Адвокату, якого затримали на хабарі в Луцьку, обрали запобіжний захід

Адвокату, якого затримали на хабарі в Луцьку, обрали запобіжний захід
Затриманий на хабарі в Луцьку адвокат - чоловік народної депутатки, укропівки Ірини Констанкевич - Микола Сорокопуд не перебуватиме під вартою.

Таке рішення ухвалив 28 вересня суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Сівчук.

Нагадаємо, Сорокопуда та ще одного адвоката затримали 27 вересня у офісі Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури у Волинській області. У поліції повідомили, що чоловікам передали хабар обсягом 2 тисячі доларів США за вирішення питання про успішну здачу кваліфікаційних іспитів.

Зауважимо, що на судове засідання прийшло понад півсотні адвокатів та родина Миколи Сорокопуда.

На початку засідання сторона обвинувачення клопотала про обрання для Сорокопуда запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на термін 60 днів із можливістю звільнення під заставу обсягом 134 720 грн. Сорокопуда підозрюють у вчиненні тяжкого злочину, передбачено ч. 3 ст. 168. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін 5-10 років. Прокурор зауважив, що обвинуваченому повідомлено про підозру, а вина підтверджується долученими доказами.

Відтак, зокрема, з метою унеможливлення впливу на розслідування, просили визначити міру запобіжного заходу саме у такому вигляді.

Сам підозрюваний зауважив, що ситуація створена не так задля впливу на нього, як на його дружину.

Окрім того, він заявив, що нині є адвокатом у кількох справах, де негласні дії ведуть представники департаменту, який його затримували, тому це ще один доказ, що його хочуть усунути від цих справ. Він каже, що підозра необгрунтована та містить суперечності, а повідомлення із смс-переписки, які йому пред'явили, нині нескладно підробити.

Адвокат Сорокопуда Ольга Юнчик заявила, що його справа - полювання за адвокатами. Підозру вона назвала необгрунтованою. Немає, мовляв ризиків, про які каже прокуратура. Також Юнчик додала, що Сорокопуд утримує 90-річну матір, має низку відзнак.

До суду також подали заяви 5-ти адвокатів, які бажали взяти Сорокопуда на поруки. Зокрема, це Віктор Пилипчук, Андрій Козюра, Вадим Матвіїв, Вікторія Ханзарук.

Зрештою, суддя Андрій Сівчук оголосив ухвалу - клопотання прокуратури задоволенню не підлягає. Відтак як запобіжний захід призначили особисте зобов'язання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не вірю, що хабарника посадять. Правільне не "на поруки", а кругова порука.
Відповісти
В судовому засіданні були присутніми більше 70 -ти адвокатів, які прийшли підтримати свого колегу Сорокопуда М. Повірте, важко буде «правоохоронцям - заробітчанам» цю справу пхати в суд. Всім ясна мета політика і бабла збрити, так не буде.
Відповісти
ПОСАДИТИ НЕ ПОСАДЯТЬ,але гівна будуть повні кармани.І маска допропорядного та чесного адвоката впаде. Тепер король голий!
Відповісти
Крук крукові ока не виб'є.
Відповісти
це провокація і наклеп на партію
Відповісти
Як і завжди вся судова система і адвокатура продажні. Зловили на гарячому і відпустили хабарника. Певне суддя йому кум.
Відповісти
Порох олень
Відповісти
Так чого його відпустили? Взяв хабар, то хай сидить. Всі рівні перед законом. Чи через пов'язку на очах у Феміди у деяких суддів шиза проявляється?
Відповісти
На поруки напевно взяли, це ж нормальні гроші.
Відповісти
Останні новини
Адвокату, якого затримали на хабарі в Луцьку, обрали запобіжний захід
28 вересень, 2017, 20:13