За що побили хлопчика-цигана, або Расизм по-волинськи

За що побили хлопчика-цигана, або Расизм по-волинськи
У простій сільській школі на Горохівщині нещодавно трапився прикрий, але показовий інцидент: за 12-річного учня, з якого знущалися односельчани, ніхто не заступився. Все б нічого, якби не одне але: дитина ця з циганської родини.

Усе трапилося у передобідню пору 30 травня у селі Пустомити. Хоча розпочалися літні канікули, Раджик Ковальчук прийшов у пришкільний табір, як й решта місцевих дітей. Вчитель фізкультури Віталій Типа наглядав за дітьми на вулиці. Школярі якраз прибирали територію. Фізкультурник наказав хлопцям допомогти перенести важку колоду, але Раджик відмовився, мовляв, не зобов’язаний, тим паче, шо мав пошкоджену ключицю.

Непокора 12-річного рома викликала обурення у вчителя фізкультури. Школяр і вчитель обмінялися лайливими образами, після чого фізкультурник застосував до дитини силу. Хлопчик каже, що педагог його кілька разів вдарив, а потім не заступився, коли дитину почали бити місцеві чоловіки.



«Вчитель заламав мені руку і сказав піднімати колоду. Я відмовився, бо вона тяжка. Пригрозив розказати директору, я сказав, що не боюся, все одно не підніматиму. Він почав мене обзивати, я почав їх обзивати. Потім прийшло двоє п’яних дядьків, які косили траву біля школи. Кажуть мені: «Що ж ти такий розумний?». Я не розумний, але заступитися за себе можу. І почали мене штовхати, кидати в асфальт. Потім почали бити. Заставляли мене піднімати колоду, але я все одно відмовлявся. Кинули мене в асфальт, я зігнувся, а вони почали бити», – розповідає Раджик.

Раджик на лікуванні
Раджик на лікуванні


Після інциденту зі школи не втік й вирішив не розказувати батькам, мовляв, все одно не повірять, а якщо й повірять, то про справедливість можна тільки мріяти. Натомість отримав порцію образ ще й від директора школи, який навіть не поцікавився, як себе почуває дитина, яку щойно побили поблизу школи. Раждика змусили вибачитися перед вчителем. Дитина попросила вибачення, але інциденту не забула і тим паче не пробачила.

Батьки хлопчика Рада і Валерій мають п'ятеро дітей, але разом не живуть
Батьки хлопчика Рада і Валерій мають п'ятеро дітей, але разом не живуть


Раніше особливих конфліктів ромських дітей із вчителями не було, розповідає Раджик. Бувало, що ображали школярі, але місцеві цигани звикли терпіти та й дати здачі не соромляться. Одного разу, пригадує Раджик, його двоюрідному брату діти вибили зуби. Вчителі у Пустомитах ставляться до ромських дітей спокійно, особливої уваги під час навчального процесу не приділяють, каже Раджик, але принаймні не б’ють і не ображають.

У хаті Ковальчуків типовий циганський колорит і багато ікон
У хаті Ковальчуків типовий циганський колорит і багато ікон


Не було ніколи непорозумінь і з молодим вчителем фізкультури, який не стримався й зігнав злість на ромській дитині. Сам фізкультурник із сусіднього села Мирне, працює у школі відносно недавно. Як тепер ходитиме на фізкультуру Раджик не уявляє. Каже, що донині, як і більшість хлопчаків, дуже любив цей урок.

Нещодавно Ковальчуки провели світло і встановили антену
Нещодавно Ковальчуки провели світло і встановили антену


Ображена дитина й гадки не мала, що за несправедливість, з якою він зустрівся того дня у школі, хтось може понести відповідальність.

І якби не місцевий дев’ятикласник Богдан Зварко, який зняв фінал конфлікту на свій телефон, ніхто б не дізнався про Раждика, а тим паче не повірив би його словам, адже у школі усі слова маленького цигана або заперечують, або спростовують.



Циганські діти дуже люблять мультик про Губку Боба
Циганські діти дуже люблять мультик про Губку Боба


Коли дитина ввечері прийшла додому, то не зізналася батькам, що його у школі побили. Якби не двоюрідний брат Забар, який, дізнавшись про конфлікт, усе повідомив родичам. Мама дитини в ту ж мить, коли почула про побиття свого сина, побігла до директора школи, аби дізнатися що трапилося. Але розмови не вийшло, бо директор не захотів слухати обурену жінку й виштовхав зі свого подвір’я. Принаймні так розповідає матір-ромка.

Двоюрідному брату Раджика Забару зламали два пальці, коли він разом з батьком Раджика поїхав давати здачі кривдникам дитини
Двоюрідному брату Раджика Забару зламали два пальці, коли він разом з батьком Раджика поїхав давати здачі кривдникам дитини


«Я прибігла й стала допитуватися, за що побили мою дитину. А директор сказав, що ніхто мого сина не бив. Взагалі заперечив. І тоді я пішла у сільську раду жалітися голові. Але поки я туди дійшла, то директор школи вже прибув у сільраду й переговорив з головою. Певно, щоб мати спільну позицію. І голова сільради сказав, що зберемося наступного дня, що він викличе тих чоловіків, які били мою дитину, директора школи, що будемо розбиратися. А я кажу, що треба викликати дільничного, але голова наполягає, що не треба кликати міліцію, ніби вирішимо все завтра і без дільничного. Але ніхто у мене не запитав, як побили дитину, як він почувається», – розповіла мати хлопчика Рада Ковальчук.

Живуть Ковальчуки скромно, але родичі мають своє авто
Живуть Ковальчуки скромно, але родичі мають своє авто


Як розповів батько Раждика Валерій Шульський, який, щоправда, не живе з родиною у Пустомитах, а мешкає у селі Скобелка Горохівського району, коли він дізнався про конфлікт, відразу приїхав, аби розібратися і… помститися за рідну дитину. Визнає: трохи переборщив, бо, приїхавши у Пустомити, знайшов чоловіків, які били його сина, і дав їм здачі.

