Додати запис

Казок не буває?

Казки від «матриці» української влади

«ЯНУКОВИЧ - ПЕНСИОНЕРАМ: СКАЗОК В ЖИЗНИ НЕ БЫВАЕТ»
http://obozrevatel.com/politics/98053-yanukovich-pensioneram-skazok-v-zhizni-ne-byivaet.htm

То головний казкар країни каже,що казок не буває?

А як же називається ось це?
«Януковича номінують на Шевченківську премію!»


Ще ненаписану книгу письменника Януковича висуватимуть на здобуття Шевченківської премії. Про це на спеціальній прес-конференції повідомила Лариса Лакиза – радник з гуманітарних питань та PR-менеджер митця.
- Людина з таким життєвим досвідом, освіченістю та письменницьким обдаруванням просто не може написати погану книгу! – переконана Лариса Лакиза. – Його літературні таланти були високо оцінені видавництвами, тож це автоматично робить пана Януковича фаворитом у перегонах за здобуття Шевченківської премії. Навіть, якщо він напише свою книгу постфактум.
За словами Лакизи, тематика і назва майбутньої книги поки не визначені, але це неодмінно буде видатний твір про щось хороше.
Запитання журналістів про те, чи не вважає вона пікантною ситуацію, за якої розмір грошової винагороди премії визначає особисто президент, консультант письменника залишила без коментарів.
Ще ненаписану книгу вже готове викупити видавництво Новий Світ. Сума контракту не розголошується, але за чутками близька до 2 млн $.
Наостанок, журналістам було повідомлено, що у випадку здобуття Януковичем Шевченківської, премії його кандидатура буде висунута на Нобелівськоу премію у галузі літератури.Джерело:http://reportazhyst.com/yanukovycha-nominuyut-na-shevchenkivsku-premiyu/

На фото бабуся просить Януковича повернути їй город.

Супер цікавий репортаж з відвідин президентом Вінничини читайте тут http://bit.ly/17jUkld
"Раді мене бачити?" - запитав Янукович.
"Раді, раді" - відповіли медпрацівники.

« Коли їхав Янукович, людей на Вінничині не випускали з хат навіть у туалет»

"Зранку розставили біля кожного подвір'я міліціонерів. Хотіли горище перевірити, чи бува там ніхто не сидить. Їх не пустила. Близько десятої ранку вийшла на дорогу, подивитися, як буде їхати той Янукович. А мене завели на подвір'я і сказали не висовуватися, сховатися в будинку і не виглядати у вікно. То я пішла малину сапати. А сусіду навіть не дозволили вийти в туалет, то мусів йти на миску, бо відра в хаті не було, - розповідає 52-річна Тетяна Мельник. - Після заводу він поїхав в онкодиспансер. Сваха зітхає з полегшенням, що той Янукович накінець вернеться в Київ. Хотіла їхати на перев'язку в диспансер, бо на днях їй груди відрізали, а їй сказали: "Приїжджайте завтра, бо сьогодні Янукович приїде!".Джерело: http://gazeta.ua/articles/politics/_koli-jihav-yanukovich-lyudej-na-vinnichini-ne-vipuskali-z-hat-navit-u-tualet/493216
Чи як можна назвати ось це,як не казкою?


Казка від влади №1

Премьер-министр Николай Азаров рассказал, как украинцам стало легче жить.Джерело:http://www.segodnya.ua/politics/pnews/Azarov-otchityvalsya-o-rabote-Eto-vam-ne-yazykom-boltat.html
Коли насправді ми бачемо це:
Три роки “покращення” в інфографіці
























