Луцьк чистить три десятки тракторів

Луцьк чистить три десятки тракторів
Наразі у місті Луцьку сніг чистять до 30 одиниць техніки – це і техніка луцьких комунальників, і залучена у інших організацій.

«З великими потугами справляємося, залучили цілу купу різного транспорту. Зараз десь близько 12 одиниць техніки, яка прибула від сторонніх організацій. Це і МНС, і «Луцькавтодор», і «Луцьксантехмонтаж», і підприємство «Шлях», і інші установи», - розповів близько 13:00 у неділю, 16 грудня директор Департаменту житлово-комунального господарства Іван Кубіцький.

«Повинні ще будівельники підключити свою техніку. Зараз пробують людей подовозити з сіл. Бо ж із сіл не можна практично доїхати», - додав Кубіцький.

«Військовий аеродром має нам зараз підіслати шнекоротор – це серйозна техніка, він очищає сніг, відкидає його в сторону. Проблема тільки втому, що він обмежений в дії – сніг кидає далеко, тому біля будинків його складно використовувати – можна вікна повибивати. Тому буде працювати на Набережній, на Мамусурова, на Гнідавській, і по Полонківській», - розповів головний комунальник міста.

«На сьогодні працює порядка 30 одиниць техніки. Деякі до нас ще тільки доходять. А дехто вже й «сів» у сніг. Тобто ситуація постійно міняється. Але десь під 30 є», - повідомив Кубіцький.

«Найгірша ситуація - в дворах. Дороги в основному зберігаємо проїжджими. Тобто стараємося втримати в першу чергу транспорт. Тролейбуси, маршрутки... Хоча також проблеми: уже визволяли маршрутки і на кругу на Львівській, і на Бенделіані, і на Єршова. Але все це попробивали, в тому чисті доїзди до лікарень», - запевнив комунальник.

«Зараз пробуємо вже трошки заходити в масиви», - додав він.

Щодо найскладніших для руху транспорту районів міста, Кубіцький повідомив:

«Дуже складна ситуація районі цукрового заводу. Туди пішов бульдозер «сотка» еменесівський, зараз постараємося стабілізувати. На малоомелянівський масив вже пішов грейдер, але там поки теж проблемно. На Балку пішов гусеничний трактор. за годину-дві там порозчищає. І в район Вишкова, де теж складна ситуація, пішла техніка».

Хоча, додав Іван Кубіцький, поки не припинився снігопад і віхола, якщо є змога, треба утриматися від пересування автомобілем. «Ви ж бачите – прочистив, а через півгодини знову замело», - пояснив він.

«Поки що про фінансування ніхто не питає, хто може допомогти – виділяє нам техніку. Підприємство «Айслаг» відкрило нам заправки, зараз ще «УкрНафта» відкриє заправки, щоб можна було заправляти техніку. Міський голова провів нараду в Луцькспецкомунтрансі. І зараз з його допомогою отримуємо солярку для заправки. Тобто працюємо повним ходом», - пояснив Іван Кубіцький.

Щодо інших наслідків негоди, директор департаменту ЖКГ повідомив, що «поки про падіння дерев чи обрив проводів ми інформації не отримували. Ніхто не просив ліквідовувати. Тобто все благополучно поки що в цьому напрямку».

Нагадаємо, луцький міський голова Микола Романюк звернувся до усіх керівників підприємств, установ та організацій допомогти у розчистці міста: прибрати сніг з тротуарів та вулиць біля приміщень, де вони розташовані.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: негода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
шнекоротор - реальна штука. бачив, працює люкс.
а на пальне може палиця зі своїх заправок місту подарує?
чи тільки непотрібні годинники за 50 тис дол місту може ставити?
чи вибори кінчились а з ними і обіцянки, і меценацтво...
Відповісти
кубіцький - ти брехун. нічого ніхто не чистить. хіба що люди своїми власними руками нема ніякої техніки на вулицях! довели місто до стану облоги. ви нічого крім як дерибанити бюджет і влаштовувати показові відкриття торгових центрів не можете! хай Романюк і Кравчук з лопатами працюють разом з тим Кубіком.
Відповісти
Інтернетчики - а-ну докази людям! Хто бреше, а хто правду каже!!!
Відповісти
Центральні дороги (Ковельська, Львівська і т.п.) так-сяк прочищують. Але як -??? Вивернули сніг на тротуари, а по них нікуди підійти неможливо - снігу по коліна. А де ж снігозбиральні транспортери, щоб відразу вивозити сніг. В окремих місцях кучугури 2-3 метри висотою. А зупинки міського транспорту?? Раніше були двірники, які хоч їх розчищали. Але за останній рік каденції Кривицького двірники стали не потрібні. Не потрібні були вони і Шибі, так само як і тепер Романюку. Шибин пилесос сніг чомусь не чистить, хоч він і пилюку тільки гонить навколо себе. За цей час бачив як біля Універмага мінішнекоротор чисть площу та біля"Слона" активно виовзять сніг. Але це роблять приватні структури.
Відповісти
тільки-но їхав маршруткою, повз неї проїхало 2 трактори, які ніх..я не чистили, просто проїхали. Романюк, БЕРИ ЛОПАТУ І НА РОБОТУ!
Відповісти