«Мені показали те відео і я не стримався. Знайшов Жоріка Федонюка і Вітю Косинського, які били мою дитину. Приїхав і до одного, і до другого. І кожному дав по зубах. Я усвідомлюю, що не треба було цього робити, що я за це відповідатиму, але я не зміг себе стримати. Що моя дитина їм зробила? За що двоє дорослих мужиків побили 12-річного хлопця? Я не розумію», – висловився батько Раджика.
Ось так постраджав від агресії батька Раджика Віктор Косинський
Ось так постраджав від агресії батька Раджика Віктор Косинський

Раджику Ковальчуку пощастило, бо про те, як його образили у школі, дізналися у громадській організації циган «Терне Рома», яка вже не перший рік діє на Волині. На Горохівщині проблемами ромів займаються двоє добровольців – Євген Сіладі, який хоч і не є ромом, але вважає себе циганом, і його дружина, ромка Галина. Саме вони почали бити на сполох і пояснювати матері Раджика Раді Ковальчук і батьку Валерію Шульському, що треба знімати побої, звертатися у міліцію, в районне управління освіти, в усі можливі установи, де зможуть покарати винних й встановити справедливість.

Євген Сіладі, до якого звертаються за допомогою усі роми на Горохівщині
Євген Сіладі, до якого звертаються за допомогою усі роми на Горохівщині


У Горохівську лікарню Раждика привезли наступного дня, 31 травня, аби зняти побої. Утім все виявилося набагато складніше: лікарі наказали дитину госпіталізувати.

За словами завідувачки дитячого відділення Горохівської районної лікарні Галини Лищук, Раждик Ковальчук поступив у медзаклад спершу в неврологічне відділення, а у дитяче його перевели за кілька днів.

За записом невропатолога, каже Галина Лищук, дитина поступила у лікарню із головними болями в потилиці, загальною слабкістю, але при свідомості. За скаргами самої дитини, у діагнозі медики прописали Раджику закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, забій хребта і лівого надпліччя. Пролікували хлопчика і від простуди, яку він теж підхопив.

Раджик розповів, що медики до нього ставилися добре. Більше того, як зазначила завідувачка дитячого відділення, лікарня пішла на зустріч цій ромській родині й попросила у аптеки ліки в борг.

Галина Лищук каже, що Раджик непосидючий і постійно бігав на вулицю курити. Сварила його за це, хлопчик заперечує, що курить, але про лікарів відгукується тільки позитивно. Та й сама лікарка каже, що дитина, хоч і з циганської сім’ї, але не проблемна, мовляв родина Ковальчуків має хороші характеристики.

«Взагалі загрози здоров’ю ніякої не було. Хоча згідно усіх протоколів цій дитині бажано було б поїхати ще в Луцьк і пройти дообстеження», – зазначила Галина Лищук.

У палаті із двоюрідною сестрою
У палаті із двоюрідною сестрою


Батьки дитини вдячні лікарям за хороше ставлення до Раджика, але не розуміють, чому здоров’ям дитині ніхто не цікавиться: ні вчитель фізкультури, ні класний керівник, ні директор, ні голова сільради. Бо ж дитина постраждала, будучи у пришкільному таборі, а за це мусить хтось відповідати.

Мама Раджика також розповіла, що того злощасного дня її дитину затримали у школі довше, ніж зазвичай, а про сам конфлікт вона дізналася уже надвечір і тільки тоді здійняла галас.

«У той день в школі була якась комісія. Мою дитину налякали і не відпускали додому, бо розуміли, що я прибіжу і буду скандалити. І перед чужими людьми, які тоді були у школі, їм було б соромно. І взагалі у школі мою дитину так налякали, що він спочатку не хотів нам зізнаватися, що його побили», – переконує Рада Ковальчук.

Більше того, матір Раджика каже: коли її сина били, це бачила місцева вчителька, яка живе неподалік. Вона прибігла, стала сварити свого колегу-фізкультурника і навіть вдарила його сумочкою по голові. Це бачили місцеві дітлахи. Але головне підтвердження конфлікту – це, звісно, відеозапис, який швидко розійшовся селом. Щоправда, за словами ромів, директор школи змусив усіх учнів стерти це відео й взагалі заборонив приходити на територію школи з мобільними, а тим паче проводити відеозйомку.

Пустомитівська сільська рада
Пустомитівська сільська рада


Зовсім інакше дивляться на цей конфлікт директор школи Микола Ковтун і сільський голова Ярослав Зеленський, який, до слова, раніше був директором Пустомитівської середньої школи.

У Ярослава Зеленського 5 червня розпочалася відпустка, але тим не менш він погодився поговорити із журналістом ВолиньPost’у.

Ярослав Зеленський каже, що має власну думку з цього приводу, але ділитися нею не хоче, мовляв, це буде некоректно щодо ромів.

Розповідає: нині у конфлікті розбираються правоохоронці й запевняє, що у його селі до ромів ставляться нормально, мовляв, ксенофобських настроїв тут ніколи не було. Тим не менш, каже він, роми не завжди поводять себе чемно. Так, за його словами, циганські діти неодноразово дозволяли собі нецензурно висловлюватися на адресу вчителів, порушують дисципліну в школі, курять. І нібито останнім часом місцеві роми зловживають розмовами про те, що їх принижують.

Про сам інцидент він дізнався того ж дня увечері. Але його увагу привернуло не те, що трапилося вранці у школі, а те, що надвечір циган із села Скобелка Валерій Шульський побив двох мешканців села Пустомити Георгія Федонюка і Віктора Косинського. Каже, що ці чоловіки дуже постраждали і написали заяви на свого кривдника.

Сільський голова Ярослав Зеленський і кривдники Раджика Георгій Федонюк і Віктор Косинський
Сільський голова Ярослав Зеленський і кривдники Раджика Георгій Федонюк і Віктор Косинський


А от про побиття дитини і сільський голова, і директор школи говорять неохоче. Зізнаються: відео бачили, але, мовляв, не особливо вдивлялися. Утім з того, що бачили, зробили один висновок: дитину ніхто жорстоко не бив, поштовхалися та й усе. І взагалі дитина сама почала конфлікт, бо нецензурно висловлювалася і ображала вчителя й чоловіків, з якими потім виникла сутичка. Сільський голова навіть висловив думку, що Раджика навмисно побили вдома, аби наступного дня завезти в лікарню й зафікувати побої. Але це лише припущення, зазначив Ярослав Зеленський.