Джерело: http://illustr.com/2013/04/tri-roki-pokrashhennya-v-infografitsi/

Казки від влади №2

«Гламур, понти, алкоголь - "обліко-морале" українських слуг закону!»
Зустрівши міліціонера ввечері на вулиці, більше четверті українців воліють перейти на інший бік дороги, оскільки вбачають в ньому небезпеку. 19% дорослого населення України вважає єдиним можливим способом домогтися правосуддя – суд Лінча. Анекдот про прокурорів, в якому винним у зіткненні прокурорського джипу з пам’ятником Хмельницького визнано Хмельницького, знають навіть школярі. Найдивніше, що до такого ставлення громадськості напряму причетні самі ж слуги закону, які, не зморгнувши оком, виставляють себе на показ у соціальних мережах.
Попри те, що в українському законодавстві визначення «публічна особа» взагалі відсутнє, судді, міліціонери, прокурори тощо мали б пам’ятати, що суспільний інтерес до них завжди вищий, ніж до прибиральниць чи водіїв громадського транспорту. Однак українські слуги закону про цю закономірність, вочевидь, забувають. Вони спокійно вихваляються на камеру та в соціальних мережах своїми статками, позують на світлинах у такому вигляді, що соромно дітям чи батькам показувати. Більше того, часом складається враження, що вони й не усвідомлюють, чому за таку поведінку піддаються обструкції.

Судді

Найвідоміший суддя України, звісно, Родіон Кірєєв. У свої 32 роки він став просто таки світовою знаменитістю, запроторивши до в’язниці лідерку опозиції Юлію Тимошенко. Однак в нього вистачило розуму не засвітити перед камерами дорогого годинника та стримати лайку.

Проте другий найвідоміший вітчизняний суддя такої скромності зовсім не виявив. Екс-суддя Львівського Апеляційного суду Ігор Зварич не соромився заявити, що мільйон гривень, знайдених у нього під час обшуку, він «наколядував». За це «колядування» Зварич отримав 10 років ув’язнення з конфіскацією майна, але така суворість Феміди до свого екс-служителя нічому не навчила його колег.

Влітку минулого року інтернет облетіли світлини зі сторінки в Facebook заступника голови Господарського суду Києва Вікторії Омельченко, яка, незважаючи на свою досить скромну зарплатню держслужбовця, вихвалялася вояжами до найвідоміших курортів планети. Щоправда, можливості судді відвідати Майями та Куршавель стають зрозумілими після того, як читачі довідуються, що вона є старшою дочкою нині покійного екс-прем’єра Криму та багаторічного мера донбаського міста Макіївка Василя Джарти. У принципі, марнославство служительці Феміди можна було б пробачити, якби не інші фото, на яких поважна суддя, до якої слід звертатися не інакше, як «ваша честь», не виглядала б, скажемо так, як претендентка на обкладинку Плейбоя.

Найкращі традиції примітивного гламуру: лімузин, шуба, чоботи-панчохи та начос під блискучою діадемою.

Духовні цінності судді – повага до релігії просто зашкалює.

Плаття-міні, шампанське та субстанція на скляній поверхні стола, яка дуже схожа на «кокс».
Тільки цих фотографій достатньо, щоб підірвати рівень довіри до української Феміди. А якщо на додачу українці дізнаються ще й про факти хабарництва та про те, як деякі молоді помічниці суддів чавлять людей позашляховиками, переплутавши педалі газу та гальма, то про яку повагу до суду взагалі може йти мова.
Загалом цю «повагу» добре ілюструє наступне фото

Прокурори

Наприкінці січня відвертими світлинами прославився старший прокурор прокуратури Кіровського району Донецька Анатолій Авраменко. Може б його пацанячі витівки й залишилися б непоміченими інтернет-спільнотою, якби він по сумісництву з прокурорською роботою не був би ще й зятем новоспеченого голови СБУ Олександра Якименка.

Фотографії прокурора, на яких він позує з пістолетом та імітує статевий акт з друзями, були помічені на сторінках самого Авраменка та його дружини Еліни.



Загалом ці світлини прокурора Авраменко можна списати на його юний вік і, відповідно, на нерозуміння публічності своєї професії. Але наступний наш герой – цілком дорослий і досвідчений чоловік, й посаду обіймає значно вищу – прокурор республіки Крим (за збігом обставин – теж «донецький»).

