У Володимирі показали, яким посудом користувалися в ХІХ столітті

У Володимирі показали, яким посудом користувалися в ХІХ столітті
14-го вересня у Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відкрили виставку керамічних виробів датованих ХІХ - початком ХХ століття під назвою “Глина із глибини віків – випалена вогнем і незнищенна часом”.

Про це пише БУГ.

“Глина та гончарство мають дуже давню історію. Багато тисячоліть тому люди не використовували посуд взагалі. Але невдовзі люди навчилися вирощувати різні рослини, які вживали у їжу, з’явилася потреба в посуді. Посуд почали робити з глини, яку ретельно підготовували, інколи навіть рік. А майстрів, які почали виготовляти глиняний посуд, почали називати гончарами”, – розповідає науковий співробітник історичного музею Богдан Янович.

На відкриття виставки завітали місцеві школярі, які мали можливість взяти участь у майстер-класі з виготовлення посуду з глини. Провела майстер-клас викладач Володимир-Волинського педагогічного коледжу Валентина Залуніна.

Пані Валентина розповіла про переваги глини, про те, як слід ретельно готувати даний матеріал до ліпки і показала як виготовити глиняну ложечку самотужки. На завершення заходу майстриня подарувала кожному шматок глини, аби діти вже вдома зробили глиняний виріб і для себе.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Володимирі показали, яким посудом користувалися в ХІХ столітті
15 вересень, 2017, 10:28