Ось що лишилося нині на місці однієї з чотирьох циганських хат, які з невідомих причин одна за одною згоріли у 2009 році
Ось що лишилося нині на місці однієї з чотирьох циганських хат, які з невідомих причин одна за одною згоріли у 2009 році


І найцікавіше: на відео чітко чути, як один із чоловіків, який бив хлопчика, погрожував дитині спалити його хату. «Спалим, як і тих попалили», – впевнено заявив чоловік. І сільський голова, і директор школи сумніваються, що на відео ця погроза зафіксована. Та і сам кривдник Георгій Федонюк каже, що не говорив такого. Мабуть, просто забув…

До цього часу пустомитівські цигани навіть не підозрювали, хто у 2009 році спалив чотири хати у селі, в яких мешкали роми. Не було доказів і навіть здогадок…

Ірина КАЧАН (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Теги: конфлікт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 147
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому ви акцентуєте на тому , що побили РОМСЬКУ дитину.В кожному реченні це згадується. Тут в першу чергу побили ДИТИНУ. І не факт, що "під роздачу" не міг попасти так само і український зухвалий хлопчина.Історія жахлива, але акценти розставлені якось дивно.
А про циган - то окрема тема. І не в одному селі горіли їхні хати, бо кожна, мабуть, друга циганська хата - то торгівля спиртним, наркотиками іт.д. Шановні РОМИ хай задумаються, чому їх не дуже люблять.
Відповісти
чого циганюри своїх дітей жебракувати в центрі Луцька та біля вокзалів змушують? кожного дня ходять і просять гроші. чого вони використовують дітей задля шахрайства і обману? чому не працюють ніде? цигани самі винні у тому, що до них ставляться з підозрою.
Відповісти
Звичайне явище-нацизм по волинськи.
Прикладів вистачає. Це ще один.
Відповісти
расизм - природнє явище. фізіологічно закладене. якщо представники іншої раси повністю інтегруюються у навколишнє суспільство і сприймають його правила, то він проявляється нечітко. а у випадку циган, мігрантів різних, які ведуть себе асоціально, расизм буде діяти. якщо не буде расизму, то нації приречені на вимирання. у Англії он вбили негри солдата, а виступи проти цього злочину вже зробили виступами "нацистів". ось так. тому будьте расистами коли це потрібно.
Відповісти
Випадок - неприємний, чоловікам не варто було бити дитину. Але є й інша сторона медалі - реальна проблема поведінки ромів. Торгівля наркотиками, зухвалість, колективні "наїзди" на неугодних, небажання жити за законами суспільства. Акцент в статті, IMHO, справді на те, що хлопчик - циганчук. Якби був українцем - випадок зам*яли б, як було вже десятки і сотні разів. Винних, безперечно, варто покарати. Але давайте не впадати в толерантну гарячку. Наслідки такого явища ми спостерігаємо в Європі - погроми, різанина, теракти. Всьому є межі.
Відповісти
Напишіть краще скільки людей в тому селі ці "божі одуванчики" обікрали і обдурили.
Бють цигана, і правильно роблять, бо є за що!
Відповісти
Пані Ірина, я проти побиття дітей будь-якої національності. Пам`ятаєте слова Ф. Достоєвського з "Братьев Карамазовых": «Счастье всего мира не стоит одной слезы на щеке невинного ребёнка». Краще ще ніхто не сказав. Але ці люди навіть не роблять спроб заробити собі на життя.
Більше того, циганська традиція ставить жінку відповідальною за матеріальний стан сім`ї. А чоловіки, навпаки, вважають за зайве піклуватись про сім`ю і дітей. Батько сімейства може витратити в своє задоволення соціальну допомогу держави, а дітей викинути на вулицю для жебрацтва. Тобто, засоби, які держава виділяє у вигляді субсидій на циганських дітей, вилітають в "свисток", не доходячи до них. Циганів прогнала Франція: саквояж-вокзал-Румунія.
Тому прояви зайвий раз свою гуманність вперемішку з широкою натурою і напиши, як замурзаний циганчук вже рік тримає в напрузі університетський гуртожиток на Даньшина, обдираючи студентів. З того толку буде більше. І обовязково поцікався, чи палять українці за це йому хату. Або про те, як сьогодні в жодному кафе в центрі Луцька не можна сісти з чашкою кави, щоб не підійшло підіслане матір`ю знахабніле циганча і не протягувало свою чорну, як вороняча лапа, руку. А циганський суд сам розбереться з пустомитівським учителем фізкультури. Я в тім нітрохи не сумніваюсь.
Відповісти
Хрен їм!!! Ще будуть вимахуватись тоді побиття буде конкретне!!!!!!!!!!!!!!!Закон для всіх один ,особливо для них , тепер.
Відповісти
того цигана вже закрили. і не за гуртожиток. але не було все там так жахливо, як написано!
Відповісти
Поважаю батька, якай за побиття здоров ими бугаями сина зламав одному ребра. Бо чи може нормальний батько вчинити інакше? Кажете акценти не ті? Сумніваюсь, що звичайного хлопчака так би лупцювали за непослух. Якими б не були роки та іх поведінка - чи треба уподібнюватись? Чого вартий учитель, який так чинить з дитиною? Йому ціна - 0! І якщо ми люди, якщо ми хочемо жити цивілізовано - зберіться батьки усіх дітей школи і негайно виженіть горе-вихователя. Ром чи ні - на місці цього хлопчика завтра може бути ваша дитина. А односельцю-тупаку, який хизується "бойовими ранами" - я особисто добавила б пару зломаних ребер
Відповісти
Інший хлопчик так би не наважився посилати вчителя. А циганам все можна, от і получив по заслугах.
Відповісти
Правильно.І так живуть за рахунок держави,ще й роблять що хочуть.
Відповісти
Ти їх туди не вставляла і не тобі їх добавляти.Добав собі краще мізків трохи!
Відповісти
Ти їх туди не вставляла і не тобі їх добавляти.Добав собі краще мізків трохи!
Відповісти
Ти їх туди не вставляла і не тобі їх добавляти.Добав собі краще мізків трохи!
Відповісти
Мізків би тобі додати, не завадило б
Відповісти
Циганчук сам спровокував конфлікт, щоб зняти відео, а потім зрубити бабла.
Вчитель при любих розкладах не прав, але треба бути на 100% матір*ю Терезою, щоб вистояти перед циганськими провокаціями.
