Додати запис

Війна. Внутрішні і зовнішні фронти

Якщо хтось вважає, що у нас зараз просто АТО, а не війна, він або малоінформований або є великим оптимістом. Повернувшись з Айдару, я розвіяв багато своїх ілюзій і стереотипів.
Мені здавалось, що держава хоч трішки, але допомагає чимось нашим добровольцям. Як виявилось я дуже помилявся.
Реально ж крім калашів, польової кухні, пару сотень гривень зарплатні та місця дислокації, солдати нічого від держави не отримали. Та й вони особливо не сподівалися… Лише на початку місяця вперше за весь час Волинська ОДА спромоглась «родити» Айдару 145 тис. грн. на так потрібні тепловізори та військову амуніцію.
Основне озброєння у хлопців зараз трофейне, яке вони здобувають у бою. Навіть кулі і ті вилучені в сепаратистів, і попри те, що побратими споряджені гірше за ворога, хлопці ідуть мужньо у бій і не здають позицій.
На разі проблем із продуктами немає. Є потреба в транспортних засобах, касках, мобільних телефонах, зовнішніх акумуляторах, коліматорах, потужних раціях та підготовлених бійцях.
Самооборона Волині планує робити свої кевларові каски, але для їх виробництва потрібно терміново знайти оптимальний екземпляр для виготовлення матриці.
Прошу відповідно відгукнутися, хто має можливість надати хоча б одну кевларову каску, щоб ми могли зробити 3д модель. Ми свої уже раніше відправили хлопцям.
Наразі назріло створення центру військової підготовки на Волині для підготовки ополчення. Якщо влада не буде шевелитись, Самооборона його відкриє. Ніяких ілюзій, ця війна, нажаль, надовго.


Р.S. Мій побратим Юра Моклиця запитав Кутузова (бійця Айдара, активіста Майдана, який втратив на Грушевського зір на одне око): "а що ми, там в тилу, маємо зробити, щоб не залишитись осторонь боротьби?". Кутузов, як одиниці передовиків, має повне моральне право чогось від нас хотіти, сказав:
"Зробіть люстрацію, очистіть нашу краіну від гнилі". Чітко, конкретно і без вагань. Але не це Юру зачепило. Насамкінець він додав: "якщо ви цього не зробите, я буду розчарований"

Кутузов після цих слів - поїхав на передову з пошкодженими ребрами та нирками.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На жаль ,сидячи у затишних кабінетиках із великою ймовірністю "лічного подношенія" , легіони оіцєї гнилі роблять усе можливе , щоб поборники правди не повернулися назад зі сходу, тим паче з перемогою.
Дійсно , не тільки на сході зараз існує фронт.Тим, хто не там , потрібно зрозуміти -ми також повинні прийняти участь і перестати бути покірними холопами.
Відповісти