Додати запис

Маразм та самоуправство міської влади Луцька! Частина 1. «Інвестиції» в майбутнє.

Для нашої місцевої влади,вже давно стало традицією на будь-яке свято у місті,наполегливо та завзято популяризувати здоровий та спортивний спосіб життя.Тільки ось,що стосується самого створення сприятливих умов для успішного втілення цього розвитку,то ситуація складується дещо по-іншому…

Не менше традиційним для міської влади є приурочене виконання звичайних буденних робіт в благоустрої міста,які постійно чомусь прив’язанні до нагоди «великих свят»,що саме по собі виглядає просто безглуздо.Так ось,в цьому році квітники та клумби міста почали чомусь засаджувати наприкінці літа, зробивши цю звичайну справу з нагоди – Дня міста і Дня Незалежності!Хоча,озеленення обласного центру є нормою,яка мала виконуватися ще на початку літа,та лучанам це«подали»,як святкову подію!
Квітник в центрі міста в період: травня,червня,липня.

Цей же квітник в кінці серпня в час святкування Дня міста.

Завдяки одному із подібних святкових дійств (з нагоди 20-річчя Волинського регіонального управління Приватбанку)у дворі будинків на вул.Бенделіані–«виріс дитячий куточок»,який урочисто,в присутності мера М.Романюка, подарували місту представники даного банку.Ну,і як «водиться»,висвітлили цю урочисту святкову подію для міста,на перших шпальтах(бойового листа міськради)-«Луцького замку»! Особливого колориту до цієї новини додає і сам заголовок публікації:«Була трава-виріс дитячий куточок»!

Також заслуговує особливої уваги одна із цитат промови Миколи Романюка про «приємні спогади на території дитинства».

До вашої уваги,фотоподорож по «територіям дитинства»: спортивним та дитячим майданчикам мікрорайону «Красне»!
«Був дитячий куточок,а нині виросла трава!» Спортмайданчик по вул.Шкільній.



Ще пару років тому комунальники міста,зненацька,без будь-яких пояснень на обурення місцевих жителів,нахабно і демонстративно демонтували усі спортивні знаряддя з майданчику,та вивезли їх у невідомому напрямку.Залишилося тільки здогадуватися на яку «точку»,попрямував комунальний грузовик,щедро наповнений металевими «аксесуарами» спортмайданчика,які були в досить нормальному стані,для використання їх по призначенню…А ще мені цікаво:До чого був приурочений цей свавільний демонтаж та чому про це не написали в «Луцькому замку»?



Демонтовані футбольні ворота,дітлахи замінили кучками цегли,прямо,як в післявоєнні роки.

А це «покращенні» каналізаційні люки на території «дитячого куточка».


Така ж доля спіткала і дитячий майданчик на вул.Миру,в дворі багатоповерхівок…







Автомомільні шини замість лавок



Огорожа кордонів дитячої ділянки.

Теж саме сталося з майданчиком по вул.Міліційній,на якому потім, довгий період часу «мешкали»,невідомо чиї,гігантські бетонні брила.




Правда,після мого візиту з фотокамерою,нелегальні «мешканці» на наступний день,таємничим образом щезли)

Спортмайданчик на вул. Кічкарівська.
Екстремальне футбольне поле оточене трьохметровим бур’яном.







А ось спортивний та дитячий майданчики на вул. Шевченка.







Чомусь цей небезпечний металевий дрюк,комунальники демонтувати не поспішають.


Поряд біля майданчика,серед сміттєзвалища,на території районного суду,бавиться дітвора.





Через неналежні умови на спортивних та дитячих ігрових майданчиках,а то і взагалі по причині їх повної відсутності, місцеві дітлахи знаходять інші альтернативні місця для проведення свого дозвілля,які деколи, навіть небезпечні для їхнього життя (прямо на дорозі,де жвавий рух транспорту)…











P.S. Ось така вона-«турбота»,від органу місцевого «самоврядування» у створенні «належних» умов для розвитку спорту та здорового способу життя підростаючого покоління лучан,яка деколи, ще проявляється у демонстративній присутності представників міськради на святково-показових спортивних дійствах у місті…




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так візьміть ви всім двором наведіть порядок, або до депутатів мажоритарників зверніться!!! Ато понавибирали і тепер ниєте!!!
Відповісти
їх так "вибирали",як і ви)але мова тут більше не про порядок,а про самовільний і безпричинний демонтаж спортивного та ігрового "знаряддя" з майданчиків,що нахабно провели КОМУНАЛЬНИКИ міста!
Відповісти
У своєму дворі треба самому порядок наводити,а не жалітися.Що Романюк за вами повинен ваше г... збирати?!
Відповісти
не свій двір,а спортивні та дтячі майданчики загального мікрорайону)і якщо вже на те пішло,то навіщо лучанам така міська влада,як ОРГАН САМОВРЯДУВАННЯ,який ми утримуємо за свій громадський кошт? А вони натомість займаються суцільним САМОУПРАВСТВОМ!
От були ж в мікрорайоні нормальні вкомплектовані майданчики! І що? Навіщо комунальники їх демонтували? Вони їх встановлювали? Це повне свавілля!
Відповісти
А у дітлахів немає батьків? Скільки вже можна нв когось кихзвати? Стали,разом все довели до пуття-ще й діткам своїм приклад показали.Ато-дядя,дядя...
Відповісти
Автори цілком правильно піднімають питання: спонсори дають, помпезно відкривають майданчики, а ЖЕКи успішно їх демонтовують (така практика бере свій початок ще з часів Б.Шиби, вгадайте хто із заступників тоді курував ЖКГ?)
Відповісти
знову все на плечі батьків!)

