Гройсман у Луцьку спростував міфи про медреформу

Гройсман у Луцьку спростував міфи про медреформу
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у Луцьку розповів, що медична реформа не призведе до масового звільнення лікарів чи закриття лікарень, про яке поширюють чутки.

Про це він розповів під час візиту до Луцька 20 жовтня.

Прем'єр розповів, що неодноразово чув про спекуляції на темі медреформи. Тож вважає за потрібне їх спростувати. Мовляв, про масові звільнення лікарів не йдеться, адже наразі їх оптимальна кількість. Натомість лікарів навчатимуть, аби підвищувати рівень їх кваліфікації, чи перенавчатимуть.

Не буде й закриття лікарень. Посадовець пояснив, що інформація про те, що люди самостійно сплачуватимуть за послуги, теж не є коректною. Мовляв, якщо людині треба буде зробити МРТ, приміром, за 800 гривень, то кошти сплатить держава. Натомість відмовляться і від практики мільйонних перерахунків на лікарні, адже зрештою кошти йдуть невідомо на що.

Завданнями на майбутнє Гройсман назвав збільшення кількості обладнаних ФАПів, створення сучасної ланки екстреної допомоги та перетворення лікарень у сучасні заклади зі стерильними кабінетами та функціональним обладнанням.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ВІЗИТ ГРОЙСМАНА НА ВОЛИНЬ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.