Хто мав діло з циганами, той мене зрозуміє.
Відповісти
я мала не одноразово конфлікти з ромами, але все ж таки ніколи не підтримаю того, що їх дитину побили.
Відповісти
Побили жорстоко дитину і винних треба наказати.
Відповісти
1.За рахунок чого живуть роми в цьому селі?
2.Усім толерастам бажаю ромів у сусіди - може допоможе.
3.А дитину бити НЕ МОЖНА.
Відповісти
Коротко і правильно.
Відповісти
Дьодік-ти справжній підгузник. Типу правий, але трошечки й толєраст. Щоб бодай не назвали фошистом. Бо ж до гейропи не пустять і грант не дадуть...
Відповісти
Це що написала Ірина Качан на 90 % неправда і наклеп!!!Ніхто цю дитину не бив, а лише зупинили його матюки ,образи та погрози в бік людей,які між іншим наводили порядок не біля школи, а біля дитячого садочка.Один з чоловіків не витримав образ в бік вчителя, намагався втихомирити циганчука,який у своїй мові слів не добирав.Між іншим між ромами ішла мова,що це батько побив малого після того ,як йому дійшло,що він вчинив розбій щодо людей,до речі із своїм старшим пятнадцятирічним сином у їх власних домівках.То хіба це виховання?!?Цей син отримав ушкодження руки коли били одного із вказаних чоловіків.Цікаво,як при таких ушкодженнях менший не просив допомоги одразу,а після значної перерви.Це все повна туфта!!!І розрахована на емоції малоосвідченого електорату!Це роздули з мухи слона!Спроби вчителів поставити дитину,яка дозволила собі надмірну зухвалість по відношенню до вчителів та оточуючих ,і спровокувала даний конфлікт,висвітлено в неправдоподібному ракурсі і на відео подано тільки те ,що вигідно одній із сторін.Підтримую Бармалєя,який зробив правильний висновок...продовження буде....
Відповісти
Що ж,чекаємо продовження і побачимо,що далі буде.
Відповісти
Та ніхто їх не принижує.Розперезалася дітвора.А батько мав условку.ще говорили в селі шо займався маком.Такий ссобі бовдур що живе за дитячі гроші .Вона получає десь біля 5 тисяч бачили на пошті.Де вони живуть то люди знають що то за фрукти.То все написане фігня повна.Є проблеми набагато важніші.
Відповісти
Та цю дитину заходила побачити два рази і ні разу не застала упалаті.За словами знайомої нічого по йому видно не було.Повністю здорова дитина.яка не мала де подіти свою енергію.А пані Центелевич усі знають....напише шо надо.
Відповісти
Коли побачила фото, засумнівалась у тому наскільки стан дитини реально відповідає тому про що написано. Повна дурня. Здоров"ющий хлопака вилежується на лікарняному ліжку. Подивіться уважно відео: хто його бив? Хіба тато вдома за погану поведінку...
Відповісти
Ей, хурналюги! (це не помилка, по іншому не можу назвати).
Ви обо-што?
Стаття - марення сивої кобили, схоже на дипломну роботу студента так званого "вінірсітєту" ім. Поплавського (див. на У-Трубі).
Відповісти
Класс!!!В точку!ЗА 100%!
Відповісти
В міру упітанний Циган-чкук,це майбутнє нашої нації!
Відповісти
Циганчук обматюкав молодого вчителя при інших дітях,оббрехав,що він його бив і тепер не знає,як в школу йти!Якщо всі журналісти такі як Качан, то грош вам ціна!Навіть дітей,які були присутні,не опитала!
Відповісти
Отак після статті такої "журналістки",дійсно можна розпалити КОНФЛІКТ.В селі всі ж прекрасно знають,що підпалами займався їх Сашко - "Афганець",який неодноразово про це говорив.ВЧИТЕЛЬ ДІЙСНО МАЛОГО НЕ БИВ.Це бачили всі 15 дітей.Усі вони говорять що винний малий циган,який спровокував цю ситуацію.Ще напишіть що на них також тиснуть.А КАЧАНИХУ самі ж цигани в село привезли на своєму авто на замовлення,висновок?...
Відповісти
всю ту циганську нєчість вислати геть з України. Як зробив Саркозі.
Відповісти
правильно-палити і гнати. красуль ще нагнути
Відповісти
качаниха взагалі маку наїлась?
Відповісти
правильно подкинули . надо их всех за 101 км переселить
Відповісти
таке враження, що стаття пані журналістки є грантовою статтею і спрямована на те, аби показати расову дискримінацію в Україні. аналогічно пишуть матеріали про бідних геїв і гомофобію, яка панує в Україні. може пані журналістка хоче переселитися у квартал циганів чи мігрантів?
Відповісти
Так, бити дітей НЕ МОЖНА. Це факт. Але початок статті розкриває всю суть конфлвктів українців з циганами: "Фізкультурник наказав хлопцям допомогти перенести важку колоду, але Раджик відмовився, мовляв, не зобов’язаний... " Чого не відмовилися виконувати роботу українвські хлопці? Бо українці звикли заробляти копійку працею, часто важкою, особливо в селі. А цигани звикли цю копійку видурювати. І поки підхід циган до життя не зміниться, доти їх не спийматимуть як рівних членів суспільства. Впевнена, що не дав би вчитель дітям якогось особливо непосильного завдання. І якби циганчук напнувся б разом із українськими хлопчаками, то корона йому б з голови не впала. Тим більше, і сам в тій школі вчиться, де прибирали. А то як соцдопомогу отримувати, то цигани перші, а як роботу робити, то вони не зобов'язані.
Відповісти
1000000000%
Відповісти
підтримую Світлану.від себе додам - ромів треба взагалі депортувати з України. нація ледарів і шахраїв
Відповісти
Підтримую Світлану і анонімуса,цигани - це ледарі і дармоїди,користуються всіма благами створеними українцями і ще й нагліють.А що буде далі коли їх буде відсотків 10?
Відповісти
примусова депортація і крапка. кримінальна кара за жебрацтво. позбавлення циган і всіх мігрантів-дармоїдів довічних соціальних виплат. нехай або працюють чесно або депортуються. набридло бачити це племя, схильне до неробства, видурювання грошей і шахрайства.
Відповісти
ледарі і дармоїди,користуються всіма благами створеними українцями і ще й нагліють.А що буде далі коли їх буде відсотків 10?
-----------------------------------------------------------------------
Так відомож що. Вимагатимуть втарой дєржавний язик - циганський. Ой! Вибачаюсь. Трєтій. Втарой у нас уже є.