Демонтували клмунальники приналежне "знаряддя" з 5-ти майданчиків здавши його на "точку" металу(не за дарма, звичайно) - хай тепер купляють і встановлюють нове "знаряддя" батьки тих "обкрадених" дітей!

Не вивозять комунальники сміття,як належно 2 рази в тиждень
(а раз за 2 тиждня)- хай думають куди його дівати батьки,які платять комунальникам за такі сумнівні послуги!

Не прибирається кумональниками подвір"я приналежне до будинникової тереторії - хай теж вбирають батьки,які також платять за ці невидимі послуги комунальникам!

Не має належної дороги в мікрорайоні - хай також скінуться
грошима і зроблять її батьки!

Не має належної зупинки в мікрорайоні - хай також роблять батьки!

Комунальні проблеми в садочку,в школі,в класі - хай теж батьки вирішують за свій кошт!

Та якщо не має на це все стільки коштів у батьків,то хай думають де їх заробити,бо ще потрібно прокормити, вдіти, виховати та надати належну освіту своїм чадам,а ДЯДЯ з ТІТКОЮ з МІСЬКРАДИ покаже нам всім свій прклад,як можна нічого не робити і припіваючи собі жити-поживати і добра наживати за народний рахунок!
Відповісти
Ми от скинулись і самі майданчик побудували. А ви далі фотографуйте і нийте. Поки будете чекати, то і діти виростуть.
Для того, щоб пофарбувати тенісний стіл, або замінити дошку на лавці потрібно 40 гривень,руки не з дупи, а також відсутність жлобських рис характеру.
Відповісти
у вас дивні міркування)проблема тут набагато глибша,ніж вам здається на перший погляд,питання не в тенісному столі,який змайстрували самі підлітки з підручних їм матерялів і не в лавочка-лавочки просто покрали,а в незаконному демонтажі того ,що було!Тож про жлобство розкажіть тим комунальникам,що зробили це на 5-ти МАЙДАНЧИКАХ!
Відповісти
Я живу на вулиці де відсутній двірник і у нас чисто. На вулиці ніколи не було дитячого майданчику, ми його самі побудували і з часом вдосконалюємо. Посадили невеликий сквер у якому не дозволяємо нікому бухати, так як там граються діти. Дорога у нас не асфальтована, але калюж немає, так як кожен із сусідів слідкує і засипає вибоїни, якщо такі утворюються.
Напевне це і є самоорганізація громади, правда не бутафорська, а реальна. Якщо не хочеш жити у лайні не гадь, працюй і май сміливість не дозволити гадити іншим.
Відповісти
Ви що ще не зрозуміли,що мова тут про НЕЗАКОННО ДЕМОНТОВАНІ МАЙДАНЧИКИ?))) А ви про якісь "вибоїни" та "двірника"))
Відповісти
Ви маєте на увазі рокурочену іржаву груду металолому, яка ще 30 років назад називалась майданчиком? На місці місцевих жителів можна хоча б раз у 5 років самому ремонтувати, або вирішувати це питання з місцевою владою.
Мене особисто обурює жлобізм наших людей для яких зона комфорту обмежується диваном і телевізором, (максимум квартирою або особистим авто), які не можуть донести сміття до урни, або обійти покошений газон або клумбу.
На фото, яке ви привели до прикладу я побачив не пофарбований залізний тенісний стіл, розламану баскетбольну корзину, і іржавий грибок без лавки(встановлені ще у радянські часи), пусту клумбу без землі. Що багато треба грошей і часу, щоб це відремонтувати? Відповідь ні, я навів вам реальний приклад що це можна зробити. Просто жлобам краще, жити у своїх приватизованих шпаківнях, і ганити всіх і вся. А до реальної праці здатні одиниці. Ось це вже реальна проблема.
Взяли б ці жлоби ті гроші, за які вони подавали свій голос на виборах і пофарбували те, що вони не доламали у підлітковому віці...
Відповісти
Те що свавільно демонтували комунальники,було досить в належному стані,деякі із тих "знарядь" зараз красуються на майданчику школи№13 і колишньої школи №8)) остальне пішло на комерційну точку))А те що стосується найстарішого майданчику по вул.Шевченка,то туди вони не добралися,бо там занадто багато "поважних осіб" проживає)А от в колгоспній поведінці і в жлобстві деяких людей,я з вами цілком погоджуюся)
Відповісти
Непоганий репортаж. Автор досить фотографувати калькулятором.
Відповісти
На війні і палка зброя!))
Відповісти
Коментарі дуже гарні. З обох боків. Нормально поспілкувалися!))
Відповісти