Прилуцька сільрада підтримала об'єднання з Луцьком. ВІДЕО

Прилуцька сільрада підтримала об'єднання з Луцьком. ВІДЕО
Депутати Прилуцької сільради проголосували за об'єднання з Луцьком.

Це відбулося під час сесії у п’ятницю, 29 вересня.

Нагадаємо, 15 вересня депутати збиралися на сесію, аби обговорити це питання, однак тоді не було кворуму, бо не прийшла більшість обранців громади.

Під час сьогоднішнього засідання відбулося тривале обговорення, учасники якого висловлювали різні думки щодо об'єднання з Луцьком.

Депутат Валентин Матящук зазначив, що депутатам потрібно голосувати «за», тому більшість учасників громадських слухань проголосували «за». А те, що мало людей прийшло на ці слухання - їхня проблема.

Експерт Валентин Малиновський зазначив, що голосування - не останній крок у процедурі об'єднання. Якщо депутати підтримають об’єднання, то наступним етапом буде створення робочої групи.

«Створюється робоча група з вашої громади і луцької. Вона напрацьовуватиме рішення, тоді будуть вноситись пропозиції та плани. Після цього ще буде громадське обговорення. Потім буде знов сесія Прилуцької сільської ради, яка затвердить громадське обговорення. Потім винесеться на розгляд сесії міської ради, потім обласна рада розгляне.... Якщо ви сьогодні голосуєте «за» - це старт процесу», - зазначив Малиновський.

Також депутати у виступах акцентували, що очікують від міської ради Луцька співпраці і хочуть «об’єднання, а не приєднання».

Зрештою під час голосування 8 депутатів були за, 4-ро утримались і один - проти.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прилуцька сільрада підтримала об'єднання з Луцьком. ВІДЕО
29 вересень, 2017, 16:31