Відповісти
Автора треба давно дискваліфікувати за професійною непридатністю до такої роботи, яку вона виконує. Заочник філології ніколи не буде журналістом. Матеріал однобокий, свідки не допитані, в матеріалі фігурують раджики, зобари, ради і їм подібна нечисть. Що вони наговорили в диктофон, те й автор написала.
Відповісти
Ну чого ви до журналюжки присікались. Наркогривні ж не пахнуть, і видурене, чи вкрадене у когось золото теж.
Відповісти
Вона ж у них ПРЕС-СЕКРЕТАР!!!!!!!
Відповісти
На Качан можна спокійно подавати до суду.Сьогодні дізнався,що в попередніх показах малий стверджує, що вчитель його не бив.Все є записано.Це точна інформація.Я не є зацікавленою стороною.Просто правда повинна взяти верх.Та й по роботі ті цигани задовбали.То крадіжки,мак,шахрайство,внутрішні розборки,бійки.Це не роми - це стадо неосвічених,непомитих,зухвалих, таки ЦИГАН.
Відповісти
сколько шума из-за ублюдка-унтерменша!
Відповісти
Підтримую!!!!!!!!
Відповісти
Що ви маєте на увазі під слвом "расизм"? Раси́зм — світогляд, а також політичні теорії і практичні дії, що ґрунтуються на расовій дискримінації.
Я більше ніж впевненна, що в свідоцтві про народження хлопчик як українець. Тому це вже не може бути расизмом.
Відповісти
на 99% впевнений, що з того малого рома виросте великий циган.
бо вчитись є в кого, сімейка ще та, робити не буде, кримінальна жила там генетично закладена, тому не хвилюйтесь за хлопчину, не такий він вже нещасний.
а на відео його фізрук не бив, а заламав і відпустив, бо воно на дядька кидалось.
Відповісти
Підтримую.На відео біля малого два сільські чоловіки,а не фізрук,його видно тільки побічно,коли ішов розбороняти і повертається назад,він у спортивному одязі майже у кінці відео.
Відповісти
Усіх цих нероб-циган запроторити у робочі табори під Жовтими Водами, хай добувають уран для АЕС!!!
А стаття оця-це просто ниття та соплі на захист цих кончених чорномазих уродів.
Відповісти
а якби виклали таку статистику:
1. скільки циган проживає в області
2. скільки циган офіційно працевлаштовано і реально працює
3. скільки циган отримує соціальні виплати та загальна сума таких виплат.
тоді, мої любі, ви зрозумієте, що за ваші податки живуть нероби.
Відповісти
Качан хоче буде оригінальною в темах. Не заважайте. Йде важке становлення майбутньої маститої журналістки.
А на запитання коментатора "цікаво" ніхто відповіді не дасть. Є думка циганки Логвинюк, яка очолює так звану ромську організацію, що немитих циганів в області налічується до 5 тис. чоловік. Паспорти мають не більше 200 чоловік. Реально працюють нуль цілих, нуль десятих. Соціальні виплати отримують ті, хто має документи.
Відповісти
Пустомитівський пастух великої pогатої - юpист у циганви!Це Женько Силаді
Відповісти
табор уходит в небо...
Відповісти
Іpена - подажна жуналістка, яка не може знайти pоботу по фаху
Відповісти
Пиши качан - ще більше заплатим!
Відповісти
Давайте і ми будемо віддавати не тільки свої податки а й заpплату цим оpангутангам
Відповісти
Цигани, кpадіжки, наpкотики, pозбій, бpодяжництво,обман, бpехня .... пpодовжіть синонімічний pяд!
Відповісти
Чистої води - Бpехня!
Відповісти
Стаття - марення сивої кобили, схоже на дипломну роботу студента так званого "вєнкожірсітєту" ім. Поплавського (див. на У-Трубі).
Відповісти
Наклеп і повна маячня! Іpино- ви pозпалюєте Расизм по-волинськи
Відповісти
Pомської національності не існує. Пеpевіpте!
Відповісти
Хто жаліє цих махмудів - візьміть собі їх в сусіди чи на кваpтиpу! Що, вам слабо?
Відповісти
До Іpини Качан - на кваpтиpу!
Відповісти
Збіp завтpа - усі зі мною!
Відповісти
Як виявилось - ніякого стpусу та синців на тілі циганчука не було. Усе непpавда!!!
Відповісти
Тpи дні мили хату пеpед пpиїздом хиPналістки!
Відповісти
стаття -90% - бpехня!
Відповісти
Запамятайте обличчя цього цигана - можливо зустpінете коли зацвіте мак!
Відповісти
РАСИЗМ. ЯК ПОБ'ЮТЬ УКРАЇНСЬКУ ДИТИНУ, ТО НІЧОГО СТРАШНОГО. А ЯК ЦИГАНА ПОБИЛИ ТО ВЖЕ РАСИЗМ...ОТ ТІЛЬКИ ЦЕЙ НЮАНС НЕ СПОДОБАВСЯ В СТАТТІ. І ЩЕ
ПОБАЖАННЯ АВТОРУ: СЛУХАТИ І ПЕРЕВІРЯТИ ТЕ ЩО ГОВОРЯТЬ ЦИГАНИ...
Відповісти
Цей циган живе на дитячі гpоші. Не пpацює. Тpутень pобить дітей у двох сімях. На ньому гоpати можна.
Відповісти
А ось Грішина Таня в таке лайно не полізе ніколи. Вона знає собі ціну і відповідно підбирає тему. Та ще й ЙОГА! Молодець, Таня.
Відповісти
Автора треба давно дискваліфікувати за професійною непридатністю до такої роботи, яку вона виконує.
Відповісти
Не знаю жодного цигана, який заробляв би на життя чесною працею. Клепають дітей, отримуючи за них допомогу. Потім пускають до школи абсолютно непідготовлених - не кажучи вже про знання, необізнаних з елементарними правилами гігієни. Коросту й педикульоз тільки розносять. Навчанню не піддаються - бо ж вдома ніхто не стежить, зробило це дитинча уроки чи ні. І винні тут, перш за все, їхні батьки.
А сільський голова пустомитівський - молодець, село піднімає, красти не дає.
Відповісти
Цигани мають знати свої межі!А то матюкаються а потім ше й возмущаються!А чого поїхали давати здачу?Через те що циган послав вчителя?Пфф тоже мені причина!!
Відповісти
Жителям села Пустомити просто потрібно всім дружньо зібратись і гнати тих циган чим подалі, а хати їх попалити всі до тла шоб і споганів їх не було! Скільки ж можна терпіти цей непотріб! Не зря їх депортують і винищують в усіх європейських країнах! А на Качан в суд подати, щоб думала шо писати!
Відповісти
Не знаю чого далі чекати,але видно по всьому,що журналістка трохи таки підбрехала,зробивши малого циганчука ледве не святим,а він виявляється обматюкав всіх,а коли хотіли зупинити то зробив всіх винними.
Відповісти
Цигани - це непотріб. Їх треба не виганяти, а просто знищувати як надоїдливих мух. З них толку не буде ніколи, ніколи!!!!!!!!