В’ячеслав Павлов днями показав свій робочий кабінет журналістам видання «Коментарі». Прокурор Криму вихвалявся попільничкою від Сваровскі, скульптурою ягуара та вином в холодильнику. При цьому він абсолютно не соромився, наче саме така розкіш й має бути в кабінеті скромного слуги закону. Підкреслю, що це вже не фото з соцмереж – це позування реальним журналістам загальноукраїнського видання.
Павлов показує подарунок від свої запорізьких колег – скульптуру ягуара з різних сплавів металу.

Прокурор демонструє вміст свого холодильника в робочому кабінеті – кілька пляшок вина і сік.

Павлов розповів журналістам, що курить в своєму кабінет, тому завжди тримає поблизу подарунок від колег з Макіївки – попільничку Сваровськи, а також обладнує кабінет очищувачем повітря. Мабуть кабінет прокурора республіки – місце не публічне, бо на нього не діє закон про заборону куріння.

А ось іще один цікавий персонаж – дівчина (нижче на фото), учасниця телепрограми «Богиня шопінгу» Альона Нельсон нещодавно заявила, що отримала три вищі освіти, має звання молодшого лейтенанта і працює в прокуратурі. Щоправда, прокуратура пізніше запевнила, що про Альону Нельсон їй нічого невідомо, але телеглядачі та українські медіа повірили білявці, адже її світлини в соцмережі мало чим відрізняються від фото судді Вікторії Омельченко.




Міліція

Міліціонери, як найнижча ланка в ієрархії слуг закону, самопіаряться в соцмережах найпримітивніше, хоч саме про їхні правопорушення найчастіше говорить преса. У них немає гламурних фото як у судді Омельченко і дорогих речей як у прокурора Павлова. Вони – не аристократи професії, вони – пролетарі. Відповідний і антураж.

Нижче на фото офіцери Ананьєвського райвідділу міліції Одеської області святкують останній, 2013 рік. Ці світлини виклали на своїх сторінках у соцмережах оперуповноважений Олександр Плугарєв та дільничний інспектор Сергій Георгієв.

Шампанське рікою і циганський оркестр – що ще треба правоохоронцям для хорошого відпочинку?



Здавалося б, що ж тут такого – хлопці розважають. Ну, розпивають спиртне на вулиці, що в Україні заборонено, але ж то свято – Новий рік. Може би й нічого, однак саме в Ананьєвському райвідділі буквально за два тижні до Нового року був жорстоко побитий місцевий мешканець, котрий опісля помер в лікарні.

А ось іще один «свіженький» факт витонченого смаку міліціонерів. На персональній сторінці ВКонтакті прес-секретаря Красноармійського міськвідділу міліції (Донецька область) Юлії Павловської журналісти побачили статус «Счастлива… Обзавидуйтесь… Соски…». Швидше за все, таким чином юна міліціонерка вихвалялася перед подругами вдалим особистим життям, яке засвідчують фото Юлії в компанії її хлопця, які вона розмістила на своєму акаунті.



Здавалося б, хто як не прес-офіцер, тобто «обличчя міліції», мала б стежити за своїм реноме. Та згадала вона про це лише після громадського осуду. Коли її фото почали публічно обсмоктувати Інтернет-ЗМІ, Юлія змінила свій статус на «А я всё равно счастлива», а відтак і зовсім закрила сторінку.

Причини

Причини такої фривольності в поведінці слуг закону, окрім того, що частенько вони отримають погони завдяки родинним зв’язкам, досить банальні – молодість та відсутність адекватних наставників.

Дуже влучно з цього приводу нещодавно висловився начальник ГУ МВС України у Харківській області генерал-майор Віктор Козицький: «У різні часи за роки незалежності було проведено оптимізацію кадрового складу органів внутрішніх справ, у результаті якої працівники міліції при певній вислузі років звільнювалися з органів внутрішніх справ. У зв’язку з цим відбулось вимивання середньої ланки співробітників міліції – це оперуповноважені карного розшуку, старші опери, дільничні інспектори. Це якраз ті спеціалісти, які могли ще працювати, але їм довелося звільнюватися. І сьогодні, на жаль, середній вік оперуповноваженого – 30 років. Коли я прийшов у міліцію, то у мене були наставники, яким вже виповнилося 40 років. Це ті люди, які все розуміли і могли навчити молодь азам професії. Сьогодні за випускником університету внутрішніх справ, який прийшов на службу до міліції, закріплюється наставник, який прослужив 3 роки і, по суті, сам ще не набув досвіду».

