Алея чи меморіал: у Любешові не знають, як назвати місце вшанування Героїв

Алея чи меморіал: у Любешові не знають, як назвати місце вшанування Героїв
У селищі Любешів обговорювали, що робити з полотнищем з фотографіями загиблих Героїв.

Про це пише "Нове життя".

Наразі в селищі провели реконструкцію пам’ятника Скорботної матері та збудували нові пам’ятники Небесній Сотні і Героям АТО.

У той же час біля адмінприміщення районної ради продовжує висіти на колишній «дошці пошани» полотнище із фото тих, хто загинув під час Революції Гідності, – Гриневича Едуарда, Трохимука Юрія, Пасевича Івана, Корця Романа, Хрупчика Івана.

Час зробив своє – зображення вицвіло. Що робити з ним далі, обговорювали представники влади та активні жителі селища на зустрічі, котра відбулася у кабінеті голови райдержадміністрації.

Виявилося, що думки тих, хто зібрався на це обговорення, кардинально різнилися. Так, наприклад, почесний громадяни Любешова Петро Кравчук висловився категорично проти зняття цього банера, адже, як зауважив, це свято місце, біля якого люди моляться, згадуючи полеглих у центрі столиці в 2014 році.

Натомість депутат обласної ради Микола Бущук висловив думку, що залишати цю стару дошку просто неможливо, так як вона перебуває в аварійному стані. Тож якщо і залишати банер, то потрібно будувати нову основу.

Селищний голова Василь Корець запропонував перенести розгляд цього питання до створення об’єднаної територіальної громади. Зрештою ж присутні вирішили врахувати всі думки і поки що замовити новий банер на заміну тому, що нині висить біля адмінприміщення, а після створення ОТГ розглянути питання розміщення стенду із зображеннями Героїв біля встановленого пам’ятника на оновленому меморіалі.

Ось тільки і з тим, як назвати місце вшанування пам’яті усіх полеглих наших земляків, також виявилося не все гладко. Присутні на зустрічі сперечалися щодо назви: алея чи меморіал. Тож вирішили винести це на громадське обговорення.

Крім того, обговорили на зустрічі й питання здачі в експлуатацію реконструйованого обеліска та новозбудованих пам’ятників. Адже хоча це в компетенції селищної ради, все-таки громадськість відмітила значні недоліки. Зокрема, неякісно проведені роботи (які підрядник вже цього тижня мав ліквідувати), помилки чи неточності у написанні імен земляків та ін.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Алея чи меморіал: у Любешові не знають, як назвати місце вшанування Героїв
05 вересень, 2017, 16:46