Додати запис

ФК «Волинь»: футбол не в ту сторону.

За інформацією, яка ходить серед журналістів, уболівальників, любителів футболу, все ясніше вимальовується картина, яка не піддається поясненню.
Багато хто знає, скільки за 12 років вніс своїх коштів бізнесмен Василь Столяр в ФК «Волинь». Він прийняв дитячо-спортивну школу, яка розсипалася. Підняв її, взяв на роботу тренерів, зібрав хороших молодих хлопців. Зробив великий крок у розвитку дитячо-юнацького футболу всієї Волині. Зараз багато команд області насичені футболістами, які пройшли школу Феміди-Інтер. Потім з ініціативи керівництва області Столяру було запропоновано взяти команду «Волинь», яка ледь існувала в першій лізі. Він погодився. За свої кошти розпочав реконструкцію стадіону «Авангард», який належав місту і мав жахливий стан. Стадіон привели в належний вигляд: встановили пластикові сидіння, поміняли освітлення, поміняли підігрів поля, встановили нове табло та відремонтували підтрибунні приміщення. Стадіон отримав інше обличчя.
І після цього нахабно поширюється інформація, що Столяр винен в багатьох проблемах «Волині» на сьогоднішній день, у тому числі і в 13 місці у чемпіонаті.
З літа 2011 року до ФК «Волинь» прийшов новий інвестор, і клуб перебував у дуже хорошому фінансовому стані. Нові футбольні діячі оголосили, що починається нова ера «Волині». Але на сьогодні витрачені дуже великі гроші, які пішли не в розвиток, а на деформацію клубу.
Дитяча школа практично розвалена, незважаючи на те, що поки ще фінансується. Команда U-19 і дубль мають блідий вигляд за якістю гравців. Основна команда «Волинь» розбита на угруповання: українці, іноземці та футболісти, які грали в команді раніше. Футболісти не вірять один одному, озираються. І як команда може вийти і грати одним монолітним колективом?
Спробуємо розібратися в цій ситуації і почнемо з дитячої школи.
З січня 2012 року ДЮФШ «Волинь» очолив колишній футболіст клубу Андрій Коротаєв, який не має ні тренерського, ні педагогічного досвіду. Він приступив до дії, швидше за все за вказівкою незрозумілих волинському футболу «нових футбольних менеджерів». У школі почалися «реформи». Спочатку, як від зайвого вантажу, відмовилися від представників ДЮФШ у районах. Потім звільнили і декількох відомих, а головне ключових для волинського дитячого футболу фахівців, серед яких Володимир Байсарович і Альберт Мікоян. До речі, інші клуби тримають своїх досвідчених патріархів, незважаючи на вік, адже роки це досвід. Зокрема, кілька підопічних Володимира Байсарович самі вже стали відомими тренерами - це Мирон Маркевич, Віталій Кварцяний, Юрій Тимофєєв, Сергій Пучков, Володимир Журавчак. Працював Володимир Миколайович з волинськими футболістами Кльоцом, Бурчем, братами Польними, Філонюком, Гащиним, Єщенко-молодшим і багатьма іншими. Але одним з його головних успіхів є участь у початковій підготовці найтитулованішого волинського футболіста, капітана національної збірної України Анатолія Тимощука, якому Байсарович був першим тренером.
Альберт Мікоян у волинському дитячому футболі з 1972 року. Його вихованці Войтюк, Кирилюк, Чижевський, Мозолюк були відомі уболівальникам в радянський час і навіть залучалися в юнацькі збірні СРСР, що вже є великим досягненням. У нову кагорту мікоянівців входять Герасимюк, Грінченко, Сворак, Степанов, Хомченко, Коблюк. Зрозуміло, що з кожним роком цей перелік кожен з фахівців доповнював би новими іменами, але від їхніх послуг відмовилися. І хочеться задати риторичне питання менеджменту клубу: як можна звільнити легенд волинського футболу? З достовірних джерел відомо, що керівництво клубу доповіло «нагору» новим інвесторам, а фактично власникам ФК «Волинь», про звільнення питущих тренерів ДЮФШ, від яких немає ні толку, ні віддачі.