Бо це же бидло породжує собі подобних!

Тому, напевне, потрібні радикальні дії. ці недолюди немають права на існування, так як користі від них 0!!!!!!!
Відповісти
Такі коменти повинні видалятись негайно, а ті хто їх пише - повинні відповідати за законом.
Відповісти
І за яким законом?
Відповісти
То втікай в Європу, там таких люблють толерантних
Відповісти
Звичайно бити дитину - зле.
Але недарма Бацька повиганяв циган нехер з Білорусі.
Я - за те ж саме на Україні.
Відповісти
Мало дали, клипати їх шоб фуфайка заверталась!!!
Відповісти
Тема важка, складна і багатостороння, а авторка матеріалу - молода, гаряча, з невеликим досвідом журналістського розслідування, тому, як кажуть у народі, за деревами лісу не помітила. Вона виставила напоказ банальну сторону проблеми: дали по губі цигану чи заломили йому руки за спину. І назвала це « расизмом по-волинськи». А яка ж глибинна причина цього випадку, який не прикрашає жодну зі сторін? Цигани деградували в етнокультурному понятті. Мало хто з них знає свою рідну мову, яка нараховує 700-800 слів, свої звичаї, етнос не має принципів субординації і внутрішньої моралі, відсутня культура відносин між жінкою і чоловіком, старшими і молодшими. Меншина перетворена в маленькі натовпи людей, які легко керуються кримінальними елементами. Етносу характерне абсолютне неприйняття освіти як явища і елементу культури і цивілізації, їх значення в житті людини (про що навіть свідчить розпад так званого «циганського» класу в Луцькій школі №16). Національні меншини – це люди поза державою. Кримські татари, гагаузи, чернівецькі румуни, русини, цигани – це небезпека соціального незадоволення в державі Україна. Вражає те, що на єдиних парламентських слуханнях про долі нацменшин в Україні, які відбулись 11 січня нинішнього року, в сесійній залі нарахували… 15% народних депутатів. Можливо тому, що українські політики тішать себе тим, що в Україні відсутні міжетнічні конфлікти. Зала для гарної видимості чомусь вщент була заповнена студентами. Але з таким підходом до проблем нацменшин вони обов’язково будуть. Власне, вони є й зараз, але не носять глобального характеру. В Закарпатті існує проблема угорської меншини, русинів, проблеми українських румунів, які виплескуються в претензії на українську територію зі сторони Румунії. Але ці нації мають на карті Європи свої держави, які, як-ніяк, але відстоюють інтереси представників своєї нації. А в циганів немає держави. Немає її і в гагаузів, караїмів, кримських татар. Чим вони і соціально небезпечні для держави Україна. Очевидно, з цього треба починати розмову про проблеми нацменшин, а не кидатись у «расизм». А вчора в районі вокзалу росіяни набили українця. Це теж расизм? То ж, може не варто застосовувати прийом «пересмикування» і смакувати тим, що як ніби то скривдили велику персону і надувати навколо неї «проблеми» з бульки? Або підходити до теми з проблемних сторін?
Відповісти
Шановне Панство! У кожного свій погляд на цю подію. Згоден. Але,тільки дякуючи нашій доброті,терпимості і бездіяльності, цигани почувають себе комфортно! Ставлять супутникові антени, купують машини, отримують держ. дотаціі! Тільки дякуючи нашому мовчанню,ми з вами маємо при владі тих,хто МАЕ нас!!!
Відповісти
Майже вся стаття брехня,чому устатті не згадали що брат цієї дитини,прийшов додому до одного з чоловіків і так бив що зламав йому руку???
Відповісти
село має показати, хто господар на своїй землі.
Відповісти
"Раджик на лікуванні" - валити їх неробів, глистів
Відповісти
Потопити перед зимою хоч корм рибкам буде! Зате хоч раз в житі користь принесуть
Відповісти
Ірина з родини ПІХОВШЕКІВ, крім того в людини відсутній талант журналіста. Все висвітлено однобоко, що потребує здачі журналюгою аналізів крові на наявність в ній циганських примісів.
Відповісти
А у них така "робота" - розпалювати ворожнечу в українському суспільстві і Качан на передовому рубежі цієї "роботи"!!!
Відповісти
Роми горохівщини роботяги а не трутні
Відповісти
Сельчани, давайте об'єднаємось в боротьбі проти нашестя брехливих циганів
Відповісти
Василь, не зупиняйся, збирай односельчан і виганяйте циган із села!!!
Відповісти
Я готовий вже допомогти . Пpиїду навіть з іншого села.
Відповісти
В статті головними ворогами показані голова, директор та вчитель. Учню -рому авторка нав'язчиво вчіпила крильця ангела.
Висновок: добре цигани остогидли в селі
Відповісти
Цигани тримають все під контролем
Відповісти
Нахрен зі школи вчителя і діректора дайьош дірехтора цигана
Відповісти
Хай вчить наших дітей циганської мови, словник якої не більше 1000 слів і pахувати в межах 1000. А для чого нам більше?
Фізкультуpника, щоб вчив битися і втікати дуже швидко.
Філолога, щоб вчив пpосити жалібно і пpавдоподібно.
Хіміка, щоб вчив ваpити наpкоту в домашніх умовах і т.д.
Відповісти
Ти йому зуби пеpед тим поpахуй!
Відповісти
Приводь завтра свого директора на прийом
Відповісти
точно, ми його всім селом приймати будемо, хай гіпс не забуде взяти з собою, бо прийом може виявитись занадто гарячим)
Відповісти
Підтримую Василя. Потрібно об'єднатися і гнати з села геть!
Відповісти
я думаю що потрібно всім василя підтримати і гнати ту нечість із села!