В органах прокуратури ситуація не краща. Зараз очолити обласну прокуратуру може працівник, якому щойно виповнилося 30 років, а обійняти посаду прокурора району чи міста – взагалі 25-річний зі стажем роботи всього 3 роки. У суддів ситуація подібна.

Щоправда, генерал-майор дещо злукавив, назвавши процес вимивання середньої ланки працівників просто «оптимізацією». Переважна більшість з них добровільно йшла на пенсію, або ж їх «йшли» після чергової зміни влади. Показовою в цьому сенсі є кар’єра нинішнього генерального прокурора Віктора Пшонки, який вже виходив на пенсію з посади заступника генпрокурора після перемоги на президентських виборах Віктора Ющенко. Повернувся Пшонка у лави прокуратури тільки тоді, коли його земляк та кум Віктор Янукович у 2006 році став прем’єр-міністром. А після перемоги останнього на президентських виборах більшість прокурорів областей з понад 30-річним стажем роботи було відправлено на відпочинок.

Наслідки

Зниження рівня довіри до правоохоронної системи уже призводить до того, що чимала частина суспільства пристає на бік убивць. Як приклад – громадські акції на підтримку Віталія Запорожця, котрий на очах односельчан в селі Семиполки на Київщині застрелив співробітника міліції. Селяни вимагали у суду виправдати Запорожця, оскільки він убив дільничного, який начебто роками знущався над мешканцями села.

Згідно минулорічного опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» та соціологічною службою Центру Разумкова, діяльність міліції негативно оцінює 64% українців, судів – 69%, прокуратури – 64%.

То ж не дивно, що люди готові братися за вила й чинити самосуд. За даними того ж опитування, 19% українців впевнені, що у наших умовах самосуд – це єдиний спосіб здійснити правосуддя, ще 35% визнають самосуд загалом неприпустимим, але в окремих випадках виправданим.

Якби це страшно не звучало, але якщо така тенденція продовжиться й надалі, то скоро українські вулиці пістрітимуть повішеними, а «правосуддя» вершитимуть п’яні гопники. Переломити ситуацію може тільки тотальна реформа на кшталт грузинської, але щось не віриться, що теперішня влада у таких змінах зацікавлена. А мала б…
Джерело:http://umdpl.info/index.php

Казки від влади №3


ДУХОВНИЙ МАТЕРІАЛІЗМ АБО ЯК ЖИВУТЬ СУЧАСНІ ПРАВОСЛАВНІ ІЄРАРХИ

Сучасні православні ієрархи більше схожі на успішних підприємців, аніж на ченців: замість келій у них - дорога заміська нерухомість, замість піших прогулянок - поїздки на елітних іномарках, замість скромних трапез - шикарні бенкети, - пише Ксенія Карпенко (жертва нападу настоятеля Києво-Печерської Лаври), у № 41 журналу Корреспондент від 19 жовтня 2012.

Увечері 24 вересня 2012 в холі столичного готелю "Русь" Микола Волошин - найвідоміший світський фотограф в Україні, був завалений роботою - він знімав депутатів та інших "vip-ів", гордо прямуючих повз нього в бенкетний зал.

Спостерігаючи за парадом, стоявша у холі пара французів пожвавилася. Чоловік сказав жінці: "C'est marriage, bien sur" ("Безперечно, тут грають весілля"), і обидва попрямували заглянути в постійно розгорнуті двері залу, бажаючи розглянути наречену.