Натомість нове керівництво ДЮФШ «Волинь» почало масово збирати під свої прапори іногородніх дітей, витісняючи своїх. І ще можна було зрозуміти, якби залучали справді сильних хлопців, переважаючих місцевих вихованців, але цього немає і близько. У всі вікові групи дитячих команд перекочували хлопчики з Костополя. Команда цього міста за підсумками останнього сезону залишила вищу лігу ДЮФЛ. Очолив Костопільський десант «дуже досвідчений» тренер-селекціонер, правда, посаду з такою назвою він отримав, перебравшись з ринку, де займався обміном валют. Зрозуміло, що з таким підходом немає сенсу тримати великий штат тренерів, навіщо займатися вихованням дітей, якщо їх можна звідкись зібрати, отримуючи при цьому непогану зарплату. Даремно, що клубу потрібно облаштовувати новачків, забезпечувати житлом і харчуванням. А взагалі не зрозуміло, чи потрібна школа команді, адже ні головний її тренер, ні тренер молодіжного складу з викладацьким колективом не зустрічались жодного разу.
Цікаво складаються справи у юнацькій і молодіжній командах клубу. У цьому сезоні в Україні вперше ввели турнір U-19. У ньому повинна брати участь команда, складена з хлопців випускного року ДЮФШ, який вів Олег Федюков. Волинські 17-річні хлопці мали б набиратися досвіду в цих змаганнях, щоб рости далі. Але місця в складі знайшлося тільки третині, інших замінили на «легіонерів» з усієї України, а частина волинських хлопців, у яких роками вкладалися кошти, опинилася за бортом. Розбилися і всі надії батьків. Ще один цікавий факт, який характеризує відношення керівництва клубу до своїх вихованців - це харчування юних футболістів. Іногороднім наданий повний пансіон, а от місцевим футболістам, харчування в клубному кафе необхідно оплачувати зі своєї кишені.
Найближчий резерв команди Прем'єр-ліги, який готується в «дублі», теж не обійшла «реформа». Насамперед, звільнили і видворили на вулицю своїх місцевих вихованців, на яких теж витрачено не один рік фінансування. Вони, випускники 1992 - 1996 років, всі виявилися не потрібними в системі клубу. А на їх місце були набрані за гроші, ще раз підкреслюю, за гроші, іногородні хлопців. Половина з них вже не відноситься до поняття власного вихованця. Тобто, досягнувши 21 року і не потрапляючи в основний склад, вони будуть не потрібні клубу, і від них необхідно буде позбавлятися. Так навіщо їх зараз набирати і тримати в дублі, якщо вони не мають перспективи потрапляння в основу? Все дуже просто - гроші. За інформацією джерела щоб потрапити в молодіжний склад хлопцям пропонують укласти контракт з «потрібним» агентом і сплатити вступний внесок. За інформацією того ж джерела, спортивний директор Олександр Ярощук разом з тренером дубля Анатолієм Пісковцем розвинули бурхливу діяльність по запрошенню молодих футболістів за гроші батьків. Все це робилося таємно, але шила в мішку не сховаєш. Інформація почута від ряду футболістів та їхніх батьків вийшла у громадськість.
За дітей, яких брали в «Волинь» батьки платили тренерському складу, крім того клуб платив за хлопців теж гроші, і чималі. А футболісти ці на сьогодні не перспективні. Завдяки такій діяльності стає очевидним, що в найближчі роки «дубль» просто буде не здатний видати на гора якісний матеріал для основної команди. Та й загадує хтось у клубі на таку далеку перспективу, якщо їсти хочеться зараз?
Дубль мав результат у чемпіонаті за рахунок того, що Дем'яненко давав на ігри футболістів з першої команди. Сам дубль виглядає дуже слабо. Це говорить про те, що тренера дублю не працювали над розвитком молоді. Вони приїжджі люди, на яких витрачаються великі гроші, не переживають за майбутнє волинського футболу. Сьогодні їм все одно, що буде після них з футболом на Волині.
Тепер про першу команду. Вона сьогодні виглядає в якості гри дуже безперспективно. Нікого з футболістів, ні в які клуби не запрошують. У клубі витрачаються величезні кошти, гроші розтринькали і в усьому що відбувається хочуть звинуватити Столяра. Без нього рік керують клубом люди, які відсторонили його від роботи і переводять стрілки в його бік. Столяр принаймні в цьому процесі не брав участь, тому не треба його звинувачувати у всіх гріхах.
Спортивний директор Ярощук, що відповідає за трансфери, разом з агентом Горбенко набирав для Дем'яненко футболістів, заробітні плати яких, за інформацією джерела, просто захмарні. Кваліфікація цих футболістів не виправдовує таких витрат, що підтверджує місце в турнірній таблиці. Серед їх придбань: Наконечний, Панас, Шандрук, Суботіч, Занєв, Ілієв, Насонов, Старцев, Овонікоко, Бікфалві, Пилипчук і ще близько 15 молодих футболістів, за яких теж заплачені гроші.