Відповісти
Людиии, ви себе чуєте????? Ви обімнюєтеся думками щодо расизму чи перейшли повністю на особисті непризні? Де ж ваша культура? Тільки і в коментах вмієте об...ти когось, якщо не пожобається людина чи її мтаеріали, то скажіть в очі, а нев иносито оце бруд в інфопростір... Мені соромно за нас, українців.
Відповісти
Какая разница циган или еврей. Бить никого нельзя, это признак слабоумия и неполноцености.
Відповісти
Така теза ОСОБЛИВО вигідна циганам і жидам
Відповісти
Получается если украинцев бьют в России это нормально.
Відповісти
А що ж цей циганський геракл дав по зубам одному і другому. А вчителю фізкультури? Очко жим-жим?
Відповісти
Хай бере вазеліну, за нас Ляшко!!! Він має вила і буде ганяти немиту силу.
А потім настромить на свого дрючка і буде вертіти та сварити бусурманське плем'я!
Відповісти
На цьому відео вчитель навіть не фігурує,і чому ,,пані" Качан не бере до уваги,що жорстоко побиті двоє чоловіків,а тільки пише за циганка?! На відео чітко зафіксовано,що ніякого побиття не було,поштовхались трохи і розійшлись!Цих двох чоловіків побили за те що вони захищались він матюків і образ 12-РІЧНОЇ ДИТИНИ(хоча виглядає він на рівні з ними) в свою ж адресу!ДЕ СПРАВЕДЛИВІСТЬ?Нехай цей батько спочатку навчить свого сина спілкуватись з людьми і поважати вчителів,а не сам розпускає руки зі ще одним своїм сином!Вкотре переконалась,читаючи статті цієї горе-журналістки,що все в нас робиться ,,на замовлення"і висвітлюється в такому плані,який вигідний тільки одній стороні,тобто замовнику.Для циган закони не писані тому й розперезалися.Як можна вчителям спокійно працювати,а людям спокійно жити,коли тебе вже може ,,послати" дитина ,якій 12 років і їй начхати на тебе і твої знання,заслуги,вік,бо вона з когорти ЦИГАН і нічим не зобов"язана школі і державі,яка її вчить і утримує!І це не поодинокий випадок,на жаль їх багато.
Відповісти
"Все б нічого, якби не одне але: дитина ця з циганської родини" - ця фраза мене просто обурює...яка різниця з циганської родини ця дитина чи ні...можна подумати якби не з циганської, то було б нормально, чи як??? Не розумію автора...
Відповісти
ну як не ясно, вони ж "абєздоленніє", на роботу їх не беруть, доводиться красти і торгувати наркотою, тому їх як жидів, треба жаліти...
а нас чого жаліти? ми ж не меньшина.
Відповісти
на цю Ірину Качан взагалі треба подати позов до суду за наклеп! Я особисто знаю Віталіка Типу, він навіть муху не зачепить, спокійний і врівноважений , а цигани геть знахабніли!
Відповісти
А де тут расизм? Хіба в назві. А як циганка видурить у Ірини Качан гроші, що це буде: національна неприязнь з боку циганки?
Відповісти
Ще голову свого обеpемо чеpез паpу літ
Відповісти
Хpин вам!
Відповісти
Євген Силаді - за заволодіння шахpайським методом грошима односельців (за худобу - 26 голів) відсидів свій срок в тюрмі.
Далі продовжує шахрувати на циганській темі і обманювати нас волинян. Цигани ще самі пригадають йому свою доброту. Він же за все бере гроші. Цей конфлікт, роздутий ним, циганам нічого хорошого не принесе. Ставлення до циган на Горохівщині щодня стає все гіршим. Це тому, що люди уже розібрались у ситуації завдяки правдивій статті Нагорного у Волині. А качанисі до жуналіста - як до неба рачки.
Відповісти
Я Силади знаю лично.У всех в жизни были ошибки, но в этой ситуации он правильно поступает.
Відповісти
Що правильно? Говорить людям, які цигани чесні і хороші, а українці - бандити?
Відповісти
Підтримую!
Відповісти
Згоден!
Відповісти
Дибільне фото! Бездарна стаття!Хринова хирналістка! Правди -0.
Відповісти
На цьому сайті журналісти з освітою ветеринара, або маляра-штукатура платного відділення
Відповісти
Гнати треба їх взагалі з України! закони для їх кодла не писані, тальки на соціал живуть. Хай працювати йдуть!
Зверніть увагу який цей циганчук 12-ти річний добре вгодований! Жирна тушка така як і його батько. З матір"ю не живе, а у самого є офіційна сім"я в другому селі і троє дітей від жінки!!! І з цією п"ятеро. Ото плодяться падли!!!
Відповісти
Спілкувався з місцевими мешканцями, ситуація в статті далека від істини (я вже не говорю про логічну й чітку версію циганчука, а йому лише 12 років). Поцікавтесь й про те, скільки і яких людей постраждали в наслідок візиту батька циганчука з супроводом в с. Пустомити, не говорячи про причину такого "жорстокого, расистського" варіанту поведінки. Кому цікаво, то без попередження спробуйтек поспілкуватись на вулиці з тим циганчуком, або ж проведіть запис його поведінки серед ровесників - цікаве кіно буде.
Відповісти
Малому цигану зробили повторну судмедекспертизу-тілесних ушкоджень знову не виявили,як і після першої експертизи.Чекаємо продовження...
Відповісти
Не люблю циганів... Дійсно сброд. Бачила як зграя ромів гуртом била людину... Але...Закиди у бік журналістки несправедливі. Нормальна вона журналістка, і стаття не є бездарна... Тут десь запитували чому дітей не опитали? Це смішно, адже діти завждди стануть на сторону авторитетів, а в данному селі ромів не люблять. Та їм навіть батьки не дозволять сказати правду,якщо вона буде невигідна сільському голові, вчителям, та й усьому селі.