Але навіть зайди французи всередину, вони б там не побачили молодят. Їх очам відкрилося б інше видовище: різновікові священики упереміш з чиновниками в дорогих костюмах смакують найвишуканіші страви, запиваючи все це дорогим алкоголем. Столи ломилися від страв - подавали червону ікру, свинину, французькі сири, делікатесні салати. За найскромнішими підрахунками, вартість банкету зважаючи на розцінки «Русі» повинна була стартувати з позначки $ 3,5 тис. І це без урахування витрат на алкоголь. Подібна солянка виникла тому, що тут святкував 50-річчя Віталій Косовський, настоятель київського Свято-Іллінського храму Української православної церкви (Московського патріархату) (УПЦ (МП)).

Розмах святкування, який дозволив собі священик, місцевих офіціантів нітрохи не торкнув. Вони бачили більше: минулого року тут відгримів ювілей митрополита Павла, в миру - Петра Лебедя, настоятеля Києво-Печерської лаври УПЦ (МП) та депутата від Партії регіонів (ПР) в Київраді. Лаврський "директор" пригощав гостей не тільки наїдками, але й дорогими розвагами - на сцені перед ними виступили українська поп-діва Таїсія Повалій та російська зірка Стас Михайлов.

конфлікт між журналістами "1+1" і намісником Лаври, коли вони поцікавилися цінами на обслуговування чотириколісного подарунка. "Ти хочеш, щоб я побив камеру, ні? Мені подарували, я їжджу, а тобі через жовчність характеру ніхто не подарує. Усе! Це - засіб пересування! А священик повинен іти пішки, по-вашому? Ти заробиш ще, бо потім діти будуть за твою брехню відповідати", - сипав тоді погрозами архієпископ.

Дні народження церковних ієрархів, які перетворюються в світські тусовки, - за словами експертів, лише невелика деталь образу сучасного українського служителя Христа високого рангу. Вони активно користуються дорогими телефонами, пересуваються на люксових седанах і живуть в розкішних заміських особняках.

"Церква, якщо говорити мовою сучасного світу, займається підприємницькою діяльністю", - коментує Корреспонденту адвокат Ярослав Бабич.

Церква продає безліч обрядових послуг - хрещення, вінчання та інше, а духовні отці тісно спілкуються з політиками і бізнесменами. І саме від них, за словами самих священиків, вони отримують дорогі подарунки. При цьому в Україні, на відміну від Заходу, доходи церкви звільнені від податків, через що бухгалтерія місцевих служителів культу - таємниця за сімома печатками.

МАЙНО ЦЕРКОВНОГО БЕМОНДУ

В Україні є кілька місць, де концентрація дорогих машин зашкалює. Якщо мова не йде про автосалони або урядові заходи, то це, як правило, стоянки під будівлями Верховної Ради, Кабміну і задній дворик Трапезної церкви в лаврі, в'їзд куди дозволений лише духовенству.

Тут Корреспондент виявив чимало дорогих машин. Так, масивний позашляховик Honda Pilot (від $ 45 тис. з урахуванням знижок) сусідив з BMW X5 (від $ 100 тис.) і Mercedes-Benz S500 (від $ 150 тис.). Владика Житомирський і Новоград-Волинський Никодим (УПЦ (МП)) їздить на Lexus LS (від $ 120 тис.), його керівник, митрополит УПЦ (МП) Володимир, так само як і його давній суперник, патріарх УПЦ Київського патріархату (УПЦ КП) Філарет, пересувається на люксовому Mercedes-Benz S600 Long (від $ 200 тис.). Mercedes-Benz S 500 Long, вартістю від $ 100 тис., - обслуговує владику Павла. А настоятель Десятинної церкви архімандрит Гедеон приїжджає на службу на Range Rover Vogue. Ціна такого британського позашляховика стартує з $ 79 тис.