Плакати про поганий або ще не повний підбір гравців повинні всі разом: і Дем'яненко, і Ярощук, і генеральний директор Жуховицька, і агент Горбенко. Кого брали в команду, яких іноземців і як велася тренувальна робота.
Не зрозуміла втрата Майкона, не серйозний підхід до долі Ісси Ндоє, борги по іншим футболістам. У недавньому інтерв'ю Герасимюк сказав, що і як. І тепер всі бачать, куди менеджери і директори завели команду.
Нові керівники клубу поставили Дем'яненко якісь невизначені умови роботи. Вони мутять воду. Не виплачують заробітної плати гравцям, тренерському складу і не дають працювати з командою так, як треба.
Ярощук загруз у боргах, заплутався в грошах, трансферах, в інших питаннях і хоче замість Дем'яненко поставити Пісковца. Мало того, Пісковець з Максим'юком відверто в місті ще місяць тому заявляли, що вони будуть працювати з першою командою.
Сьогодні і футбольні поля стали іншої якості, за ними просто не дивляться. І це в клубі, який мав дуже серйозну річний бюджет.
Все у клубі зупинилося. Крім заміни пластикових сидінь нічого на стадіоні не робиться. Зупинилася реконструкція бази у Дачному, відсутні поля для тренувань, не виплачується заробітна плата футболістам. І в цьому не вина Столяра, як хочуть піднести.
Тертя, внутрішня плутанина, немає чіткої програми розвитку клубу у керівництва. Нехай зроблять хоча б 10% того, що зробив Столяр, на ті гроші, якими він мав у своєму. А ті кошти, які зараз прийшли до «Волині», невідомо куди вони пішли і невідомо хто за них відповідатиме.
Столяр 12 років фінансував волинський футбол. Окрім футболу фінансував: важку атлетику, допомагав інвалідного спорту, боксу, гімнастиці, організував баскетбольну команду. Він витрачав свої особисті кошти, а зараз з нього роблять недбайливу людину і силові структури загнали в глухий кут.
Як розвиватимуться події далі ми дізнаємося пізніше, як власне і все, що чекає волинський футбол. А поки, поспілкувавшись з великою кількістю людей, починаючи від батьків вихованців ДЮФШ і закінчуючи працівниками федерації футболу області різних часів, напрошується головний висновок: нові інвестори ФК «Волинь» довірили свій бізнес-проект «футбол» людям, які не люблять футбол, не знають, не розуміються в його тонкощах і найголовніше не мають авторитету у футбольному світі. Вони тільки знають, як заробити для себе. Звідси і виникли великі проблеми у ФК «Волинь».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 27
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гонікман, Гаврилюк і Байсарович! Стосовно бардака в першій команді - тут все правильно. Але вгомоніться по ДЮФШ, ніхто вже вас назад не візьме! Чи розказати тут про те, як ви за гроші ставили на змагання потрібних дітей, в той час як справді талановиті гріли лаву запасних? Чи сказати, хто тут серед вас навіть вищої освіти не мав, а вважався "тренером"? Такого розвалу, який був після вас, вже не можна далі розвалити. Шо ви пишете, тож добре знаєте, як зараз справи в школі, скільки діти їздять на змагання і збори і як грають команди наші в ДЮФЛ!
Відповісти
"Дуже досвідчений" селекціонер- це льонька ткачук,який колись прокрався на роботі у банку,а потім приторговував краденими телефонами і золотом на старому базарі. тепер він селекціонер у дитячій школі.результатом його титанічноі праці стали декілька дітей,яких він привіз із костополя,серед яких і його син.правда цих же дітей декілька років назад ткачук сам же і вивіз в костопіль. а тепер за них умудрився здерти з "Волині "грошову компенсацію.людина далека від футболу ходить і розказує тренерам (мозолюку,комзюку,дикому)як треба займатись з дітьми,а сам не відрізнить пенальті від кутового. отакі люди у нас в дитячій школі працюють
Відповісти
не знаю, при які гроші пише причетнй, але факт є фактом, каратаєв взяв на роботу далеку людину від футболу. не розумію, як таке може бути в команді премєр-ліги. може в нього досвіду більше ніж в мікояна чи байсаровича? чи може він з зарплати просто отстегує директору? іншого пояснення немає. я тоже люблю футбол і думаю розбираюсь в ньому не гірше за того валютчика, то може і мене візьмуть на зарплату в 600 баксів?
