Додати запис

Боязнь відповідальності і прозорофобність міськвиконкому

Минулого тижня спільно з секретарем міськради Сергієм Григоренко ініціювали проект змін до регламенту проведення засідань луцького виконавчого комітету, які передбачали фіксацію волевиявлень членів міськвиконкому та розміщення відеозапису засідань на сайті міськради.
Прикро, що мою ідею підвищити відповідальність і прозорість по процедурах прийняття життєво важливих рішень (тарифи, дозвола, звіти, програми тощо) намагаються нівелювати і перекрутити.
От для прикладу в додатку коментар мера, щодо мого проекту у мережі фейсбук.


По перше теза, що пропоновані зміни вартуватимуть бюджету 70 000 грн. не відповідають дійсності, оскільки, вартість впровадження обладнання і програмного забезпечення в залі засідань міськради коштуватиме до 30 000 грн., а особисте фіксування волевиявлення кожним членом виконкому на папері, як це пропонував Григоренко, практично безкоштовне. Для цього варто лише роздрукувати членам міськвиконкому 19 листків паперу. Ми лише за те, щоб на це не виділяти ні копійки.
По-друге Микола Ярославович обманює стверджуючи, що засідання міськвиконкому можна подивитись на сайті міськради. Саме для того щоб це можна було бачити, я ініціюю зміни в регламенті.

Друзі, ну ніхто ж не заважав Вам зробити поправки і проголосувати варіант, який не вимагає витрат коштів, чи хоча б за те ж розміщення відео засідань на сайті міськради, що теж є безкоштовним.
Розумію що «колгоспна» відповідальність багатьом на руку, бо крайнього в такому випадку не знайдеш і можна проводити "потрібні" рішення на мільйони.
Ну для прикладу, взяти хоча б питання розміщення малих архітектурних форм у Луцьку... Рішення встановлювати чи не встановлювати приймається, як правило не аргументовано. Тому ще досі не створено відкритої карти, де кожен підприємець міг бачити, де може чи не може встановити кіоск, контейнер тощо. Я б наприклад, дуже хотів, щоб громадськість могла побачити, хоча б в записі аргументацію головного архітектора, мера і його замів.
Впевнений, що максимальне залучення громадськості у вирішення проблем міста максимально сприятиме його розвитку, тому треба ставати максимально відкритими, це ті європейські цінності за які ми виходили на майдан.
В умовах війни непрозорість і корупція – ворог не менший Путіна і боротися з цими ганебними явищами обов'язок усіх хто не на фронті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Богдан, не там ти риєш. Григоренко та вся бютівська секта давно обріхують Романюка. Якби не Романюк,то місто потонуло в шибиних(бютівських)кредитах. Девять років БЮТ завідує земельною комісією, і девіть років земдлі міста розкрадаються, а помагають їм елементи з Свабоди.


Відповісти