Скандальному будівництву в центрі Луцька продовжили оренду землі

Скандальному будівництву в центрі Луцька продовжили оренду землі
У Луцьку на 5 років продовжили договір оренди землі ТОВ «БУД-ТРЕЙД» під другою секцією будівництва на проспекті Волі, 44а, під час зведення якої виявили порушення.

Про це стало відомо під час сесії Луцькради 25 жовтня.

«БУД-ТРЕЙД» звернувся у мерію стосовно поновлення договору оренди землі для будівництва та обслуговування багатоповерхівки на Волі, 44а. Голова земельної комісії Євген Ткачук запропонував проголосувати за проект рішення. Мовляв, забудовник пообіцяв передати у міську власність 8% від площі житла, а це 240 квадратних метрів.

Йдеться про житловий комплекс «Luceoria», навколо якого розгоралося чимало скандалів через відсутність документів. Наразі там будують другу секцію, яка має розміститися на орендованій землі. Тож у мерії просили продовжити договір оренди на ділянку площею 0,2012 га на 5 років від завершення попередньог, тобто до 19 березня 2022 року.

Під час обговорення депутат Тарас Шляхтич запропонував вислухати очільника міської філії Державної архітектурної будівельної комісії Юрія Маслюка. Проте низка інших обранців громади зустріла таку пропозицію несхвально.

Зрештою, Маслюк у своїй відповіді повідомив, що на забудовника накладали штраф на суми у понад 300 тисяч гривень за ведення робіт без дозвільних документів. У ДАБІ не знають, на скільки квартир має бути друга секція, яку і зараз будують без дозволів.

Попри це Ткачук пропонував таки голосувати – мовляв, забудовник сплатить кілька мільйонів пайової участі та «дасть» квадратні метри.

Згодом депутати розділилися на 2 табори - Павло Данильчук та Шляхтич із колегами заявляли, що вказані 8% не прописані у проекті рішення, забудовник вже не раз обманював міськраду та поводиться неправомірно, тому дозвіл на оренду продовжувати не можна. Адже недобросовісні забудовники «взяли за звичку» будувати без дозволів, а потім невідомим чином «влагоджувати питання».

Проте Ігор Поліщук та Ткачук повторно закликали голосувати за проект рішення. Їхній колега Андрій Козюра зауважив, що хоч і будівництво фактично самочинне, і можна його розібрати, від цього ніхто не виграє. Натомість можна дати забудовнику «соломину» - землю в оренду, аби далі він міг погоджувати проект та отримувати дозвільні документи на будівництво.

Зрештою 22 депутати підтримали пропозицію. Тоді Данильчук запропонував принаймні внести зміну – прописати у рішенні пункт про зобов’язання забудовником передати квартирі міськраді. Проте цю пропозицію не підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Може він особисто Ткачуку пообіцяв 8 % .
Відповісти
Ото, як будуємо будинок - так і будуємо Україну ! Пусти дурного богу молитися - він не тільки лоба розіб"є, а в нашому випадку корумпований дурень своїм лобом ще й церкву розвалить. Раніше хоч маскувались, а сьогодні відкрито себе виказують . Козли охороняють капусту від козлів.
Відповісти
якого не вигнали,палатки неправильні
Відповісти
Це капець!!!!На очах усіх лучан вже два роки будується багатоповерхівка в центрі міста...і незаконно.А чому незаконно? Що до цього часу відповідні служби цього не бачили?І ніхто з них не поцікавився на якій підставі йде будівництво? Не повірю....Оренда до 2022 року, а далі?Люди купують житло і строк оренди закінчується.І що далі?Будуть виселяти, а будинок зносити?
Відповісти
Так їм все рівно буде, що далі, зносити, узаконювати чи ще щось, це ж укропівська банда, захопили владу і дерибанять повним ходом, ткачук вже з забудовника зняв 8% мабуть і з поліщуком поділитися пообіцяв - от і вся історія.
Відповісти
Так будувати почали ще при покійному Романюку. Чому відразу це питання ніхто не піднімав?
Відповісти
"...Андрій Козюра зауважив, що хоч і будівництво фактично самочинне, і можна його розібрати, від цього ніхто не виграє...." Виграє. Порядок та закон виграють.А не Ткачук,Поліщук та Козюра нагріються.
Відповісти
Останні новини
Скандальному будівництву в центрі Луцька продовжили оренду землі
25 жовтень, 2017, 17:35