Відповісти
По школі ситуація дійсно не проста. Те, що поперли Гонікмана, Панасюка і інших(алкашня кончена, а перший (Кварца улюбленець)так взагалі без диплому) то правильно! Патріархи, яких так настійливо захищає автор, своє як дитячі тренери, теж давно відпрацювали. Тому що дитячий тренер у наших умовах повинен бути супер активним і пробивним. А діди більше по диванах лежали, ніж дітей на турніри вивозили. ЇХ хіба консультантами було б залишити - не більше. А щодо Каратаєва, то з нього такий директор, як з г.вна пуля! Більше сидить у своєму Лємбергу, ніж у Луцьку. Його за останній рік мабуть ніхто на жодному тренуванні не бачив...
Відповісти
по ДЮФШ да вигнали Гонікмана за тешо з грошима там була справа... Байсаровича вигнали за те шо атестата небуло і тоже свої причюди були.... ви кажете шо зараз ДЮФШ пагана да да хоч почали дітей на збори возити на турнірі різні хоч форма нормальна не на 3 розміра більше як колись... А про костопіль їх брали бо вони нормальні гравці вот їх і брали...Якби тренер сказав шо вони непідходять для його команди їх б небрали.....Так що угомоніться з ДЮФШ....
Відповісти
причетний розкажи но мені як і хто брав гроші за дітей,тільки при свідках,слабо?і щоб сам тренер це чув і батьки тої дитини що давали гроші?чи може ти сам давав?чи ти може сам і є льоня ткачук)))
Відповісти
Атец, той що без диплому Гонікман підготував за свій час роботи дитину яка вже визвана в збірну України в свої 15 років!!!!смикаєш що до чого?так що тими дипломами можна тільки підтертись які почало раптом вимагати від клубів ФФУ, а зараз поприходили справді тренера і селекціонери яким ті діти до одного місця,а от всі на зарплату високу клюнули і получають откати за іногородніх дітей від батьків,а наші хлопці не потрібні нікому,зате львівським і умови в ліцеї зробили,і стипендію платять...ой що там говорити
Відповісти
батько, а ти іди і спитай в Гонікмана і послухай шо він тобі скаже...
Відповісти
саня так я знаю того і говорю бо знаю особисто всіх батьків тих дітей що тренувались в нього!!!!,а ти балаболиш тут,подивись краще Боруссію з Реалом і не пиши бред або якщо такий впевнений напиши прізвища!!!!тільки подумай спочатку якщо можеш))))
Відповісти
ахаха... та я і так дивлюсь футбол... повірь я краше тебе знаю шо там робиться в клубі... такщо помовч там.... ти хоч знаєш за шо вигнали байсаровича??? якщо не то помовч краше!!!
Відповісти
батько,ахаха... та я і так дивлюсь футбол... повірь я краше тебе знаю шо там робиться в клубі... такщо помовч там.... ти хоч знаєш за шо вигнали байсаровича??? якщо не то помовч краше!!!
Відповісти
байсарович і мікоян-дійсно вчорашній день.на тренуваннях до маразма доходило.у нас є колишні гравці ,які недавно закінчили кар,єру і могли би працювати з дітьми
Відповісти
А я повністю згідний з гатузо!!!
Відповісти
Згідний з Гатузо 100%.Якщо в ДЮФШ дипломовані і ліцензовані спеціалісти,є достатнє фінансування,запрошуються іногородні діти,то де результат роботи.Дайте хоч одну команду в фінал ЧУ. Працюйте,а не розказуйте того,чого не знаєте(хто в кого брав гроші і ставив в склад).Стидоба.
Відповісти
Ще б усім стільки на тренування ходити, як Коротаєву. Ще б вам стільки очок в ДЮФЛ набирати, скільки зараз набрали вже. Ще б вас стільки на турніри возили - і не тільки за гроші батьків, як зараз возять. Коли ви збори організовували останній раз напередодні старту чемпіонату? Чи мали ви екіпіровку нормальну? Про який розвал школи ви тут розводитеся. Вже не повернуть вас, вгомоніться.
Відповісти
Причетний....Да тут одні балаболи зібралися і захищають свої тренерів а про них багато не знають ... Зараз дитяча школа нормально грає u-15 може вийти в фінал u-17 має шанси... Зараз дітям видали екіпіровку сумки дали... М'ячі нормальних пару дали... На збори возять ну турнірі різні возять і все за рахунок школи... Я вам ше більше сказати можу сьодні 2003 рік поїхав в Латвію на турнір за рахунок школи... Колись так було??? Ви там захищає те свого Байсаровича а чім вам зараз Комзюк поганий???? Я вам одне скажу те що ви тут нечого не знаєте а пишете чюш....
Відповісти
1.Таки дійсно Вася Столяр з Кварцом зробили на 200% більше аніж всі депутати верховної ради разом взяті...а їх в нас 2.