У Києві ДАІ зупинила позашляховик, за кермом якого був абсолютно п'яний священик. Він мало не збив декількох пішоходів. Троє інспекторів довго не могли впоратися з отцем Миколою. Керівництво Української православної церкви Московського патріархату пообіцяв покарати священика Миколи Клименка, який напав з кулаками на співробітників ДАІ. - http://www.youtube.com/watch?v=kgu-y2GCaI0&feature=player_embedded

Будинок протоірея Косовського, за інформацією джерел Корреспондента, знаходиться в Києво-Святошинському районі, в 2 км від Києва, на околиці села Чайки. Те ж саме стверджують і всі місцеві жителі. Це люксовий триповерховий особняк площею 300 кв. м з банним комплексом і басейном. За оцінкою експертів з нерухомості однієї з міжнародних компаній, витрати на будівництво такого будинку складуть мінімум $ 800 тис. Сам Косовський не захотів відповісти на запит видання про приналежність особняка.

Раніше Косовський обіймав посаду "благочинного" міста Києва, завідуючи церковними кадровими питаннями, і вважався дуже впливовим. У світі його позиції теж міцні: настоятель Свято-Іллінського храму в червні 2011 року видав старшу дочку за сина Віктора Пилипишина, колишнього депутата і екс-главу Шевченківської райдержадміністрації Києва. Весілля гуляли в Intercontinental - одному з найдорожчих готелів столиці, де вартість банкету становить не менше $ 50 тис.

Не відстає від колеги по цеху і митрополит Павло. У 30 км від Києва, в Бориспільському районі, на околиці села Вороньків, за двометровим парканом розташований його маєток. На території 0,5 га - двоповерхова резиденція площею 800 кв. м і гостьовий будинок. Вартість будівництва такого маєтку експерти оцінили в $ 1,5 млн.

"У владики <Павла> гарний смак. У будинку багато подарованих парафіянами фігурок лебедів ", - розповідає Горбаль, давній друг митрополита. Настоятель Лаври, зі слів Горбаля, давно товаришує з Володимиром Дейнегою, депутатом Київради від ПР, головою постійної комісії з питань держмайна, а також співвласником мережі магазинів Арго.

Часто буває в гостях у владики і партнер Ріната Ахметова мільярдер Вадим Новинський, чий стан міжнародна інвесткомпанія Dragon Capital оцінила в $ 3,5 млрд. Навідується до Павла і Микола Злочевський, екс-міністр екології і бізнесмен, чий офіційний дохід, за даними декларації за 2010 рік, склав 15 млн грн.

Особняк Павла не єдиний житловий об'єкт у Воронькові, пов'язаний з лаврою. За словами місцевих жителів, навпаки збудований будинок лаврського скарбника, батька Варсонофія. Це зменшена копія резиденції Павла, також побудована з жовтої цегли. Експерти запевняють, що його зведення могло коштувати до $ 1 млн.

Кореспондент звернувся в лавру, щоб дізнатися, на кого оформлені резиденції у Воронькові, але відповіді не послідувало.

Спроба особисто розпитати владику Павла про роль матеріальних цінностей в його житті закінчилася скандалом: настоятель силою відібрав телефон з диктофоном і відеозаписом у представниці редакції. Апарат пізніше повернули, стерши записи, зроблені в лаврі.

Офіційні особи, здатні пролити світло на питання про резиденції священнослужителів, теж не захотіли говорити. Так, Ігор Заборний, голова сільради Воронькові, в телефонній розмові пропустив повз вуха питання про приналежність будинків Павла і Варсонофія, а також земельних ділянок, на яких вони стоять. Зате зазначив, що митрополит не тільки приємна людина, але і видний роботодавець.

У Воронькові розташоване підсобне господарство лаври - 1,5 тис. га сільгоспугідь, завод з вирощування печериць і ферма з тисячним поголів'ям корів і свиней. Зі слів забірні, на фермі працюють монахи і мешканці села. "Він <владика Павло> надає робочі місця для селян. Зарплати хороші, платять регулярно ", - розповідає голова сільради. Земля, на якій розташоване господарство, за словами забірні, знаходиться в оренді. Скільки за неї платить лавра - ні він сам, ні представники МП говорити не побажали. Залишається вірити оцінкам фахівців, що показує, що в цьому місці півторатисячний надів вимагає щорічної плати в розмірі $ 0,5-1,0 млн на рік.

