкнеться закордонних препаратів, але і в українських близько 70% імпортної складової», – підкреслив він.

Серед інших причин, які також можуть вплинути на зростання цін на лікарські препарати, екс-заступник голови Держслужби лікарських засобів Костянтин Косяченко назвав зростання цін на енергоресурси, збільшення мінімальної зарплати і девальвацію гривні, яку очікують восени.

На думку експертів, підвищення цін на ліки приведуть до того, що багато пацієнтів просто будуть відмовлятися від лікування.

«В результаті дорогі препарати (наприклад, для хіміотерапії) просто не будуть завозитися», – підсумував Віктор Сердюк.

Нагадаємо, МОЗ опублікувало новий реєстр препаратів, що беруть участь в урядовій програмі «Доступні лікі» для пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою.

Зазначається, що до оновленого реєстру увійшло 199 препаратів 43 виробників. При цьому з Євросоюзу походить 21 виробник, з України - 17, чотири з Індії та один з Ізраїлю. До цього у програмі брали участь 157 препаратів.

ОПИТУВАННЯ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
рехворми в дії...
Відповісти
Останні новини
В Україні планується подорожчання ліків
20 серпень, 2017, 20:19