2.Шкодувати старих тренерів не варто - вони заслужили на повагу та повинні піти на пенсію.
3. Те що робиться з ДЮСША нівякі рамки не лізе - в батьків є гроші, пропихають в основу як можуть. Вибачте, але в нас ніколи не буде Тимощуків та Федецьких...бо "грошовий татко", який платить тренерам дітей, щоб його сина ставили в склад, портить карьєру сину...він з малку робить з нього "растєніє" не здатне до боротьби...
4.Те що награлись дорогою іграшкою...ФАКТ...просто не знали,що таке футбол з середини.
Це вам не федерацією хокею Волині завідувати...
5.Вболіваю за Волинь 30 років...і такого барделю ще не було ніколи...грали краще, навіть тоді, коли були на грані вильоту з ПЕРдиву.
6.Годі купувати Лексуси - платіть людям зарплату. І буде результат...

7. Слабо за свої кошти їздити на виїздні матчі за участі Волині...матч в Одесі став для нас болільників, просто казкою. Я помню, як після матчу, до нас підбігла команда...Сімінін, Суботіч Бікфалві...та інші...в них в очах була радість...а ми їхавши в Луцьк були впевнені, що Єврокубки нас не оминуть....
Що було далі...пафосні конференції Савчука - нова база, новий стадіон...ау...прокинтесь. Вибори закінчились...всі на вихід...
Відповісти
Той хто побудує інфраструктуру та новий сутофутбольний стадіон - стане для вболівальників №1. та докаже що він дійсно вболіває футболом.
Все остальне маячна 2-ох сторін...брехня. Бла-бла бла
Відповісти
Те що робиться в команді є справжнім лакмусовим папірцем на трибунах...500 людей...і не пишіть що більше ходить...годі.
Впевнений, що жоден з тих хто сидить зверху в тій "голубятні" ні за які гроші не простояв би під дощем, ще й підтримуючи команду, яка 10 матчі не вигравала...
То чому ви думаєте, що люди прийдуть?

Хто був на Євро, ніколи не змириться з цією інфраструктурою з СССР ...
Я був на 5 стадах Євро...та що там казати Стадіон в Молдові(де грала збірна) в 100 разів кращий за стадіон Лобановського-Динамо в Києві!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Там суто футбольний на 11 тись місць. Приємно дивитись футбол...до граців збірної рукою подати...і напхати можна...

А ви тут про якусь совітську маячню...годі...ніхто з вас нічого не зробив для клубу!
Відповісти
Цікаво, як на це все реагують волинські журналівсти...
А воони ніяк не реагують...вони перелякані...вони бояться питання задати навіть про хід матчу...я вже мовчу про гарячі питання...псевдожурналісти з переляканим очком...
Мені шкода вболівальникі...які до сих пір ходять в дощ та сніг...хоча їх ніхто не підтримує...
Раніше підтримував Кварцяний...Петя Кушлик..Футболісти...
Помню на виїхді...підходить Вася Сачко і питає...все добре...є за що назат вернутись...є за Що відпразнувати? ...бо тоді Волинь грала...
Відповісти
І ще один факт,що тренерам нинішнім платять гроші легіонери з інших клубів,які приїздять у Луцьк і грають в старті,а хлопці які з дитинства ходять нафутбол покладаючи свої надії стати футболістами сидять на заміні...Треба діяти і повиганяти тренерів ,які беруть взятки!1І гравців теж!!Тому,що гроші не повині вирішувати хто стане футболістом,а талант !!!
Відповісти
І що шо сидять значить не заслуговор.ть тренери собі гірше робити не хочут
Відповісти
Пишу на рахунок хлопця збірної.
Я важаю це ще не показник.Скількі дітей викликається до збірної за рік ви представити не можете.І не всі діти які визивають не факт що будуть грати професійний футбол. Я думаю що це не показник і мені похуй на інші думкі
Відповісти
Не треба заздрити.Виклик в збірну є престиж для тренера та клубу.В першу чергу показує роботу тренера.Скільки бруду вилили на Гонікмана і диплома він не мав,а його вихованець виклик в збірну отримав.
Відповісти
дід вернути мені ті часи умови які в них я б не меншого добився...
просто це доказуе те шо в нас в футбольній школі е хороші гравці і попавши в пристижні клуби і бачать іх і в зборну викликають ... але я веду до того шо пока це не показник там треба ше закріпитися а нне так шо визвали і все.
Відповісти
Яки умови?ви бачили де тренеруються дити?трави менше ниж писка!ситку на ворота повисьте спочатку!
Відповісти
Сашко Ярощук вор!!!
Відповісти