Проте, ніякий мєсний алкоголік не має права бити неповнолітнього, щоб той не зробив... Уявіть, що ця сільська бикота, що косила траву біля школи за пляшку (це факт, бо на мордах написано алкаші)... Луплять САМЕ ВАШУ дитину. Нехай луплять несильно... Але луплять... При чому, що роблять це вони несвідомо... Спите бидло завжди якось у сотні разів перебільшує значимість власної особи і починає всім демонструвати геройство...

Так от, думаю жоден з батьків не пробачив би... А коменти на рахунок малого рома, можливо у деяких питаннях доречні, бо дійсно циганчький зброд плодить "достойних послідовників". Проте не забувайте - цього хлопця били при всіх, а один розумник ще й знімав - це на телефон... І зовсім не для того, аби дорослі дізналися і покарали винних.

100%, що відео зроблене була під спільний сміх та аплодисменти однокласників і, щоб потім можна було дражнити цигана...

Такі відео час від часу в нет потрапляюють. Зазвичай там зафіксовано, як школярі когось б"ють і протягом процесу регочуть і стараються як найбільше познущатися...

Перш за все цей випадок показує приклад школярам... Якщо побиття зійде з рук дорослим п"яним дядькам, то учні не побачать нічого поганого в тому, що можна когось принижувати... І тоді вже ми, точно як деякі роми, що змушують дітей жебрувати та навіть красти, штовнемо своїх же дітей до бидлятства. І чим ми кращі?.. Раджику дозволяють у дома матюкати вчителя. І виходить всі коментатори, що "гонять" на цинан автомитично дозволяють дітям бити та принижувати ромів...

Що до Ірини КАчан... У кожній статті завжди прослідковується відношення автора до ситуації. І не треба плутати залежне і незалежне висвітлення, а ще говорити, що в публікаціях не повинно бути того особистого погляду, а лише нейтральний... Так от ув Ірини цей погляд є присутній. Не бачу в цому чогось поганого.. Особисто для мене суть проблеми висвітлена прекрасно... І не тільки з боку людини яка писала, але й з боку коментаторів...

Нам треба запам"ятати одне - ми не маємо права вирошувати в наших дітях бидло і уподобляватися до циган


Відповісти
Шановна пані!
До вашого відома, усі опитані свідки події стверджують - учитель фізкультури не чіпав циганчука, а тим паче не бив. Ви що, не вірите усім? Усі слова цигана - вигадка, навіюванна іншими дорослими циганами. А це в них в крові! Будь-яке питання циганчуку не по суті події викликає в нього труднощі, щоб відповісти. А по конфлікту - строчить як добре завчений вірш. Висновок - його довгенько зомбували перед приїздом журналістки. Усі коментарі голови, директора, вчителя фізкультури, місцевих жителів перекручені та недостатньо висвітлені у статті! Проте циганська "правда" - займає переважну частину, а прочитавши цитати, їх висловлювання подумалось, про їх приналежність до юристів високого гатунку! Хоча мати неграмотна , як і переважна більшість дітей. Сама Качан роздмухує, а можливо і роздмухала конфлікт у селі між циганами і місцевими жителями. Відношення до цих чорнобривців у селі стало(бо було нормальне) край погане. Скажіть, як цигану після цієї відвертої брехні прийти до школи з 1 вересня? Як його після оббріхування всіх і матюків сприймуть учні школи та учителі? Що по голові будуть гладити? Як ви думаєте? А як ви себе поведете коли на очах ваших знайомих і колег вас же обматюкають і будуть погрожувати малолітні цигани? Га... ясно, от ви то і будете вести себе толерантно і стримано! Ви ж ангел, напевно!
Якщо місцеві жителі попросили, наголошую - попросили допомогти, то не варто їх матюкати і погрожувати! Якщо проблеми зі здоровям - можна сказати учителю, він впевнений зрозумів би. Якщо ж отримав травму - звернися до медсестри школи, директора табору. А то виходить як матюкатися і погрожував, то не боявся нікого, а як розповісти комусь - взяв неабиякий переляк. Та цей 6-класник важить більше за вчителя фізкультури! Добрий кабан!
І якщо ви дивились відео - то під час шарпанини учителя фізкультури немає, він у спортивному костюмі.
А за циганський самосуд прийдеться таки відповідати Валерію Шумському! Ось де злочин! Про нього потрібно і говорити! Бо це факт! А відео не є доказом у судді!
продовжувати?
Відповісти
Яка ти далека від усього Бульбашко!Навіть не хочу коментуати і тратити час.
Відповісти
На телефон знімав не розумник, а дурний джур!
Відповісти
О ще одна стаття Ірини Качан, але вже під псевдом "Бульбашка"
Відповісти
Зніміть цю неграмотну писанину. Інакше покажу в своєму коменті всі стилістичні помилки журналістки. Десь на сторінку набереться. Ну як можна так недбало ставитися до роботи?
Відповісти
Іра Качан - хороша людина і журналістка. І не варто переходити на особисте та ображати автора. Просто вона стала жертвою циганського дурману та обману. Це типовий циганський метод і не всі знають як вберегтися від нього.
Відповісти
Згоден! Хай поїде до них і "відробить" пороблене, а тим часом вибачиться , вона догадується перед ким?
Відповісти
Написала як заказали.ТАК багато хто робить.ЗАХОТІЛА просто грошей заробити і написала брехливу статтю.
Відповісти
Цій статті був би кращим заголовок "Як цигани на Волині хороводом, всі державні структури за носа водили".За такі неправомірні дії:наклеп,брехню,побиття людей у їхніх обійстях доведеться відповідати,а в іншому випадку люди вже збирають підписи у всі відповідні органи державної влади.Зло повинно бути покарано.А цей Сіладі дійсно відсидів 5 років за шахрайство 36 чоловік,які вже починають його шукати, бо взнали ,що вже вийшов.А шульський проходить дійсно в міліції, як споживач наркотиків.Обидва чоловіки в сільській раді не прописані.Хай роблять висновки чим це пахне...
Відповісти
Підкажіть, як знайти того Силаді-юриста-афериста! Дуже хочеться поспілкуватися по одній проблемі!
Відповісти
Шукайте у Скобелці!
Відповісти
Шульський - бандит! Уже працює над маковою проблемою!
Відповісти
Бандити, типу шульського попинні сидіти в тюрмі!
Відповісти
Цигани не люди.Це злодії, підступні грязні,хитрі тварини,яких треба гнати в резервацїю.Вони лише користуються благами цивілізації,не приносячи ніякої користі суспільству.Розмножуються як кролики,а ми ще платимо з бюджету їм за нарордження чергового ублюдка.
Відповісти
цигани то зло який разом з жидами викоріняв Гітлерюю не така то вже і дитина якщо вважати що цигани доросліють ще з маленького .
Відповісти
Навіть мови тут не може бути про расизм, бо цигани відносяться до європоїдної раси. Звідки ці тупи викрики про расизм?! Знаєте, які найстрашніші слова? Це слова привітання:"Добрий день, сусіде!" - почуті від циганина. Назвіть будь-хто єдину країну, де ці недоторкані не викликають конфлікти, не крадуть, не провокують! Вони прийшли з Індії і за сотні років свого перебування в Європі вони ніде не асимілювались. У деяких словянських народів навіть слово "брехати" має звучання "циганити". Чи це не говорить саме за себе?
Відповісти
Останні статті
За що побили хлопчика-цигана, або Расизм по-волинськи
14 червень, 2013, 14:08