Стріляли та лікували: як на Волині тренується тероборона

Стріляли та лікували: як на Волині тренується тероборона
На полігоні біля Володимира-Волинського відбувається останній етап навчань загонів територіальної оборони Волині. Чоловіки вчаться стріляти з автомата, а також з кулемета Калашникова.

Хто вже «відстрілявся», слухає лекції з тактичної медицини. Навчання проводять бійці з громадського формування «Буг» спільно з працівниками обласного військкомату.

ДИВИТИСЯ ФОТО З НАВЧАННЯ У МАНЕВИЦЬКОМУ РАЙОНІ

ДИВИТИСЯ ФОТО З НАВЧАННЯ З КАМІНЬ-КАШИРСЬКОГО РАЙОНУ

Добровольці та військовозобов’язані, а це майже 200 людей, тренувались у середу, 21 червня.

Перед тим, як перейти до навчань на вогневому рубежі, бійці «Бугу» ще раз розповідають та показують «учням», як поводитись зі зброєю. Ось добровольці вже отримують набої, амуніцію, та готуються під пильним оком інструкторів стріляти по мішенях.






Тримати бойову зброю в руках вони вчились декілька тижнів у лісах Волині. Там бійці «Бугу» організували їм справжні навчання у польових умовах. Тепер черга закріпити знання на практиці.



«Ми продовжуємо проведення занять на безоплатній основі із військовозобов’язаними, які наразі проходять навчання в загонах територіальної оборони Волині. Сьогодні до нас прибули військовозобов’язані з Камінь-Каширського, Любешівського, Ратнівського районів. Наразі виконуємо заняття із стрільб. Солдати справляються добре, очі в них «горять», приємно з ними працювати. Хотілося б, щоб хлопців було більше, і заняття проходили частіше. Також, хочеться, щоб хлопці змогли вивчити всі навички військової справи, та, при потребі, грамотно їх застосувати», - розповів начальник відділу територіальної оборони при Волинському обласному військовому комісаріаті полковник Ігор Шепелєв.










Для тих, хто вже постріляв, лекцію з тактичної медицини провів військовий капелан, інструктор з тактичної медицини Святослав Савич. Домедична допомога в умовах бойових дій та евакуація пораненого. Саме про це слухали лекцію, а потім практикували чоловіки.










«В якості інструкторів сьогодні виступав підрозділ «Буг», які вчили стріляти з стрілкової зброї. Я давав курси по парамедицині, як надавати першу допомогу. Ми це проводимо за сприянням обласних комісаріатів. Тут є люди з усіх регіонів Волині. Протягом декількох місяців на Волині ми проводили навчання в лісах, і не лише зі стрільби. Ось сьогодні такі навчання тривають у Турійському і в Маневицькому. На декілька днів ми виїжджали в ліси, жили в палатках, жили в польових умовах, навчалися», - розповів Святослав Савич.

«Учні» кажуть, що навчання їм подобаються. Дехто тримав зброю в руках останній раз на строковій службі декілька десятків років тому. Проте впевнені, що такі навики необхідні всім.













ТЕКСТ, ФОТО, ВІДЕО - Еля СЕРКОЖАЄВА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.