В Україні розрахунки за воду і тепло будуть проводитись «по-новому»

В Україні розрахунки за воду і тепло будуть  проводитись «по-новому»
Українцям в майбутньому будуть виставляти рахунки за воду і тепло по-новому через вступ в силу закону «Про комерційний облік комунальних послуг».

Про це повідомляє Сегодня.

У Кабінеті міністрів заявили, що мета нових правил – домогтися, щоб ресурс води і тепла, який заходить в будинок, оплачувався на 100%. Зокрема, він виділяє два види обліку тепла, холодної та гарячої води: вузол комерційного обліку (будинковий) і вузли розподільного обліку (квартирні).

У той же час різниця між показниками будинкового лічильника та сумою показань квартирних буде розподілена між усіма мешканцями будинку.
Тобто, якщо згідно з показниками загальнобудинкового лічильника, в будинок зайшло 16 куб. м холодної води, а загальне число показів усіх квартирних лічильників склало 15 кубів, то різниця в 1 куб буде поділена на всі квартири.

«Якщо гаряча вода вилилася через діряву трубу в підвалі, за це в кінцевому підсумку доведеться заплатити всім споживачам. Тому співвласникам багатоквартирного будинку слід дбати, як і раніше, про якісне обслуговування і справний стан внутрішньобудинкових мереж», – заявили в українському уряді.
Однак, якщо в будинку є мешканці без лічильників, то люди з приладами обліку будуть платити по ним, а на інших буде розподілятися, обігрів загальних територій.

При цьому директор ДТЕК ЕСКО Євген Бушма зазначає, що від нового закону для простого споживача є і ряд вигод.
«Після установки лічильників всі будуть платити тільки за фактично спожиті енергоресурси, а не абстрактні, певні розрахунковим або нормативним методом», – зазначив Бушма.

За його словами, домогтися реальної економії можна тільки при комплексному підході.

«Набір енергоефективних товарів дозволяє заощадити до 50% витрат на електроенергію за рахунок використання двозонним лічильника, LED-лампочок, розумних розеток та інструкції з порадами щодо економії, яка дозволяє на рівні квартири організувати елементи енергоменеджменту», – резюмував директор ДТЕК ЕСКО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні розрахунки за воду і тепло будуть проводитись «по-новому»
14 вересень, 2017, 10:36