НАСТОЯТЕЛЬ ЛАВРИ НАПАВ НА ЖУРНАЛІСТКУ "КОРРЕСПОНДЕНТА"

У понеділок, 24 вересня, на території Києво-Печерської Лаври біля корпусу 41/42 стався інцидент за участю настоятеля Києво-Печерської Лаври владики Павла і журналістки журналу Корреспондент Ксенії Карпенко, яка намагалася взяти у Павла коментар для статті про матеріальне життя церкви. "Під час бесіди грубо відповідав ... потім почав викручувати руки, і забрав мобільний телефон", - повідомила Ксенія Корреспондент.net.

Напад владики на журналістку вдалося зняти фотографу Корреспондента Наталії Кравчук. На фотографіях чітко видно, як Павло забирає у Ксенії телефон і передає в руки молодій людині в рясі, який після цього ховається з телефоном у машині владики. Потім журналістка спробувала забратися в салон автомобіля, щоб повернути телефон, але владика за допомогою жінки, яка знаходилася поруч силою змусили журналістку вийти з машини.

Відзначимо, що настоятель Павло не раз ставав героєм резонансних сюжетів українських ЗМІ. Так, раніше повідомлялося про те, що він, будучи також митрополитом Вишгородським і Чорнобильським УПЦ МП, побудував собі розкішний заміський особняк. Нагадаємо також, що під час останнього Помісного собору Української православної церкви Московського патріархату відбулася невдала спроба перевороту, суть якої полягала в зміщенні митрополита Володимира промосковськими силами та зведенні на престол спочатку єпископа Донецького і Маріупольського Іларіона, а потім настоятеля Лаври Павла. Крім того, після виборів Президента РФ в березні цього року він заявив, що його церква молиться і буде молитися завжди за Володимира Путіна, який став главою російської держави.




"БОЖЕСТВЕННА ЩЕДРІСТЬ"

Рецепт того, як отримати в користування атрибути дорогою життя, на думку владики Павла, простий. В ефірі одного з телеканалів він виклав його у вигляді короткої формули: "Будьте ви людьми, і у вас все буде".

У церкві є можливості заробити. "Церква надає послуги і поширює" культовий "товар, за що бере гроші за прейскурантом", - говорить адвокат Бабич. Так, наприклад, обряд хрещення в лаврі коштує 750 грн., В Свято-Іллінській церкві - 700 грн., У Володимирському соборі - 150 грн.

Але підрахувати загальний бюджет церкви неможливо: приходи не є юр-особою і не обкладаються податками, тому доступної звітності не ведуть. Залишається вірити самим священикам, які в приватних бесідах з Корреспондентом говорили, що церковного бюджету ледь вистачає на утримання приходу, а основні фінанси надходять від заможних парафіян. Саме від них священики та отримують приємні атрибути комфортного побуту.

Коли видання поцікавилося, на кому числяться автомобілі вищого духовенства, протоієрей Георгій Коваленко, прес-секретар УПЦ (МП), відповів так: головне, що гараж духовенства купується не за рахунок церковного бюджету.

"Хтось може принести курку чи яйце <до трапези священика>, хтось купить свічку, а хтось може подарувати машину або годинник", - пояснював Коваленко по телефону. Сам він їздить на подарованому якимось "доброю людиною" семимісцевому міні-вене Ford Galaxy ціною від $ 40 тис.

"Добрим", по термінології Коваленко, можна назвати мільярдера Новинського та Ігоря Бакая, екс-главу Держуправсправами часів президентства Леоніда Кучми. Обидва з різницею в кілька років подарували настоятелю Лаври люксові седани Mercedes-Benz вартістю від $ 100 тис.

Представники церков, з одного боку визнаючи, що люди в рясах могли б жити скромніше, з іншого не поспішають засуджувати старших колег.

