На нові лопати луцька мерія витратить 14 тисяч гривень

На нові лопати луцька мерія  витратить 14 тисяч гривень
Бюджетна комісія Луцької міської ради рекомендувала підтримати проект рішення міськради, аби з бюджету виділили 14 тисяч гривень для придбання лопат для очищення снігу - за одну лопату заплатять всередньому 87 гривень.

Комісія розглядала питання про перерозподіл видатків з бюджету 17 грудня.

Своїм рішення депутати рекомендували сесії міської ради підтримати рішення про виділення 14 тисяч 13 гривень для придбання лопат для очищення снігу. Інструменти зі слів начальниці управління фінансів та бюджету міськради Лілії Єлової необхідні для шкіл міста.

Загалом планують закупити 160 лопат. Отже, у середньому ціна одного інструмента становить 87 гривень.

Нагадаємо, що протягом 15-16 грудня у Луцьку сніжило. Нині на вулицях працюють до 60 одиниць техніки. Міська рада просить дирекцію шкіл очистити територію навколо навчальних закладів, аби діти змогли піти завтра, 18 грудня, у школу. Сьогодні для волинських школярів – канікули.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
...а в недалёком прошлом, в школах лопаты на уроках труда делали, лучше бы фанеру закупили, сколькоб лопат наделали. Наша мерия серьёзные вопросы решает "профи"...
Відповісти
Так фанера раніше якісніша була, ніж тепер!
Відповісти
ото кумедні, лопати купляють :-)
Хай хоч одне те дипутатко вийде на лесі українки і спробує розчистити ну 50 кв м теріторії, може тоді до них дійде, що працює не ЛОПАТА, А ЛЮДИНА!!!
А людина не ішак, вона має певний фізични ресурс, хоч тисячу лопат купи, а двірники від цього на 30 років не помолодшують. І винуватити їх не можна, бо бабуся хоч і новою лопатою таку кількість снігу НЕ ПРИБЕРЕ, бо це навіть молодику три дні роботи.
В обСЧем, вітаю з гарною покупкою.
Відповісти
Я в неділю на старому ринку купив пластмасову лопату, яка дві години пропрацювала без ексцесів, і не зламалася. Заплатив 40 грн. Якби брати оптом, і не на ринку, а в оптовика - вийшло б дешевше.
Хоча металева може коштувати й дорожче. Але тут http://www.konstanta.kiev.ua/ua/catalog/str403/770 металева лопата коштує 65,65 грн.
Ну, але тут на лопатах якщо й вкрадуть - то багато вкрасти не вийде, цікавіше, скільки грошей "відкотилося" при обладнанні деяких світлофорів міста "клацалками" і голосовою озвучкою.
Відповісти
Абсолютно вірно. Металеві лопати з держаком на ринку коштують близько 65 гривень. Це у роздріб. А за гуртовими цінами має бути мало не в 1,5 рази дешевше і з безплатною доставкою.
Відповісти
В жовтня Місяці купив собі лопату за 35 грн. на Варшавці, якщо сума відкату в середньому 50% то має бути 70 грн, тоді як вийшло 87? кому ще 17 грн.
Відповісти