Додати запис

Як влада краде народні гроші на Волині. І хто за це відповість?

На Волині в Ківерцівському районі є селище Цумань, у якому знаходиться одна з найбільших шкіл не тільки у районі, а й в області. В ній навчається більше тисячі учнів. У 2012 році на Ківерцівщині у Цумані побував депутат – комуніст Адам Мартинюк і побачив, у якому жахливому стані знаходиться місцева школа, де навіть немає туалетів і дітки бігають по нужді на вулицю, як у середньовіччі. Комуніст Мартинюк з великими зусиллями вибив близько десяти мільйонів гривень для цуманських діток на повний, капітальний ремонт цього навчального закладу. Це гроші, які отримує Україна за так званим «Кіотським протоколом».

В кінці серпня 2013 року до першого секретаря Волинського ОК КПУ Бущика Петра Григоровича звернулися цуманчани, які повідомили, що, попри допомогу комуністів та виділення величезної суми, школу не встигнуть відремонтувати до початку навчального року. Тоді комуністи виїхали з робочою групою «Робота. Зарплата. Захист.», до якої входять помічники-консультанти Адама Івановича, юристи, журналісти, щоб розібратися на місці, чому «гальмується» будівництво та ремонт.

У цуманській школі комуністів зустріла директор пані Бадзян Інна Григорівна, яка повідомила нам дивні речі – мовляв, вона як директор не має жодного відношення до ремонту школи, адже їй не повідомляють, коли, що і де будуть ремонтувати, у директриси навіть немає документів, на підставі яких проводиться ремонт. Про будівництво у школі вона дізнається тільки у телефонному режимі у якогось Анатолія Мирославовича, який є куратором даного будівництва та якого вона вживу ніколи не бачила. Помітно нервуючи, директриса відмовила нам у проханні відвідати два приміщення, посилаючись, що нібито там поламані двері у двох одночасно і туди не можливо потрапити. Більш охоче йшли на контакт вчителі школи, які казали, що гроші напряму проходять через голову Ківерцівської РДА пана Зіновія Колісника та начальника відділу освіти РДА пані Світлану Бацмай, але й вони, буцімто, не є вершиною «корумпованої банди чиновників».

Робітники що ремонтують школу, відмовилися говорити на камеру, та до нас підійшов молодий бригадир Іван, який погодився відповісти на деякі запитання. Він сказав, що «ми вже третя бригада, яка працює на даному об’єкті, тому що фірма підрядник боргує заробітну плату за кілька місяців». Він відверто повідомив, що на школу освоїли трошки більше мільйона гривень і напевно на цьому буде по роботі, от тільки «домажемо фасад». Ще бригадир Іван сказав, що фірма-замовник одеська, знаходиться у Києві, а робітників наймають через рівненську будівельну фірму, і, посміхаючись, додав «кінців і не знайдете».

Наостанок, побачивши, що ми не приїхали конфліктувати, а просто маємо розібратися в даній ситуації, директор школи повідомила, що грошей, як видно, «не хватить», і вона випросила десять тисяч гривень на добудову туалетів у приміщенні школи у місцевого бізнесмена, а шістсот гривень на покраску цоколя взяла з власної кишені. Після цього нам стало зрозуміло, що бідна жінка директор помітно нервувала, переживаючи за свою посаду, тільки тому, що отримала чіткі вказівки від районного керівництва не пускати комуністів у школу, нічого не коментувати та не допомагати у розслідуванні.

Після цієї поїздки хочеться задати питання мешканцям Цумані, Волині та усієї України: допоки будемо терпіти грабіж нашого народу та зокрема беззахисних діток, які повинні вчитися в ідеально відремонтованій школі, а не сидіти в аварійних приміщеннях та бігати до туалету надвір у 30-ти градусний мороз, ризикуючи своїм здоров’ям тільки тому, що якісь моральні «уроди» у вигляді знахабнілих чиновників, котрі після цього втратили право називати себе людьми, нахабно роздерибанили дитячі гроші й надалі красуються на дошках пошани? На телеканалах прославляють виключно свою владу та свою Україну, яка з рабською покорою пробачає їм усе, що можна і не можна. Невже ми, українці, насправді і є «біомаса», як колись нас принизливо називала «помаранчева влада» в особі Тимошенко? На зміну їм пришла інша, але не менш страшна та потворна так звана «голуба» влада, яка діє не менш витончено-страшно на знищення простих українців, а особливо щодо приниження та зневажання маленьких діток, які просто не в змозі себе відстояти.

Волинський обласний комітет в особі першого секретаря Бущика П.Г. та народні депутати України від фракції комуністів у Верховній Раді беруть цю справу на особистий контроль та будуть звертатися до Генеральної прокуратури з даного приводу…

Куратор програми “Робота. Зарплата. Захист.» у Волинській області
Михайло КОНОНОВИЧ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Собаки чиновнические обарзели, всех на нары!!!
Відповісти
Вот пусть Янык посмотрит на свою кАманду.
Каков пастух, таково и стадо.
Відповісти
Пане Анановічь, як там ваша палатка з пивом поживає? Гроші у партєльну касу по-трохи капають? Чи ви перейшли вже на вищий рівень, - на Рівнеській бізнес освоюєте. :D
Відповісти
Так Асвоюєм! Приєднуйся
Відповісти
Як це Кононович з Бущиком ходили по школі і не побачили що на трьох поверхах на два крила школи функціонують нормальні туалети?У 2011 році завдяки бувшому директору школи Ромаюк Л.Д. і районному відділу освіти був підготовлений і визнаний кращим проект по Кіотському протоколу.І не треба тут приписувати собі чужих заслуг.А якщо приіхав до школи то розкрий очі і подивись скільки в цій школі зроблено.
Відповісти
Значить так Ваш Адам Мартинюк і вибив гроші, сам вибив-сам і вкрав)))))я думаю не вчителька школи вкралаж його гроші)))) Регіонали і комуністи це навіть не як брат і сестра рідні а як дві руки одного злодія, які по черзі в кишені одних штанів))
Відповісти
Чого матеріалами від свого імені братом підписуєшся? Цей кривляла що не може сам розмістити матеріали на "волинському націоналістичному сайті"? Що тільки ти один буржуазний комуніст, а він ні?
Відповісти
Нехай признається де подів броневічок.
Відповісти
Школа ніколи скільки існує не була в жахливому стані.Цим брудом ви незаслужено обливаєте високопрофесійний колектив та директора нинішнього(всього рік працює),а в його особі всіх попередніх директорів.Ви-страшна людина,великий брехун. Побійтесь Бога так незаслужено чорнити людей!!!!!!
Відповісти
Где деньги Зин?
Відповісти
Комуністи брихуни!
Відповісти
Скільки ці суки будуть наживатися на наших дітях? Це там добре Бацмаїха з Колісником поживуть за держ. кошт.
Відповісти
Чому прокуратура все ж таки не розібралася куди поділися гроші,чи може ви не зверталися туди, як обіцяли? До речі Цуманська школа була в гарному стані ще до ремонту. Що там хотіли ремонтувати на таку величезну суму?
Відповісти