"Так, Україна - бідна країна. І правильно було б, якби священики продавали дорогі автомобілі, подаровані меценатами, купували дешевші, а решту грошей віддавали малозабезпеченим ", - сказав Корреспонденту архієпископ Євстратій. Але при цьому додав, що Філарету 84 роки, він читає проповіді по всій Україні і тому Mercedes-Benz - необхідність для комфортного і безпечного пересування по країні. Сам Зоря, щоправда, користується Skoda Octavia, автомобілем ціною від $ 20 тис.



СЛІПА ВІРА

Експерти впевнені, що vip-майно церковних ієрархів не нашкодить іміджу церкви. Вона як і раніше залишається інститутом, якому українці довіряють більше інших: за даними самого актуального на сьогоднішній день дослідження TNS Україна, рівень довіри українців до церкви складає 86%.

Однак настільки високим показником церкви зобов'язані не своїм високопоставленим діячам, а рядовим священикам, що служать у невеликих містечках та селах.

Наприклад, двері церковної "хати", яку виділила отцю Івану Риборуку (УПЦ КП) громада села Криворівня в Закарпатській області, не закриваються ні вдень ні вночі. Тут всякого обігріють і нагодують. На питання про те, на чому їздить батько Іван, той з усмішкою каже: "Їжджу, на чому добрі люди підвезуть". Питання про матеріальні блага, якими користуються церкви та їхні керівники, він зустрічає по-філософськи: лише б багатство служило ближнього.

Таких же священиків-безсрібників Корреспондент знайшов і серед представників МП. Але вони не захотіли, щоб про них розповідали в статті, де йдеться про розкішне життя вищих церковних чинів.

Цей матеріал опубліковано в № 41 журналу Корреспондент від 19 жовтня 2012 року. Передрук публікацій журналу Корреспондент в повному обсязі заборонений.



Джерело: http://vitaliy-kreslav.livejournal.com/10839.html

Казки від влади №4

Зомбоящик


"Я на сторінку ТСН писала прямо : Ваші новини, як сводка з фронту - вбили, задавили, згоріли, розстріляли, підірвали, ДТП - 3 трупи, ДТП - 5 трупів, кров, кров, трупи, трупи. Так я їх запитала - це їх хазяїн каналу так заставляє пропагувати насильство та різні тортури, або це наказ керівників держави - залякувати людей , щоб знали, що суди продажні, менти оборотні, а прокурори хабарики? Що звернутися нема куди, а на протестних мітинргах "Беркут" тобі ребра розтрощить? Так це й так давно відомо! Я ще написала, що в їх новинах давно нема жодного позитивного сюжету - проаналізуйте, наприклад, за тиждень – а ні виставки, а ні концерту, а ні новин про фестиваллі або спортивні перемоги... Не відповіли. Йде масова психологічна атака на народ України, кодування 25 кадру, зомбування та залякування. Влада дуже сильно боїться, тому нас просто знищують морально. Запитайте у Москаля статистику - зріст кількості самогубств дуже великий, великий зріст вбивств - у рази... А чого не вбивати - " Менти", "ФЕС", "Прокуроська перевірка" та інші - все детально показано - як вбиваати, як сліди маскувати та докази знищувати... Треба терміново припиняти цей тиск, тому що, перш за все, не витримує дитяча психіка. Також дуже багато у людей зараз нервових зривів та депресій різноманітних. Люди залякані, зневірені та й "новинами" добивають залишки терпіння. Це йде масова спецоперація по задурюванню та знищенню свідомості, знищенню можливостіі спротиву цій системі. Треба боротися, роз"яснювати людям, що не можна дивитися зомюоящик! З нього йде шкідлива енергетика, шкідливі зомбуючи посилання. Хто попереджден - той озброєний!"(с)

Може вже досить?...

P.S. Таке враження,що весь Вселенський маразм сконцентрувався в Україні….


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
феодалізм в 21 столітті(((( потрібно змести( та немає кому...
Відповісти
хороша підбірка. спасибі автору за роботу
а українцям потрібно задуматись і ...
Відповісти
"верной дорогой идем товарищи..."
Відповісти