Власнику готелю Zaleski зменшили пайову участь на 680 тисяч

Власнику готелю Zaleski зменшили пайову участь на 680 тисяч
Публічному акціонерному товариству «Універмаг «Луцьк», яке володіє готелем Zaleski, зменшили обсяг пайової плати у бюджет міста на 680 тисяч гривень.

Про це стало відомо під час сесії Луцькради 25 жовтня.

Луцька міська рада розглядала питання про зменшення розміру пайової участі у створенні розвитку інфраструктури міста для ПАТ «Універмаг Луцьк». Йдеться про реконструкцію готелю Zaleski на вулиці Кривий Вал. Як повідомляли ЗМІ, він має двох власників – Віту Подик та Віктора Шокала, який і є керівником підприємства «Універмаг «Луцьк».

Розмір пайової участі становить понад 1,2 млн гривень. Тож просили зменшити розмір пайової участі на 820 тисяч гривень. У цю вартість входить вартість об’єктів інфраструктури за межами ділянки – реконструкція підпірних стін та облаштування тротуару на вулиці Кривий Вал. Зрештою після розгляду усіх статей зупинилися на дещо меншій сумі у 680 тисяч гривень.

Натомість депутат Павло Данильчук зауважив, що незрозумілим є поспіх у вирішенні цього питання, яке «важить» місту в понад 600 тисяч гривень. Адже депутати не мали змоги достатньо ознайомитися із проектом. Його колеги зауважили, що бруківка тротуару біля готелю така сама, як і далі по вулиці, тому виникає питання, хто насправді її вкладав. Зрештою, депутати зажадали доповіді директора департаменту ЖКГ Юрія Крася, щоб той «пролив світло» на ситуацію. Проте обранцям так і не вдалося заслухати його.

«Мова йде про 680 тисяч пайової участі», – наголосила депутат Юлія Вусенко з «Самопоміч». Вона пояснила, що міський бюджет через це рішення недоотримає коштів на розбудову інфраструктури, парків тощо. Мовляв, вона й раніше наполягала на тому, щоб не зменшувати пайову участь. Місто не таке багате, аби розкидатися такими грошима, - додала політик.

Зрештою Микола Федік заявив, що «Свобода» не підтримає такого поспішного проекту. Мовляв, половина питань сесії внесені лише на її початку. Натомість такі проекти мають подавати завчасно, аби був час їх вивчити.

«Як зараз можна вивчити ту кошторисну документацію, яку подав забудовник?» – здивувався Федік.

Натомість депутат Андрій Козюра звинуватив колег, що всі «такі будівельники», але жоден із них не збудував навіть «собачої буди».

У підсумку депутати підтримали пропозицію зменшення обсягу пайової участі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оце влада, гнати її , влада Палиці і зменшує йому пайову участь, вартість його обіду з Коломойським, хай би один раз не пообідав для міста, відразу видно продажних депутатів
Відповісти
Останні новини
Власнику готелю Zaleski зменшили пайову участь на 680 тисяч
25 жовтень, 2017, 15:50